reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Czyli równym 12 tc bedziesz pracowac mniej niz miesiąc ...bo prace zaczynasz bedac w 8 tc i ktoryms juz dniu.. uwazaj.. bo ja kojarze zapis prawny ze musisz u danego pracodawcy ilestam pracowac... najlepiej spytaj na fb jest grupa o nazwie porady prawne..porad udzielaja również prawnicy...
Z odp prawników ja tak kojarzę... ewentualnie grupa kadry i płace... tam tez powinni wiedzieć..od razu masz kilka odp
Lepiej sie upewnij i dobrze dni wylicz...

Super, tak zrobię. Dzieki za odpowiedz [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

reklama
Witam sie z Wami! :) W zeszly piątek dowiedzialam sie że będę pazdziernikową mamą. Termin wypada mi na 26.10 ale mam wrazenie że owu mi się sporo przesunęła bo na dwa dni przed @ test nawet nie drgnął. I beta w dniu spodziewanej @ byla tylko 15,25. Ale rosnie sobie, a to najwazniejsze ;p

To mój drugi cykl starań i mam już synka 2014.

Powiedzcie mi- kiedy byly Wasze pierwsze wizyty ( w sensie w ktorym dc) i czy cokolwiek było już widać :)

Tez mam termin na 26.10 :)

Art. 177.

§ 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy.

§ 2. Przepisu § 1 nie stosuje się do pracownicy w okresie próbnym, nie przekraczającym jednego miesiąca.

Mogli Cie zwolnić, skoro powiedzialas po 8 dniach pracy, to nie przepracowalas miesiąca....albo nie chcieli, albo nie wiedzieli, ze mogą....wiele kadrowych KP nie umie czytać.
Obracam sie w temacie kadrowym, bo sama zatrudniam i zwalniam, jak nie jestem pewna pytam prawnikow.
Lepiej sie upewnic niz popelnic błąd
Nie mogli bo pracowałam już tam rok. Miałam umowę zlecenie i jak dostałam po roku umowę o pracę na czas określony to nie mogli mnie zwolnić.
Poza tym to ze powiedziałam po 8 dniach nie znaczy że po 8 dniach poszłam na zwolnienie. Na zwolnienie poszłam w 12 tc bo miałam krwawienia
Czyli dokładniej. umowę dostałam 1.12 a na zwolnienie poszłam 10.01

Nie mogli bo pracowałam już tam rok. Miałam umowę zlecenie i jak dostałam po roku umowę o pracę na czas określony to nie mogli mnie zwolnić.
Poza tym to ze powiedziałam po 8 dniach nie znaczy że po 8 dniach poszłam na zwolnienie. Na zwolnienie poszłam w 12 tc bo miałam krwawienia
Czyli dokładniej. umowę dostałam 1.12 a na zwolnienie poszłam 10.01
Aaaa to co innego myslalam że 8 dni tam pracowalas... mie wiem czemu tak zrozumialam.. a to byla juz kolejna umowa, to zmienia postac rzeczy.
Msue... istotny jest tez rodzaj umowy.. o prace czy o dzielo czy zlecenie...czy na zastepstwo
O prace to najlepsY wariant

Ostatnia edycja:
Ja juz po pobraniu badan na nfz to zalatwilam to w 15 minut a jak ostatnio bylam prywatnie na becie to ok 2 godz czekalam w kolejce do pobran

Cześć:) można dołączyć?
Zapowiada się, że również będę październikową mamą (mam termin na początek października). To 8 tydzień i 5 dzień ciąży. Wczoraj miałam usg, na razie wszystko z dzieckiem dobrze, ale mam krwiaka na macicy i muszę dużo odpoczywać i się oszczędzać.
Pozdrawiam :)

reklama
Ja chyba coraz gorzej funkcjonuje. Za każdym razem co wstane, rano lub godzinami popoludniowymi, robi mi się ciemno przed oczami i gorąco w głowie :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry