reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny,czytam Was i wspieram myślą ale pisać nie mam sily. Zły tydzień,męczący. Jutro jeszcze endo w onkologicznym,w weekend zajęcia od rana do wieczora,a w poniedziałek prenatalne.

@alina89 cieszę się bardzo,wypoczywaj w pl i odezwij się po powrocie
@aspekt silna babka jesteś,bardzo silna..więc i Maleństwo po mamusi siłę do walki ma

Co do zamykania wątku..
Póki co,wstrzymajmy się..do drugiego trymestru dziewczyny z najmłodszą ciążą.
Ankieta jest,nie ma co robić halo w żadną stronę. Będzie jak postanowi większość i ja się dostosuje.
A co do 'bezpieczeństwa' to żart chyba. W sieci nie ma czegoś takiego,jest tylko zwiększona ostrożność. Choć ja nie mam zamiaru dodawać zdjęć prywatnych ani tutaj ani na fb. Kwestia indywidualna.

reklama
@aspect @ola_9090
Spróbujcie olać temat pracy. Są sprawy ważne i ważniejsze. Nie zadręczać się więc psychicznie bo stres to złoo.

Ja miałam luzik że moja ciąża nie koliduje w pracy a nawet była im na rękę bo jak wróciły 3 koleżanki z macierzyńskich to zrobiło się tłoczno. Niestety w ostatnich tygodniach dwie złożyły wypowiedzenia i dopóki kogoś nie zatrudnią i się wdroży to moje zwolnienie byłoby problemem.

usg 5.04 :)
No właśnie u mnie też dwie dziś złożyły wypowiedzenia...po 25 latach pracy w jednej firmie, ja tam pracuje 6 i szef raczej liczył na mnie jakby tamte vciaky odejść ale wcześniej już poszłam na zwolnienie....a teraz one ....i jednak myślę cały czas co tam się dzieje i jak to wszystko teraz wygląda

nzjdyx8dtnebih09.png

No właśnie u mnie też dwie dziś złożyły wypowiedzenia...po 25 latach pracy w jednej firmie, ja tam pracuje 6 i szef raczej liczył na mnie jakby tamte vciaky odejść ale wcześniej już poszłam na zwolnienie....a teraz one ....i jednak myślę cały czas co tam się dzieje i jak to wszystko teraz wygląda

nzjdyx8dtnebih09.png
No cóż muszą sobie dać radę.
Rozumiem, że o pracy nie da się całkowicie zapomnieć nawet na zwolnieniu :)
U nas szef zawsze mówi, że wiedział z czym się wiąże zatrudnianie młodych dziewczyn. Mi też ostatnio podkreślił żebym nie patrzyła na to co się dzieje w gabinecie bo to ich a nie mój problem z obsadą stanowisk. Jest świadomy, że mogę z dnia na dzień zadzwonić i ze względów zdrowotnych wziąść zwolnienie. Trochę mi lżej się zrobiło ale wiem, że przez moją nieobecność moje koleżanki będą miały więcej pracy, obowiązków a pieniądze te same :(

usg 5.04 :)

A jak Wam Dziewczyny się siedzi w pracy ? Bo ja jestem dopiero w 10 tc 2 dniu ale siedzi się coraz ciężej buuuuu .
Chciałabym wytrzymać do końca maja i później wziąć wolne.
W maju mam tygodniowy urlop i piątki wzięłam wolne.
Nic na razie szefowi nie mówiłam.
Chce do prenatalnych się wstrzymać.
Jak Wy się czujecie w pracy ?

