reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

1521234382-743a67be3180f797-aaaaaa.jpeg

I ja po usg.... ktoś ma pępowinę w majtkach wiec nie wiem im jest:)
Ma 5 cm i jest 3 dni starszy niz termin z OM:)
Nt 1.4, kosc nosowa jest:)

Ale i tak pełne prenatalne 30.03..... oby pokazał pindusia[emoji170][emoji170]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cudne !!

reklama
@margeritta czyli co, faktycznie uzasadnione jest sprawdzanie grupy krwi w każdej ciąży i to nawet dwukrotne tak jak niektórzy zalecają czy to podczas innego badania krwi wychodzi?
Bardzo mi przykro z powodu tego co synka spotkało :(
To olbrzymie szczęście mieć zdrowe dzieci...i tego wszystkim życzę.

usg wizyta 19.03
Mi oznaczali krew i przeciwciala (jedno badanie) w czerwcu zeszlego roku przy pierwszej ciazy, bylo rh—. Po poronieniu od razu wstrzykneli immunoglobuline, zeby nie bylo problemow w nast ciazy. To taki rodzaj szczepionki. Teraz tez mialam powtorzone badanie na grupe i przeciwciala i po lekkim plamieniu w szpitalu znowu podali mi ta immuno...mowili, ze teraz juz prawie nie ma ciaz z konfliktem, wlasnie dzieki stosowaniu tej szczepionki.

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do hemoroidów to też niestety znam ten ból...muszę zapamiętać te polecane przez was "bezpieczne"preparaty. W pon u gina dopytam co on poleca.

Co do pogody to u nas armagedon...do 20tej powinnam być w pracy ale, że pacjenci się poodwoływali bo nie mogli dotrzeć to szef o 18.30 nas puścił do domu. Dawno tak fatanych warunków było. Auta ciężko utrzymać w ryzach...sunęły się po szosach jak chciały. Masa wypadków. Samochodów w rowach.
Mój mąż pierwszy raz od 10lat nie wrócił z delegacji do domu przez pogodę...bo ma letnie opony :/
Ja z pracy te 25km jechałam z duszą na ramieniu. Dawno takiego powrotu nie miałam.

usg wizyta 19.03

Dziewczyny gdzie tak napadalo ????
W poznaniu to lekka smuga tego sniegu..sypalo i wietrzysicie..ale zielono bardziej niz biało

Myślę, że warto powstrzymać się od wartościowania (wszelkiego, zarówno: "głupie", "mądre", "godne", "okrutne", "słuszne", "przesadzone" itp.), przynajmniej dopóki zainteresowana wprost nie pyta o opinię. Ja podałam informację o prawach, o których niekoniecznie pacjentkę skutecznie poinformowali w szpitalu. A skoro zdecydowała się na badania genetyczne materiału poronnego, to będzie mogła otrzymać kartę martwego urodzenia (płeć zostanie ustalona). Co z tą kartą zrobi, to jej sprawa. Może włożyć do swojej teczki medycznej, a może też pójść do urzędu stanu cywilnego.

Ja mam za sobą 2 poronienia, bliską relację z kobietami, które roniły oraz wiele lat dyskusji na forum internetowym. Temat jest dla mnie aktualny, bo w tej ciąży już 3 razy byłam u ginekologa gotowa na to, że znowu poroniłam. Sprawa, co pomaga a co przeszkadza w powrocie do normalności, nie jest oczywista. Ale temat nie powinien być tabu. Gdyby nasze babki, matki, ciotki i koleżanki otwarcie mówiły o swoich poronieniach, byłoby łatwiej.

Zgadzam sie, dobrze ze piszesz co przysluguje co sie nalezy, a forumowiczka wiadomo ze sama zdecyduje dla siebie jak najlepiej...
A jakby nie wiedziala o takiej mozliwosci..to wyboru by nie miala..a dzieki takiej informacji.. ma wybor i moze wybrac tak by jej bylo dobrze...

Ja nie wiedzialam ze tak wczesna ciąże mozna pochować ..myslalam np ze to od 20 tc... bylam w bledzie jak widac...

...czlowiek cale zycie sie uczy a i tak glupi umiera

na hemoroidy - nasiadowka z kory debu
@vihrea po kazdej ciazy mialam podana imuglobuline, mozna ja jeszcze dostac miedzy 28 a 34 - refundowana gdy sie jest rh- - sporo dziewczyn w ciazy poznalam, ktore mialy i konfikt w pierwszej ciazy i z ukladu rh+ i te ktore dostawaly imuglobuline, wiec sie nie zgodze z tym stwierdzeniem niestety. Wolalabym naprawde ci przytaknac
@aspekt ja mam rh-, ale mamy krzyzowke 2 konfikty z rh i jeden spoza grupy rh. tak jest wiecej niz tylko - i + , sa rzadsze to lekarze nie badaja, nie jest wazne czy sie jest + czy - kazda kobieta w ciazy powinna miec zbadane przeciwciala, rh- 3 razy w ciazy, rh + 2 razy. sa jeszcze konfikty plytkowe- z corka robilam te badanie - Link do: Konflikt płytkowy - bezpłatne badania dla kobiet w 8-20 tygodniu ciąży

Na pomorzu sniegu nie ma

Mi oznaczali krew i przeciwciala (jedno badanie) w czerwcu zeszlego roku przy pierwszej ciazy, bylo rh—. Po poronieniu od razu wstrzykneli immunoglobuline, zeby nie bylo problemow w nast ciazy. To taki rodzaj szczepionki. Teraz tez mialam powtorzone badanie na grupe i przeciwciala i po lekkim plamieniu w szpitalu znowu podali mi ta immuno...mowili, ze teraz juz prawie nie ma ciaz z konfliktem, wlasnie dzieki stosowaniu tej szczepionki.

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam tak samo. Lekarz mówił, że teraz można nawet zrobić badania na oznaczenie grupy krwi płodu, jest to badanie nieinwazyjne koszt Okolo 400-500zl. Ale my się nie decydujemy, miałam badanie na przeciwciała teraz i wynik Ok, przeciwciał nie stwierdzono wiec wystarczy to kontrolować.

reklama
Do góry