reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Właśnie ostatnio sobie założyłam ale jeszcze nie potwierdziłam w zusie...a czy widać tam np. czy zasiłek został przyznany za dane zwolnienie i kiedy jest planowana wypłata ?

Jak założy się profil zaufany przez bankowość elektroniczną to faktycznie w ZUSie nie trzeba nic potwierdzać. Udało mi się dzsiaj zalogować. Widać moje zwolnienie, ale szczerze powiedziawszy nie widze tam niczego o zasiłku i planowanej wypłacie. Chyba, że źle patrzę, bo tu tyle różych zakładek jest, ze hej :p

Jak założy się profil zaufany przez bankowość elektroniczną to faktycznie w ZUSie nie trzeba nic potwierdzać. Udało mi się dzsiaj zalogować. Widać moje zwolnienie, ale szczerze powiedziawszy nie widze tam niczego o zasiłku i planowanej wypłacie. Chyba, że źle patrzę, bo tu tyle różych zakładek jest, ze hej :p
Muszę spróbować z tą bankowością, tylko nie wiem czy teraz to zrobię jak moje konto czeka już na weryfikację w ZUS. Zobaczymy [emoji4]

Dziewczyny mam takie pytanie, czy myślicie że jak pójdę do lekarza rodzinnego z infekcja pochwy to przypisze mi jakiś lek? Czy musi być ginekolog? W życiu nie dam rady na następny tydzień się zapisać do mojego... A od wczoraj mam jakieś upławy...

Dziewczyny właśnie zrobiłam odprawę online na nas lot sobotni. I zdziwiło mnie to, z nie musiałam wprowadzać swoich danych, ani danych dziecka. Tylko imię nazwisko, które były na rezerwacji. . Mam karty pokładowe, zadzwoniłam na infolinię LOTu i Pan powiedział, z jak nie podróżuje poza strefę shoengen, to nie muszę tych danych wprowadzać, sprawdza tylko mój dowód i dziecka paszport przed wejściem na pokład. Serio tak to wygląda? Pamiętam, z zawsze wprowadzalam te dane, ale też pierwszy raz lecę LOTem
A jak w europie to moze byc dowod dzircka... nie musi byc paszpirt prawda ?

Widze temat zusu pracodawcy i wyplat
U mnie ponad 1000 zatrudnia osob..przelew przez pracodawce..zawsze mam na czas....

Moj 3 letni syn... koszmarnie sie dzis zachowywal.. ciagle plakal o wszystko..bo pilka pod fotel wpadla.. bo cos mu sie popsulo... jazgot krzyk i placz.. normalnoe jak nie on.... placze bo czegos nie chce...a potem zaraz ze jednak chce... jakos bunt 3 latka...skok rozwojowy.... od 4 dni zostaje 3 h dluzej w przedszkolu....i tylko taka zmiana była.... zadne tlumaczenie nie pomaga...dzos piereszy dzień.... ciekawe co bedzie jutro... mam nadzieje ze prawa noga wstanie

Ide sie farbowac.... scielam wlosy na krotkie miesiac temu..a teraz z blondu robie ciemny brąz.... :)
Zrobie sobie spa domowe :)
Do jutra :)

Dziewczyny mam takie pytanie, czy myślicie że jak pójdę do lekarza rodzinnego z infekcja pochwy to przypisze mi jakiś lek? Czy musi być ginekolog? W życiu nie dam rady na następny tydzień się zapisać do mojego... A od wczoraj mam jakieś upławy...

Myślę, że kwestia lekarza. Warto spróbować, jeżeli z dostaniem się do internisty nie masz problemu.

A próbowałaś już coś stosować? Mi na infekcje ginekolog przepisała na początek Lactovaginal bez recepty, biorę 2x dziennie. To pałeczki kwasu mlekowego, może Tobie też pomoże?

reklama
Wiecie co, ja miałam podobne infekcje w pierwszej ciąży niestety... I ginekolog przypisywał mi zawsze w takich wypadkach macmirror complex. I zawsze mi to pomagało. Nic innego nie stosowałam.

Do góry