A zapytaj lekarza czy nie możesz wziąść dzieci na usg chyba że są za małe bo ja syna brałam a teraz zapytam lekarza kiedy mogę przyjść na usg z dziećmi i z mężem. U mnie tak było że jak mi robił usg w poprzedniej ciąży to mąż z synem weszli a po usg wyszli a ja zostałam na dalsze badania, więc wszystko zależy od lekarza
Wpuszcza z dziećmi na usg :) tylko to tak jak pisałam, na takie przez brzuch być może go wezmę. Tak też robiłam z małżem poprzednim razem zawołałam tylko na usg, po co ma akrobacje na samolocie oglądać :D

Wazylyscie się po świętach? Ja boje się stanąć na wage
zważyłam się z nadzieją, ze choć troche waga drgnęła, a tu nic od początku ciąży. Wiem, ze większość z Was pewnie by się cieszyła na taki stan rzeczy, ale ja jakoś się martwie i chce zacząć rosnąć! :p Pewnie bede żałować tych słów ;)... Ogólnie w 2gim trymestrze czuje się o niebo lepiej niż w pierwszym. W zasadzie jak przed ciążą, tylko sikam częściej i już o 20 mogłabym iść spać, a tak to czuje, że wracam do żywych :) Odstawiłam luteine, może to też sie przyczyniło do lepszego samopoczucia.

A jak Wam Dziewczyny się siedzi w pracy ? Bo ja jestem dopiero w 10 tc 2 dniu ale siedzi się coraz ciężej buuuuu .
Chciałabym wytrzymać do końca maja i później wziąć wolne.
W maju mam tygodniowy urlop i piątki wzięłam wolne.
Nic na razie szefowi nie mówiłam.
Chce do prenatalnych się wstrzymać.
Jak Wy się czujecie w pracy ?
Zazdroszcze takiej pracy, że na forum można popisać ;) Ja dopiero teraz nadrabiam i niestety wiekszosc postów z dziś mogłabybyć usunieta, bo troche strata czasu to czytać ;) Ale miejmy nadzieje, ze teraz już zapanuje pokój w naszej małej, ale wg mnie bardzo przyjaznej grupce :)
Ja powiedzialam w zeszlym tyg w pracy o ciąży, własnie po prenatalnych. Bardzo dobrze to przyjeli, nie dali odczuć, ze to jakis problem dla nich bedzie, tylko wspierają mnie i życzą powodzenia. Ja chce do konca 6tego miesiaca popracować, ale zobaczymy na ile pozwoli samopoczucie. Siedzenie w domu by mnie zabiło chyba. Lubie swoją prace i lubie myslec. Jak siedze sama w domu to czuje jakbym głupiała z godziny na godzine :p

zważyłam się z nadzieją, ze choć troche waga drgnęła, a tu nic od początku ciąży. Wiem, ze większość z Was pewnie by się cieszyła na taki stan rzeczy, ale ja jakoś się martwie i chce zacząć rosnąć! [emoji14] Pewnie bede żałować tych słów ;)... Ogólnie w 2gim trymestrze czuje się o niebo lepiej niż w pierwszym. W zasadzie jak przed ciążą, tylko sikam częściej i już o 20 mogłabym iść spać, a tak to czuje, że wracam do żywych :) Odstawiłam luteine, może to też sie przyczyniło do lepszego samopoczucia.
No ja podobnie, odstawilam duphaston i mi lepiej

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

W pracy, w której mogłam swobodnie chodzić, wstawac i siedzieć, nie mialam problemu zadnego do 7 miesiaca (zdrowa ciaza). Ale np. przy biurku byloby mi trudno 8h wysiedziec w ii trym.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Naczytałam się o parafinie przy okazji ciągłej wymiany balsamów dla córki z AZS stąd mój uraz.
Ja też parafiny unikam jak ognia. Córka ma silne AZS i początkowo była smarowana parafiną z zaleceń lekarza, niestety wyglądała tragicznie .Mieliśmy wrażenie że parafina "zalepila" jej skórę która nie miała jak oddychać. Zmieniliśmy na emolient naturalny bez grama parafiny i od razu było lepiej:)

Link do: Parafina w kosmetykach - dlaczego lepiej jej unikać? - Naturalnie Niebanalnie

Do góry