reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
wiem od ciazy z corka, gdy wyszly mi przeciwciala podczas badania krwi
A Wy oboje z mężem macie Rh+? Słyszałam o konfliktach krwi w grupach głównych, ale nie wnikałam w to ani nie obiło mi się o uszy to, o czym piszesz.
Po tym, co przeżyłaś, nie dziwię się, że czekasz na połówkowe. Mam nadzieję, że zdrowa ciąży wynagrodzi Ci ten czas niepewności.

@Agne91 przyrost bety swiadczy o ciazy, mysle, ze dobrze cie pokierowal. Czasem nie widac serduszka od razu. U mnie jest spora roznica miedzy terminem z om a usg i tez robilam wlasnie bete by sprawdzic, czy ciaza sie rozwija.
@Mama po raz drugi wiem od ciazy z corka, gdy wyszly mi przeciwciala podczas badania krwi. Synek urodzil sie z wrodzona przepuklina przeponowa, w okresie prenatalnym nie wykrztalcila sie mu przepona, przez co narzady z brzuszka rozwiajaly sie w klatce piersiowej i nie bylo miejsca na pluca. Synek mial 2 operacje jeszcze gdy bylam w ciazy i 3 po porodzie. Zmarl jak mial 6 miesiecy na niedroznosc jelit, w szpitalu podjerzewali sepse, a pare godzin pozniej bylo juz zapozno. Moge o tym mowic, dlugo uczylam sie tego na terapii.
Bardzo mi przykro z powodu synka!

@margeritta czyli co, faktycznie uzasadnione jest sprawdzanie grupy krwi w każdej ciąży i to nawet dwukrotne tak jak niektórzy zalecają czy to podczas innego badania krwi wychodzi?
Bardzo mi przykro z powodu tego co synka spotkało :(
To olbrzymie szczęście mieć zdrowe dzieci...i tego wszystkim życzę.

usg wizyta 19.03

1521234382-743a67be3180f797-aaaaaa.jpeg

I ja po usg.... ktoś ma pępowinę w majtkach wiec nie wiem im jest:)
Ma 5 cm i jest 3 dni starszy niz termin z OM:)
Nt 1.4, kosc nosowa jest:)

Ale i tak pełne prenatalne 30.03..... oby pokazał pindusia[emoji170][emoji170]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To bardzo poważnie brzmi. Pracujący mąż ma prawo wziąć 14 dni płatnej opieki na Ciebie. Jeśli nie macie takiej możliwości, to ktoś powinien pomagać Ci przy dziecku, gotowaniu i sprzątaniu (nawet jeśli za pieniądze).
Tylko na poznirjszym etapie ciazy.. moze sie te 14 dni bardziej przydac...
Zajmowanie sie maluchem w ciazy... to spory wysilek..i niejednokrotnie kolezabki szybciej skurczy dostawaly..a tu jeszcze ten krwiak... ja np zostawiam 14 dni opieki po cc jak wyjde ze szpitala bo wiem ze pierwszych kilka dni gdzie bede swieze szwy miala.. to bankowo musze miec pomoc

Co do hemoroidów to też niestety znam ten ból...muszę zapamiętać te polecane przez was "bezpieczne"preparaty. W pon u gina dopytam co on poleca.

Co do pogody to u nas armagedon...do 20tej powinnam być w pracy ale, że pacjenci się poodwoływali bo nie mogli dotrzeć to szef o 18.30 nas puścił do domu. Dawno tak fatanych warunków było. Auta ciężko utrzymać w ryzach...sunęły się po szosach jak chciały. Masa wypadków. Samochodów w rowach.
Mój mąż pierwszy raz od 10lat nie wrócił z delegacji do domu przez pogodę...bo ma letnie opony :/
Ja z pracy te 25km jechałam z duszą na ramieniu. Dawno takiego powrotu nie miałam.

usg wizyta 19.03

Po dzisiejszej wizycie wszystko dobrze. Zarodek 2 cm, serduszko bije wiec mozna spac spokojnie :)
Ze wzgledu na wymioty lekarz przepisal mi czopki Torecan. Czy ktoras z Was przyjmowala ten lek?
Wyniki bardzo dobre oprocz tych bakterii w moczu.. zlecil przesiew i zobaczymy co dalej.

Życzę Wam spokojnej nocy dziewczyny :)
296251a8dd20f316c401c0b3772a6ebc.jpg

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wlasnie maz wrocil z pracy obmyslimy plan jak ten miesiac bedziemy funkcjonowac. Przez ostatni miesiac naprawde staralam sie oszczedzac i liczylam na to ze dzis uslysze ze krwiak sie wchlonal albo przynajmniej sie zmniejszyl. Dr powiedzial ze za miesiac juz powinno sie wchlonac tylko trzeba sie oszczedzac nie wiem czy to zalezy od tygodni ciazy ze jeszcze krwiak moze byc i jest zagrozenie ?? Nie zapytalam co bedzie jesli nie zniknie bo on nie lubi tak teoretyzowac „co bedzie jak” ale moze ktoras z was miala tak w poprzednich ciazach?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mialam duza torbiel..nie wiem czy to gorzej czy lepiej... nie znam sie na tym... nie wchlonela sie do samego konca... lekarze zdecydowali ze nie beda operowac...5 miesiac byl... torbiel troche jeszcze podrosla do wymiarow 6 x7 cm ! Wycieli ja przy cc... na szczescie nie pękła..

Do góry