reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja też tam mieszkałam kilka razy po kilka miesięcy i nie czułam się obco, wręcz przeciwnie. W sumie najgorszej było z rodakami i fakt, bywały chwile, gdzie wolałam na prawdę przebywać tylko wśród Holendrów, bo to co Polacy robili to masakra...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
I ja wolałam z samymi belgami czy holendrami,ale do czasu.. Potem szef zachowywał się dość dziwnie,do czynienia gdzieś miał z polkami i stwierdzil,że skoro ja jestem tej samej narodowości to wiadomo.... No i raz mi dwóch belgow pod sklepem zaproponowalo 50 € za...też wiadomo. Najpierw komentowali mnie w kolejce,a potem za mną poleźli do samochodu. I kurde,żebym ja chociaż jakaś piękna była,ale nie! A im się chyba zdawało,ze z polka to taka egzotyka łatwa i tania:laugh2:
Z czasem zaczęli mnie wkurzać wszyscy i musiałam odpocząć

Ja Wam powiem, że mam coraz większe rozkminy, czy nie walnąć wszystkim tutaj i nie wyprowadzić się na stałe do Holandii... Rodzinę tam mam od prawie 10 lat, zjeżdżają tylko na dwa miesiące w roku. Uwielbiam ten kraj, byłam tam wiele razy. Jedyne co, to że nie znam holenderskiego i dla mojej córki to też byłby szok, ale ona jest w takim wieku, że nauczy się szybko, a ja od biedy z każdym się po angielsku dogadam, a i z czasem pewnie też złapie... Nie wiem, kurde, nie wiem.

moja siostra z mężem sa tam ponad 10 lat, wystarczy znac angielski,
moja mama z mężem i najmłodsza siostrą (i jego córką - zakałą rodziny) wyjechali tam 3 lata temu, młoda (teraz 15 lat) w momencie podłapała język i nawija jak szlona ;)

ja osobiście nie mogłabym tam mieszkać, podatki kolosalne, do tego pogoda = depresja
My robiliśmy test neoBona i płaciliśmy 2400 ale to mój mąż ustalił z lekarzem ze się na to decydujemy jak ja się przebierałam w gabinecie [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

o maskara,,, kolosalna cena...

I ja wolałam z samymi belgami czy holendrami,ale do czasu.. Potem szef zachowywał się dość dziwnie,do czynienia gdzieś miał z polkami i stwierdzil,że skoro ja jestem tej samej narodowości to wiadomo.... No i raz mi dwóch belgow pod sklepem zaproponowalo 50 € za...też wiadomo. Najpierw komentowali mnie w kolejce,a potem za mną poleźli do samochodu. I kurde,żebym ja chociaż jakaś piękna była,ale nie! A im się chyba zdawało,ze z polka to taka egzotyka łatwa i tania:laugh2:
Z czasem zaczęli mnie wkurzać wszyscy i musiałam odpocząć
O kurczę, przykre :( mi się nie zdarzyło, ale może dlatego, że mi do polskiej urody daleko? ;)

O kurczę, przykre :( mi się nie zdarzyło, ale może dlatego, że mi do polskiej urody daleko? ;)

No a ja czarne włosy,twarz blada i rumience,czyli podobno Jagna jak nic:) i ja naprawdę urodna nie jestem,po prostu miałam pecha z tymi zboczencami,a szef zauważył mnie jako kobietę po 3 latach pracy u niego:)

Wypilam kawę...mówię Wam,inny świat,wyraźniejszy i w ogóle:)

No a ja czarne włosy,twarz blada i rumience,czyli podobno Jagna jak nic:) i ja naprawdę urodna nie jestem,po prostu miałam pecha z tymi zboczencami,a szef zauważył mnie jako kobietę po 3 latach pracy u niego:)

Wypilam kawę...mówię Wam,inny świat,wyraźniejszy i w ogóle:)
O, to podobnie do mnie! Myślałam, że masz typowo słowiańska urodę i o to chodziło z tym wygladaniem na Polke :)

No właśnie wyglądam na polkę,do pieknej slowianki mi daleko:) ja nie wiem jak oni rozrozniali te narodowości..rozumiem murzynka i biała,ale tak?:laugh2:

No właśnie wyglądam na polkę,do pieknej slowianki mi daleko:) ja nie wiem jak oni rozrozniali te narodowości..rozumiem murzynka i biała,ale tak?:laugh2:
Mi z moimi czarnymi włosami i blada cera plus szarymi oczami we Włoszech kiedyś powiedzieli, że na pewno jestem z Rumunii [emoji14] w Holandii wiedzieli oczywiście skąd jestem, ale też raz szef mówił, że pewnie miałam w rodzinie jakiś rumuńskich albo serbskich przodków :D

Nie miałaś wrażenia,że i tak jesteś obca? Ja tak miałam. Zresztą czasem wstyd mi było w lidli czy aldim za naszych rodaków:( i mimo,że nie wstydzę się swojego pochodzenia to czasem miałam ochotę poudawać,że jestem z jakiejś malej wyspy na końcu świata. Ukryć się nie dało,uroda ponoć strasznie polska;)
Oj często czułam się obco. Za 'polaczkow' stale się wstydzilam dlatego wynajelam mieszkanie w drozszej holenderskiej dzielnicy żeby mieć z nimi jak najmniejszy kontakt.

reklama
Mi z moimi czarnymi włosami i blada cera plus szarymi oczami we Włoszech kiedyś powiedzieli, że na pewno jestem z Rumunii [emoji14] w Holandii wiedzieli oczywiście skąd jestem, ale też raz szef mówił, że pewnie miałam w rodzinie jakiś rumuńskich albo serbskich przodków :D

Też nieźle:) ja mam niebieskie oczy to może też takie nasze...Mój K.za to strasznie do szefa belga podobny,blondyn z niebieskimi oczami..taki aryjczyk troszkę

@Karolina0225 my niestety nie mieliśmy wyboru mieszkania bo to z pracy z góry narzucone. I niestety z rodakami za ścianą

Do góry