Aga10_2018
Fanka BB :)
Hej Babeczki, ja już po prenatalnych. Wszystko dobrze, wg usg 13t1dz. Kamień spadł mi z serca. Ale bobas nie chciał pokazać co ma między nóżkami [emoji23]
Super :-))) gratulacje !!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej Babeczki, ja już po prenatalnych. Wszystko dobrze, wg usg 13t1dz. Kamień spadł mi z serca. Ale bobas nie chciał pokazać co ma między nóżkami [emoji23]
Pokaże następ-nym razem,ważne ze jest w porządku
Kurcze,jak jest dobry rozmiar to nie do karmienia i tak w kółko
Ja wprowadzalam tylko imię, nazwisko i dokument jakim posłużę się przy odprawie na lotnisku oraz numer tego dokumentuDziewczyny właśnie zrobiłam odprawę online na nas lot sobotni. I zdziwiło mnie to, z nie musiałam wprowadzać swoich danych, ani danych dziecka. Tylko imię nazwisko, które były na rezerwacji. . Mam karty pokładowe, zadzwoniłam na infolinię LOTu i Pan powiedział, z jak nie podróżuje poza strefę shoengen, to nie muszę tych danych wprowadzać, sprawdza tylko mój dowód i dziecka paszport przed wejściem na pokład. Serio tak to wygląda? Pamiętam, z zawsze wprowadzalam te dane, ale też pierwszy raz lecę LOTem
No mi właśnie o to chodzi, ja numeru dokumentu nie wprowadzalamJa wprowadzalam tylko imię, nazwisko i dokument jakim posłużę się przy odprawie na lotnisku oraz numer tego dokumentu
Może zmieniły się przepisy czy coś,ale skoro na infolinii powiedzieli Ci,że jest dobrze to powinno tak byćNo mi właśnie o to chodzi, ja numeru dokumentu nie wprowadzalam
Tak, ja tak miałam że do 10 marca od pracodawcy a po 10 do 21.03( bo to wtedy miałam zwolnienie ) zapłacił ZUS.O własnie powiedzcie mi proszę jak to jest z tą wypłatą z ZUSu? Po 33dniach zwolnienia wypłatę przejmuje ZUS tak? Może się tak zdażyć, że pół pensji dostanę od pracodawcy a pół z ZUSu? I ile oni mają faktycznie czasu na wypłatę? Jestem na zwolnieniu od 12 marca także w tym miesiącu pewnie będzie już rozliczane inaczej.
Z tego co wiem, tak jest w przypadku kiedy pracodawca zatrudnia ponad 20 pracowników...i mnie mała firma wiec dostaje po 33 dniach od zusu ale mąż pracuje w banku i jak był na dłuższym zwolnieniu to przelew miał zawsze od swojego pracodawcy a nie od zusu- wiec tak jak u Ciebie [emoji6]Ja pytałam w kadrach i u mnie ZUS płaci, ale przelew idzie przez moja firmę- interesowałam się tematem bo planujemy brać kredyt na dom i bałam się ze mogą być problemy
Kurde toeche lipa...długo czekasz na kasę tak to, pracodawca chyba ma też 7 dni na dostarczenie zwolnienia do zusu, tak samo jak ty do pracodawcy. Może następnym razem poproś żeby się trochę pospieszyli...chyba że możesz czekać [emoji4]Ja przeszłam na wypłatę z ZUS 16 marca wiec od 1-16 dostałam od pracodawcy wypłatę a od 17-31 marca powinnam dostać z ZUS. Ja dostarczam L4 zawsze w ten sam dzień kiedy lekarz mi wystawia albo na drugi dzień. A mojego L4 marcowego moja dyrektorka nie dostarczyła do zusu w marcu tylko teraz w kwietniu (bodajże 3 dni temu) wiec dostanę wypłatę marcowa w MAJU.
Właśnie ostatnio sobie założyłam ale jeszcze nie potwierdziłam w zusie...a czy widać tam np. czy zasiłek został przyznany za dane zwolnienie i kiedy jest planowana wypłata ?Profil epuap jest super, założyłam sobie w pierwszej ciąży i do wszystkiego miałam dostęp przez neta. Tylko trzeba się wybrać do ZUS osobiście ale tylko raz