reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Z tą córka u mnie to jeszcze nie do końca wiadomo. 66% to w sumie nie tak dużo. Poza tym to nasze pierwsze dziecko wiec czy córka czy syn to bardzo wyczekane

nzjdyx8dtnebih09.png
To tak jak u nas [emoji4][emoji173]

p19u9jcg9y71ca8m.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

reklama
Wszystko jest na opak, teraz moja Mała dostała gorączki :(

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Biedna :( Oby szybko wydobrzała... A masz kogoś, żeby Ci pomógł się nią zająć? Żebyś jeszcze Ty się niczym nie zaraziła... :( I jak Ty się czujesz? Czy coś się poprawilo?

Dzisiaj cały dzień jest mąż, jutro rano przychodzi pani do pomocy. Ona zostanie z chorą córką (planuję jechać jutro do poradni patologii ciąży, a to zabierze mi kilka godzin), ale czyszczenie nosa i podanie czopków jest po naszej stronie. Podejrzewam zwykłe przeziębienie, nie chcę gdybać o przyczynach, bo wyjdzie, że jestem zrzędliwa. Brakuje mi przyjaciółki, której mogłabym się wygadać o wszystkich swoich bolączkach... moja rodzina jest przyzwyczajona, że jestem twardą babką i o problemach nie gadam, więc nie przywykli do udzielania mi wsparcia, a wręcz podnoszą mi ciśnienie.

Dzisiaj cały dzień jest mąż, jutro rano przychodzi pani do pomocy. Ona zostanie z chorą córką (planuję jechać jutro do poradni patologii ciąży, a to zabierze mi kilka godzin), ale czyszczenie nosa i podanie czopków jest po naszej stronie. Podejrzewam zwykłe przeziębienie, nie chcę gdybać o przyczynach, bo wyjdzie, że jestem zrzędliwa. Brakuje mi przyjaciółki, której mogłabym się wygadać o wszystkich swoich bolączkach... moja rodzina jest przyzwyczajona, że jestem twardą babką i o problemach nie gadam, więc nie przywykli do udzielania mi wsparcia, a wręcz podnoszą mi ciśnienie.

A gdzie mieszkasz @aspekt ? :-)
Jutro czeka Cię zatem wyczerpujący dzień.
Może Córci przejdzie na tyle, że będzie się o wiele lepiej czuła.
Przechodzisz teraz trudniejsze chwile więc pozwól sobie na bycie kobietką.
Nawet sobie popłacz. To pomaga.
Jak dzisiaj miałam dobrą niedzielę z fajnym spacerem i odpoczynkiem A Siostra uświadomiła mi, że istnieją tzw. dule, czyli kobiety, które pomagają podczas porodu.
Slyszałyście o tym Dziewczyny? Znacie temat ?
Jakieś rady?
Bo generalnie myślę, że Mąż mi dużo pomoże...no ale może warto zainwestować w taką pomoc ?

Ostatnia edycja:
@alina89 ano ja się zaopatrzylam w doplera,ale niestety jeszcze nie słyszę Malucha,póki co tylko swoje tętno:)

Piwrwsze słyszę @Aga10_2018 o kimś takim ,w ogóle o porodzie na razie nie myślę:rofl:

Zaczęłam brać urosept,zobaczymy co będzie. Sok z żurawiny kupię jutro,a suszona jak raz wyszła razem z owsianka;)

Doula dość znane pojęcie. Ale ona daje wsparcie niemedyczne. Emocjonalne, psychiczne. Wydaje mi się ze mąż/ partner da sobie z takim czymś świetnie radę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

Doula dość znane pojęcie. Ale ona daje wsparcie niemedyczne. Emocjonalne, psychiczne. Wydaje mi się ze mąż/ partner da sobie z takim czymś świetnie radę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

No też tak myślałam, że to o to chodzi. To jednak mam już swoją dule :D:D

A gdzie mieszkasz @aspekt ? :-)
Jutro czeka Cię zatem wyczerpujący dzień.
Może Córci przejdzie na tyle, że będzie się o wiele lepiej czuła.
Przychodzisz teraz trudniejsze chwile więc pozwól sobie być kobietką.
Nawet sobie popłacz. To pomaga.
Jak dzisiaj miałam dobrą niedzielę z fajnym spacerem i odpoczynkiem A Siostra uświadomiła mi, że istnieją tzw. dule, czyli kobiety, które pomagają podczas porodu.
Slyszałyście o tym Dziewczyny? Znacie temat ?
Jakieś rady?
Bo generalnie myślę, że Mąż mi dużo pomoże...no ale może warto zainwestować w taką pomoc ?
Tak, dziewczyny są świetnie przygotowane, znają techniki relaksacji, przede wszystkim są, by być dla Ciebie. Znam pary, które mimo porodu w dwójkę - brały również doulę. Głównie ze względu na jej spokój, opanowanie, ogromne wsparcie.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Tak, dziewczyny są świetnie przygotowane, znają techniki relaksacji, przede wszystkim są, by być dla Ciebie. Znam pary, które mimo porodu w dwójkę - brały również doulę. Głównie ze względu na jej spokój, opanowanie, ogromne wsparcie.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Chyba nazwa pochodzi z francuzkiego ?

reklama
Do góry