reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Tak, tylko w poprzedniej ciąży jak już zaczęłam przybierać to nie zdazylo mi się, żeby waga się cofnela. A wymiotowalam wtedy masakrycznie. Wiem, każda ciąża inna, po prostu piszę, co czuję... Ja na prawdę nie jestem z tych panikujacych i z natury jestem realistka, no ale jak mówię, od nocy nie opuszcza mnie przeczucie, że coś jest nie tak

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Ja średnio co drugi dzień dostaję paniki że już po wszystkim. Przestaje mnie kłuć w brzuchu, piersi nigdy nie dowiedziały się że jestem w ciąży więc objaw odpada, przestaję mieć mdłości... Po paru godzinach coś nagle wraca i stwierdzam że może jednak wciąż jestem w ciąży. Do środy niedaleko!

A tak swoją drogą- nie pijecie kawy wcale?? Ja piję dwie dziennie, z mlekiem ale bez nich to nie ogarnę rzeczywistości. Do tego staram się pić owocowe herbaty ale jednak w pracy wpadnie mi z jedna zielona i jedna biała w ciągu dnia. W sumie w pierwszej piłam tylko Inkę, a teraz jakoś się tak nie przejmuję, może niesłusznie :(

reklama
Ja średnio co drugi dzień dostaję paniki że już po wszystkim. Przestaje mnie kłuć w brzuchu, piersi nigdy nie dowiedziały się że jestem w ciąży więc objaw odpada, przestaję mieć mdłości... Po paru godzinach coś nagle wraca i stwierdzam że może jednak wciąż jestem w ciąży. Do środy niedaleko!

A tak swoją drogą- nie pijecie kawy wcale?? Ja piję dwie dziennie, z mlekiem ale bez nich to nie ogarnę rzeczywistości. Do tego staram się pić owocowe herbaty ale jednak w pracy wpadnie mi z jedna zielona i jedna biała w ciągu dnia. W sumie w pierwszej piłam tylko Inkę, a teraz jakoś się tak nie przejmuję, może niesłusznie :(

Ja pije kawę, może nie codziennie ale jedna pije , teraz nie piłam przez tydzień i miałam problemy z.... toaleta [emoji23] a raczej brakiem wizyt w niej, wiec się dzisiaj przeprosiłam z kawa.
Co do herbat to ja pije raz dziennie czarna a takto owocowe :)

NaturalnaMama ściskam Cię mocno i nie będę oryginalna jak napisze że musisz myśleć pozytywnie !! Wszystkie z nas dopadają różne myśli także doskonale Cie rozumiemy pomyśl jak wiele mimo że obcych Ci osób tutaj myśli ciepło o Tobie i trzyma kciuki żeby było wszystko dobrze, takie pozytywne myśli też mają moc także jak zabraknie Ci Twoich pozytywnych przesyłamy Ci Nasze od razu się uśmiechniesz choćby na chwilkę [emoji8][emoji8][emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja nie pije kawy bo nigdy jej nie pilam, nie lubie [emoji4]

p19u9jcg36lbmzsm.png

-> Druga wizyta 22.03 [emoji173]

Pije ;) Nie umiem funkcjonowac bez kawy

Tak, tylko w poprzedniej ciąży jak już zaczęłam przybierać to nie zdazylo mi się, żeby waga się cofnela. A wymiotowalam wtedy masakrycznie. Wiem, każda ciąża inna, po prostu piszę, co czuję... Ja na prawdę nie jestem z tych panikujacych i z natury jestem realistka, no ale jak mówię, od nocy nie opuszcza mnie przeczucie, że coś jest nie tak

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Tez miałam atak paniki, bałam się że coś jest nie tak, obudziłam się i piersi były takie jakby bardziej miękkie i nie bolały w ogóle.. płakałam, bałam się że znów straciłam ciąże... już chciałam pakować torbę do szpitala. Pojechałam na usg, moja lekarka miała akurat dyżur w szpitalu. Okazało się że wszystko jest Ok, serduszko pięknie bije. Kolejna wizytę miałam 10 dni później i tez wszystko Ok. A ogólnie czuje się dobrze, nie mam mdłości, piersi zbytnio nie bolą, kawę pije ale słabszą i dopiero po porządnym śniadaniu.
Nie zamartwiaj się na zapas, wszystko będzie dobrze zobaczysz!
U mnie teraz się ukazał na usg mały krwiak i myśle sobie że może gdybym się tak nie stresowała to może by go nie było...
pogłaskaj brzuszek, spróbuj się uspokoić i uśmiechnij się maluszek napewno tam jest i ma się dobrze ;)

Ja uwielbiam kawę [emoji5]. Piłam dwie dziennie i też nie miałam problemów z toaletą [emoji5]. Jednak od jakiś dwóch tygodni kawa mi nie smakuje [emoji53]a przy moich mdlosciach je nasila. Myślę że napije się dopiero pod koniec października [emoji14].

3jgx3e3kfy69cdb8.png

Ale Wam zazdroszczę tych braku mdłości i braku objawów! Ja je czuje praktycznie non stop z malymi kilkuminutowymi wyjatkami.. i tylko wtedy moge normalnie funkcjonowac [emoji53] do tego wymiotuje raz lub dwa razy dziennie.. tak to cale dnie przeleże i prześpię.. czy ktoras z Was tez tak miala? Kiedy wam te mdlosci minely?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale Wam zazdroszczę tych braku mdłości i braku objawów! Ja je czuje praktycznie non stop z malymi kilkuminutowymi wyjatkami.. i tylko wtedy moge normalnie funkcjonowac [emoji53] do tego wymiotuje raz lub dwa razy dziennie.. tak to cale dnie przeleże i prześpię.. czy ktoras z Was tez tak miala? Kiedy wam te mdlosci minely?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwsza ciąże tak ledwo żyłam leżałam wymiotowałm nie mogłam patrzeć na jedzenie nie mogłam nawet otworzyć lodówki czy wypić herbaty z kubka bezpośrednio wyciągnietęgo z szafki bo śmierdziało szafka ... schudłam 5 kg i trwało to prawie do 5 miesiąca... ale zaczeło się później bo w 3 mies, teraz od 2 mam obrzydliwe mdłości i generlanie to samo co w pierwszej ciąży także łacze się w bólu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry