reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Wiecie co mi pomoglo jak na jedzenie patrzec nie moglam.. i kazdy zapach z lodowki mi smierdzial... mi wchodzilo tylko takie mdle jedzenie...
Kalafior ugotowany
Fasolka szparagowa
Pasztet.. etctakie rzeczy mi teraz tylko wchodza
Szalona z tych co wymieniasz to u mnie fasolka szparagowa na tapecie ;). W Biedrze jest mrożona zielona cała (nie cięta) bardzo smaczna i gotuje ją chyba co drugi dzień :)

reklama
127/95, do tej pory nigdy nie mierzyłam ciśnienia w domu, więc trudno się ustosunkować. Ale mam od kilku miesięcy skaczące ciśnienie w oczach (chodzę do poradni jaskry), więc może w ogóle coś jest na rzeczy...

No to dolne jest za wysokie powinno nie przekraczać 90.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja też na codzień kawy nie piję, wcześniej zaczynałam dzień od kawy, teraz w ogóle nie mam ochoty ale jak mnie głowa boli to taką mleczną kawkę czas od czasu wypiję
Ja normalnie bardzo lubie kawe. Ale w tej ciąży mnie odrzuca. W poprzedniej pilam do 6 miesiąca włącznie. Teraz od czasu do czasu strasznie mi sie chce to wypije, ale czasami źle się po niej czuje. Na ból głowy pije dużo wody. Zwykle mi pomaga.

Ojjj wywroci sie wywroci... :)
Ale zalowac nie bedziesz :)
Pierwsze dziecko wszystko bowe..ja nawet czytalam jak pueluche sie zmienia.. taka fala odpowiedzialbisci spadla..za kazdy oddech... kazdy usmiech i kazdy krok sie sledzi...wszystko wyparza i prasuje... i pierwsza ciaze pamietam ze sporo spedzilam w necie..czytajac o wyprawkach ..co kupic..ktore masci najlepsze... bephanten czy linomag..

Drugie to inna bajka.. prasowalam tylko 3 miesiace....juz tak czesto sie nie wyparza butelek, nie leci sie do dziecka na pierwsze plakniecie.... :) na drugie rez nie.. :)
No i drugie ma starsze rodzenstwo do nasladowania..i nie wychowuje sie w spokoju i ciszy..bo ciagle jest harmider domowy :) a masc.... jaka masc.. maka ziemniaczana najlepsza.... :)

A trzecie to ja mysle ze w ogole samo sie wychowa :) juz sie ma wiele rzeczy obcykanych..wyprawki jako tako nie trzeba szykowac bo sporo gadzetow sie ma...
Ciekawe jak to bedzie
Tak jest jak piszesz, siedze ciągle w necie i czytam co kupic, czym sie różni rampers od pampersa ;) My będziemy w kawalerce mieszkać na początku, więc na każdy płacz będe musiała reagować, bo nie będzie gdzie uciec ;)
Wczoraj byliśmy u teściowej, ona to już oszalała do reszty, bo to pierwszy wnuk na horyzoncie, nawet mu/jej kupiła juz takie małe garnuszki i zapowiedziała, że bedą lepić pierogi razem ;) szalone te babcie potrafią być :)

Dziękuję Wam za info o ciśnieniu i że ten lek to nie jest jakieś dziwactwo. Teraz mam 114/70 i powiedziałabym, że to jest takie typowe dla mnie ciśnienie. Może faktycznie mnie wyprowadził z równowagi ten bajzel.

Ja też wchodzę w drugi trymestr wtedy.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Moj lekarz powiedzial, ze mozna latac od początku do konca ciąży co mnie bardzo zdziwiło. Co prawda lecieliśmy z 3 tyg fasolką, ale dopiero na wyjeździe dowiedzielismy sie o ciąży :) Mąż ciągnie mnie na jakieś ostatnie wakacje w 6mc, ale powiem Wam, ze nie wiem czy się odważe. Co Wasi lekarze w temacie latania mówili?

Tak jest jak piszesz, siedze ciągle w necie i czytam co kupic, czym sie różni rampers od pampersa ;) My będziemy w kawalerce mieszkać na początku, więc na każdy płacz będe musiała reagować, bo nie będzie gdzie uciec ;)
Wczoraj byliśmy u teściowej, ona to już oszalała do reszty, bo to pierwszy wnuk na horyzoncie, nawet mu/jej kupiła juz takie małe garnuszki i zapowiedziała, że bedą lepić pierogi razem ;) szalone te babcie potrafią być :)
U mnie tez pierwsze dziecko i pierwszy wnuk u tesciowej i tez kobieta oszalala [emoji3][emoji3]

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]

Moj lekarz powiedzial, ze mozna latac od początku do konca ciąży co mnie bardzo zdziwiło. Co prawda lecieliśmy z 3 tyg fasolką, ale dopiero na wyjeździe dowiedzielismy sie o ciąży :) Mąż ciągnie mnie na jakieś ostatnie wakacje w 6mc, ale powiem Wam, ze nie wiem czy się odważe. Co Wasi lekarze w temacie latania mówili?
Ja 30 czerwca lece na wakacje, to bedzie 24tc [emoji4]

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]

ja swojemu lekarzowi jeszcze nic nie mówiłam o lataniu, chcemy lecieć na pewną pogodę bo w Holandii to różnie z nią bywa, ja w pierwszej ciąży tez miałam wysokie ciśnienie, już nie pamiętam jakie leki na to brałam, dlatego teraz mam zapobiegawczo acard, w pierwszej ciąży też miałam problem z tarczycą, teraz spadła do 1,51 także tylko się cieszyć ;)

reklama
Pytałam mojej ginekolog. O ile jest wszystko w porządku to ona nie widzi przeciwskazan. Jedynie na końcówce, z resztą z tego co się orientuję to w bardzo zaawansowanej ciąży chyba nawet nie wypuszczają na pokład samolotu

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Do góry