reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Moja mała chora i ja się od niej zarazilam całą noc mnie kaszel męczył:sad: no i do lekarza trzeba jechać :no2:
Daj znać co lekarz zaleci.
Ja się na razie tantum verde, rutinoscorbinem, czosnkiem, sokiem z bzu leczę. Mam powiększone i bolesne węzły chłonne i to mnie najbardziej martwi...chyba lekarz nas nie ominie przed świętami :/
Młody coraz intensywniejszy kaszel...boję się, że inhalacje i syropki mogą nie wystarczyć :(

usg 28.03 i 5.04 :)

reklama
Pierwsza noc w szpitalu koszmar! Spałam od 11 do 2.30 wstałam na siku i jak wróciłam głowa zaczęła mnie boleć pierwszy raz w ciąży i tak do rana o 7.00 poszłam do łazienki na szczęście to drzwi obok warunki straszne ale ciepła woda jest. Toaleta też obok pokój mam sama 0rawie jak w hotelu tylko gwiazdek brak;-) łóżko skrzypi 0rzy każdym moim ruchu A najgorsze że jak leżę to mnie ten cholerny miesniak uciska. Głodna jestem masakrycznie śniadania póki co nie ma A mąż dopiero o 10.00 będzie umrę do tego czasu.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Biedactwo ! Bądź dzielna! Niech Ci mąż soków i owoców przywiezie.
Banany są sycące i zdrowe.
Trochę cukru mają Ale są bardzo pożywne..

Biedactwo ! Bądź dzielna! Niech Ci mąż soków i owoców przywiezie.
Banany są sycące i zdrowe.
Trochę cukru mają Ale są bardzo pożywne..
Mięsa mi sie chce ;-) najlepsze że koło 6.00 zasnęła na chwilę i mi się śniło że jak poszłam się kąpać to śniadanie roznosilo i mnie nie zostawili. [emoji24] normalnie koszmar. Po wizycie ogarnę tu jakoś bar będzie dobrze najgorszy pierwszy dzień szczególnie że nigdy sama że sobą w szpitalu nie byłam.

Ja dlatego się wstrzymałam z zakupem bo teraz ciężko bez wprawy znaleźć tętno maluszka.
Już niedługo będzie łatwiej ale zaczniemy też czuć ruchy...więc dziewczynki nasze głowy będą choć troszkę spokojniejsze :)

Ja właśnie zastanawiam się nad kupnem, właśnie teraz chciałabym posłuchać bo puki nie czuje ruchów to zawsze się można trochę uspokoić. mąż i córka ucieszyliby się bardzo ze mogą posłuchać, szczególnie że mąż przeżył stratę dziecka w 7 miesiącu ciąży i wiem że ciągle myśli czy wszystko ok mimo że mi o tym nie mowi, żeby mnie nie stresować

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też chora, w sobotę zaczęliśmy generalne porządki i nie wiem czy wirus czy zatrucie od płynów do sprzątania. Ale wczoraj zaczęłam się źle czuje, ból żołądka, rewolucja żołądkowa, mdłości, w nocy stan podgoraczkowy. Teraz katar, ból gardła dno dna mieszkanie rozwalone. Kości mnie bolą mam nadzieję że szybko przyjdzie.

Mięsa mi sie chce ;-) najlepsze że koło 6.00 zasnęła na chwilę i mi się śniło że jak poszłam się kąpać to śniadanie roznosilo i mnie nie zostawili. [emoji24] normalnie koszmar. Po wizycie ogarnę tu jakoś bar będzie dobrze najgorszy pierwszy dzień szczególnie że nigdy sama że sobą w szpitalu nie byłam.

Hahahah niezłe koszmary :-D
Na pewno jest jakiś bufet. Zaraz będziesz miała sytuację opanowaną :-)

Hej dziewczyny :)
U nas wczoraj intensywnie, bo urodziny córki. Na wieczór myślałam, że mi łeb pęknie więc padłam o 21ej. W nocy standardowa pobudka o 3:30. Od momentu kiedy zrobiłam test mam wrażenie, że czas mocno przyspieszył, już 10tc. Może też dlatego, że przy pierwszej ciąży wszystko było takie nowe i godzinami rozmyślałam jak to będzie, a teraz... Zwyczajnie nie mam czasu na to :D nie mogę się już doczekać prenatalnych a dzień później lecimy na dwa tygodnie do rodziny. Cieszę się na ten wyjazd, bo tam jest tak inaczej, spokojniej - człowiek automatycznie zwalnia.
Życzę Wam przyjemnego poniedziałku, chorym dużo zdrówka i żeby mięśniaki i krwiaki znikały jak najszybciej :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Jak leżałam na patologii w 6mcu to miałyśmy lodówkę w kuchni na piętrze na przeciwko mojej sali i każda miała tam swoje zapasy.
Generalnie szpitalne jedzenie było ok. Czasami na kolację do chleba rzucili coś trudnego do identyfikacji typu kulka mielonki...ale mielonka przy tym to był rarytas :)
Mogę sobie tylko wyobrazić jak twój organizm domaga się posiłku skoro aż sny takiemie miewasz :D

Dzisiaj cały dzień jest mąż, jutro rano przychodzi pani do pomocy. Ona zostanie z chorą córką (planuję jechać jutro do poradni patologii ciąży, a to zabierze mi kilka godzin), ale czyszczenie nosa i podanie czopków jest po naszej stronie. Podejrzewam zwykłe przeziębienie, nie chcę gdybać o przyczynach, bo wyjdzie, że jestem zrzędliwa. Brakuje mi przyjaciółki, której mogłabym się wygadać o wszystkich swoich bolączkach... moja rodzina jest przyzwyczajona, że jestem twardą babką i o problemach nie gadam, więc nie przywykli do udzielania mi wsparcia, a wręcz podnoszą mi ciśnienie.

Masz tutaj nas Kochana, dobrze ze bedziesz miec Pania do pomocy ! Daj znac jak wrocisz z patologii co i jak ..

reklama
Doula dość znane pojęcie. Ale ona daje wsparcie niemedyczne. Emocjonalne, psychiczne. Wydaje mi się ze mąż/ partner da sobie z takim czymś świetnie radę.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png
Moj porod tak zle wygladal... zielone wody, pelni krwi.. mnie przekrecali w prawo i w lewo..bo na.partych nie chcial wychodzic... 5 lekarzy.. trzymali mi nogi etc.. maz to wychodzil zielony.... wracal..ale znowu wychodzil... niestety..ale faceci to jest slaba plec.... kobity sa twarde i silne...
Nie wiem co ja bym zrobila stojac obok, ja to juz moglam umierac wszystko mi jedno bylo...

Facet jak ma gorączkę 37~38..to lozko..i umiera..a kobieta ogarnie chalupe..zakupy..wszystko zrobi... wrzucam krótki filmik na fb :)

Ostatnia edycja:
Do góry