reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

1521234382-743a67be3180f797-aaaaaa.jpeg

I ja po usg.... ktoś ma pępowinę w majtkach wiec nie wiem im jest:)
Ma 5 cm i jest 3 dni starszy niz termin z OM:)
Nt 1.4, kosc nosowa jest:)

Ale i tak pełne prenatalne 30.03..... oby pokazał pindusia[emoji170][emoji170]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cudne !!

reklama
@margeritta czyli co, faktycznie uzasadnione jest sprawdzanie grupy krwi w każdej ciąży i to nawet dwukrotne tak jak niektórzy zalecają czy to podczas innego badania krwi wychodzi?
Bardzo mi przykro z powodu tego co synka spotkało :(
To olbrzymie szczęście mieć zdrowe dzieci...i tego wszystkim życzę.

usg wizyta 19.03
Mi oznaczali krew i przeciwciala (jedno badanie) w czerwcu zeszlego roku przy pierwszej ciazy, bylo rh—. Po poronieniu od razu wstrzykneli immunoglobuline, zeby nie bylo problemow w nast ciazy. To taki rodzaj szczepionki. Teraz tez mialam powtorzone badanie na grupe i przeciwciala i po lekkim plamieniu w szpitalu znowu podali mi ta immuno...mowili, ze teraz juz prawie nie ma ciaz z konfliktem, wlasnie dzieki stosowaniu tej szczepionki.

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do hemoroidów to też niestety znam ten ból...muszę zapamiętać te polecane przez was "bezpieczne"preparaty. W pon u gina dopytam co on poleca.

Co do pogody to u nas armagedon...do 20tej powinnam być w pracy ale, że pacjenci się poodwoływali bo nie mogli dotrzeć to szef o 18.30 nas puścił do domu. Dawno tak fatanych warunków było. Auta ciężko utrzymać w ryzach...sunęły się po szosach jak chciały. Masa wypadków. Samochodów w rowach.
Mój mąż pierwszy raz od 10lat nie wrócił z delegacji do domu przez pogodę...bo ma letnie opony :/
Ja z pracy te 25km jechałam z duszą na ramieniu. Dawno takiego powrotu nie miałam.

usg wizyta 19.03

Dziewczyny gdzie tak napadalo ????
W poznaniu to lekka smuga tego sniegu..sypalo i wietrzysicie..ale zielono bardziej niz biało

Myślę, że warto powstrzymać się od wartościowania (wszelkiego, zarówno: "głupie", "mądre", "godne", "okrutne", "słuszne", "przesadzone" itp.), przynajmniej dopóki zainteresowana wprost nie pyta o opinię. Ja podałam informację o prawach, o których niekoniecznie pacjentkę skutecznie poinformowali w szpitalu. A skoro zdecydowała się na badania genetyczne materiału poronnego, to będzie mogła otrzymać kartę martwego urodzenia (płeć zostanie ustalona). Co z tą kartą zrobi, to jej sprawa. Może włożyć do swojej teczki medycznej, a może też pójść do urzędu stanu cywilnego.

Ja mam za sobą 2 poronienia, bliską relację z kobietami, które roniły oraz wiele lat dyskusji na forum internetowym. Temat jest dla mnie aktualny, bo w tej ciąży już 3 razy byłam u ginekologa gotowa na to, że znowu poroniłam. Sprawa, co pomaga a co przeszkadza w powrocie do normalności, nie jest oczywista. Ale temat nie powinien być tabu. Gdyby nasze babki, matki, ciotki i koleżanki otwarcie mówiły o swoich poronieniach, byłoby łatwiej.

Zgadzam sie, dobrze ze piszesz co przysluguje co sie nalezy, a forumowiczka wiadomo ze sama zdecyduje dla siebie jak najlepiej...
A jakby nie wiedziala o takiej mozliwosci..to wyboru by nie miala..a dzieki takiej informacji.. ma wybor i moze wybrac tak by jej bylo dobrze...

Ja nie wiedzialam ze tak wczesna ciąże mozna pochować ..myslalam np ze to od 20 tc... bylam w bledzie jak widac...

...czlowiek cale zycie sie uczy a i tak glupi umiera

na hemoroidy - nasiadowka z kory debu
@vihrea po kazdej ciazy mialam podana imuglobuline, mozna ja jeszcze dostac miedzy 28 a 34 - refundowana gdy sie jest rh- - sporo dziewczyn w ciazy poznalam, ktore mialy i konfikt w pierwszej ciazy i z ukladu rh+ i te ktore dostawaly imuglobuline, wiec sie nie zgodze z tym stwierdzeniem niestety. Wolalabym naprawde ci przytaknac
@aspekt ja mam rh-, ale mamy krzyzowke 2 konfikty z rh i jeden spoza grupy rh. tak jest wiecej niz tylko - i + , sa rzadsze to lekarze nie badaja, nie jest wazne czy sie jest + czy - kazda kobieta w ciazy powinna miec zbadane przeciwciala, rh- 3 razy w ciazy, rh + 2 razy. sa jeszcze konfikty plytkowe- z corka robilam te badanie - Link do: Konflikt płytkowy - bezpłatne badania dla kobiet w 8-20 tygodniu ciąży

Na pomorzu sniegu nie ma

Mi oznaczali krew i przeciwciala (jedno badanie) w czerwcu zeszlego roku przy pierwszej ciazy, bylo rh—. Po poronieniu od razu wstrzykneli immunoglobuline, zeby nie bylo problemow w nast ciazy. To taki rodzaj szczepionki. Teraz tez mialam powtorzone badanie na grupe i przeciwciala i po lekkim plamieniu w szpitalu znowu podali mi ta immuno...mowili, ze teraz juz prawie nie ma ciaz z konfliktem, wlasnie dzieki stosowaniu tej szczepionki.

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam tak samo. Lekarz mówił, że teraz można nawet zrobić badania na oznaczenie grupy krwi płodu, jest to badanie nieinwazyjne koszt Okolo 400-500zl. Ale my się nie decydujemy, miałam badanie na przeciwciała teraz i wynik Ok, przeciwciał nie stwierdzono wiec wystarczy to kontrolować.

reklama
Do góry