reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja pracuję z domu, świetna praca pod kątem macierzynstwa i dość dobrze płatną, ale niewiem czy uda mi się ją utrzymać bo niestety jestem na czas określony do 31.10 a teraz w firmie jaja i nikt nie ma stabilnej pozycji :(

3jgxikgnv87dhgfb.png

reklama
Wiecie co, mam w sali kolejna 19-latke. Nie mam problemu z tym, ze ciezarna, bo po pierwsze sama wspolzylam w tym wieku, a po drugie rozumiem, ze dla niektorych to jest normalna kolej rzeczy, bo nie maja szans na studia czy szybka kariere. Ale poziom tych dziewczyn jest koszmarny, wlacznie z niewiedza o przebiegu ciąży. Nie rozumiem tego! Maja takiego samego smartfona jak moj, nie moga sobie czegos poczytac?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Zazdroszcze takiej pracy, że na forum można popisać ;) Ja dopiero teraz nadrabiam i niestety wiekszosc postów z dziś mogłabybyć usunieta, bo troche strata czasu to czytać ;) Ale miejmy nadzieje, ze teraz już zapanuje pokój w naszej małej, ale wg mnie bardzo przyjaznej grupce :)
Ja powiedzialam w zeszlym tyg w pracy o ciąży, własnie po prenatalnych. Bardzo dobrze to przyjeli, nie dali odczuć, ze to jakis problem dla nich bedzie, tylko wspierają mnie i życzą powodzenia. Ja chce do konca 6tego miesiaca popracować, ale zobaczymy na ile pozwoli samopoczucie. Siedzenie w domu by mnie zabiło chyba. Lubie swoją prace i lubie myslec. Jak siedze sama w domu to czuje jakbym głupiała z godziny na godzine :p

Księgowa jestem :-D
Rewelacja! Co robisz? Ja tez pracuję w domu jako Ksiegowa i sobie chwalę [emoji6]

O Ooo ja też księgowa ale w korporacji :(

Toxoplazmowa można się zarazić tylko od odchodów zwierząt głównie kotów ale to naprawdę trzeba by siedzieć z kotem w kuwecie, ewentualnie przy kontakcie z ziemią gdzie mogą być odchody np. Nie umyte warzywa, kwiatki z doniczka i itp, no i też trzeba by to zjeść ale mieć ranę na ręce.
Dodatkowo czasem jest w surowym miesie, ale to musiałby być stare i utworzyć się na nim pasożyty. Trzeba uważać np w piaskownicy ale drugi człowiek nie przeniesie toxo na drugą osobę.

Ordynator mi powiedzial, ze nic poza progesteronem i nospa mi nie da.

Dziewczyny, czy toxo mozna sie zarazic od chorujacego czlowieka?

Edycja: doczytalam juz ze nie,nawet przez kichniecie. Wlasnie przyjeli kobiete z podejrzeniem zachorowania

Dziewczyny wy narzekacie na pracę a ja nie mogłam się doczekać dzisiejszego dnia by po półtora tygodnia siedzenia w domu z dzieckiem trochę się oderwać :) ja mam fajną pracę i w zasadzie sama sobie szefem jestem więc to też jest różnica.

Odebrałam wyniki i glukoze mam 107 myślicie że trzeba się martwić? W końcu nie jest aż tak bardzo ponad normę.

Wiecie co, mam w sali kolejna 19-latke. Nie mam problemu z tym, ze ciezarna, bo po pierwsze sama wspolzylam w tym wieku, a po drugie rozumiem, ze dla niektorych to jest normalna kolej rzeczy, bo nie maja szans na studia czy szybka kariere. Ale poziom tych dziewczyn jest koszmarny, wlacznie z niewiedza o przebiegu ciąży. Nie rozumiem tego! Maja takiego samego smartfona jak moj, nie moga sobie czegos poczytac?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Wydaje mi się,że to dotyczy nie tylko młodych dziewczyn ;) czasem ignorancja i niewiedza wynikająca z lenistwa jest porażająca

reklama
Toxoplazmowa można się zarazić tylko od odchodów zwierząt głównie kotów ale to naprawdę trzeba by siedzieć z kotem w kuwecie, ewentualnie przy kontakcie z ziemią gdzie mogą być odchody np. Nie umyte warzywa, kwiatki z doniczka i itp, no i też trzeba by to zjeść ale mieć ranę na ręce.
Dodatkowo czasem jest w surowym miesie, ale to musiałby być stare i utworzyć się na nim pasożyty. Trzeba uważać np w piaskownicy ale drugi człowiek nie przeniesie toxo na drugą osobę.

@Kocurek toxo to głównie surowe mięso i niemyte warzywa, owoce.
Jednak jak raz człowiek przeszedł chorobę to już go nie sięgnie.
Znajomy, który pracował w firmie pakującej "świeże " Już "umyte" sałaty. Mix sałat naprawdę trzeba myć wszystko zawsze.
Zimną wodą. A najlepiej iść na targ i kupić od rolnika. Może mniej chemii.
Podobno najgorsze są jabłka z dyskontow.
Producent musi je odpowiednio spryskać żeby były zawsze piękne, przy transporcie nie były obtłuczone.
I faktycznie. Jabłka z biedronki mogą leżeć i leżeć. Te kupione na targu się psują po czasie bo nie są tak spryskane.
Nawet jak się umyje jabłko z marketu to warstwa tej chemii. Ona zostaje ..

Do góry