reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

hej, przywitam sie, termin porodu na pazdziernik. To moja 5 ciaza, mam syna 7 letniego, 2 letnia corke i 3 letniego synka w niebie, jedno poronienie. Tak troche niesmialo, bo chcialam czekac do usg polowkowego, ktore mam 30 marca, ale dobra, w koncu fajnie sie pointegrowac i wyczekiwac okruszka razem. Moja ciaza jest troche skomplikowana, bo jest to 2 ciaza z konfiktem serolgicznym z przeciwcialami, wiec bede wam gledzila, ze kazda z was, nie tylko rh- musi zrobic sobie badania combasa - na przeciwciala we krwi. I to, ze jesli jest sie rh- a parter rh+ to nie jest konflikt serologiczny tylko niezgodnosc serologiczna. A tak to jest moja pierwsza ciaza, w ktorej mnie mdli, spie na stojaca, poranne, poludniowe, wieczorne i nocne mdlosci do tego mam teraz dwa krwiaczki, biore duphaston na podtrzymania i wierze, ze uda nam sie.
Witaj :). O tym jeszcze tu nie pisałyśmy więc przynajmniej ja dowiem sie chętnie czegoś nowego.
Trzymam kciuki aby było dobrze!!!

Nie ukrywam, że jak przeczytałam Twój post o dzieciach serce mi zadrżało...

Ostatnia edycja:
reklama
Chcemy córkę bo syna mamy ale jak zobaczyłam dziś ( choć Dr tylko się podśmiechiwał i nie potwierdził) to wedlug mnie chłopak ale może co ja tam wiem naczytałam się w internecie jakiś niepotwierdzonych teorii [emoji23]
1521226420-dc01fcc6d619ba76-aaaaaa.jpeg

Czy własnie na tym zdjeciu nie widać bardzo wyraźnie wyrostka płciowego skierowanego do góry co właśnie potwierdza że chłopiec ??? A moze to zawienieta noga? [emoji23]
Bobo sie tak krecił że Dr nie mógl wycelować z mierzeniem. Ma 5.38cm. Z usg jestem dokładnie w 11t6d.

Chyba mąż wezmie tydzien urlopu, moja mama tydzien, tesciowa (olaboga jak ja to przezyje [emoji33]) tydzien i jakos posklejamy miesiac bo tak na szybko to nawet do pomocy nikogo nie znajdziemy, moze postaram sie o zlobek szybciej dla syna chcialam od sierpnia jak bede w 8 mies bo wtedy juz pewnie bedzie mi ciezko ale zlobek na szybko to jest raczej niewykonalne bo nawet na sierpien w prywatym jestesmy na liscie rezerwowej ...

Mamy male mieszkanie syn jest ruchliwy ale mamy zabezpieczone tak ze nie latam za nim, jak spi tez leze (2-3h) jak sie bawimy staram sie na lezaco wlasnie bajki, ukladanki no wiadomo obiad gotuje normalna opieka wymaga dzwigania, chodzenia ale no ile tez to jest no nie tak duzo przeciez ?! nawet spacery ograniczylam i przez miesiac zadnego postepu z tym cholernym krwiakiem :(((

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Super fajna dzidzia :)

hej, przywitam sie, termin porodu na pazdziernik. To moja 5 ciaza, mam syna 7 letniego, 2 letnia corke i 3 letniego synka w niebie, jedno poronienie. Tak troche niesmialo, bo chcialam czekac do usg polowkowego, ktore mam 30 marca, ale dobra, w koncu fajnie sie pointegrowac i wyczekiwac okruszka razem. Moja ciaza jest troche skomplikowana, bo jest to 2 ciaza z konfiktem serolgicznym z przeciwcialami, wiec bede wam gledzila, ze kazda z was, nie tylko rh- musi zrobic sobie badania combasa - na przeciwciala we krwi. I to, ze jesli jest sie rh- a parter rh+ to nie jest konflikt serologiczny tylko niezgodnosc serologiczna. A tak to jest moja pierwsza ciaza, w ktorej mnie mdli, spie na stojaca, poranne, poludniowe, wieczorne i nocne mdlosci do tego mam teraz dwa krwiaczki, biore duphaston na podtrzymania i wierze, ze uda nam sie.

czy można wiedzieć co się stało 3 latkowi w niebie? chyba że coś źle zrozumiałam...
od kiedy wiesz o konflikcie?

Byłam dziś u ginekologa. 8 tydzień. Było kilka ufff, zarodek w macicy! Jajo pełne! - super.
Maluch 4cm ale serca brak [emoji20] lekarz uspokajał, że serce powinno się pojawić do 5 centymetra, ale czasem pojawia się nawet jak dzidzia ma 7. W pon i we wtorek kazał zrobić bete i przysłać wyniki. Jak okaże się, że jest Ok to mam przyjść za dwa tygodnie. Ale chyba nie wytrzymam i w środę pójdę do innego lekarza. Może ten nie zobaczył serca, bo za słaby ma sprzęt... sama nie wiem.
Trochę się martwię [emoji20]
Jak u Was było w okolicy 8’tygodnia kochane ?
1521232575-d1a4ab9141f7ab6c-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam dziś u ginekologa. 8 tydzień. Było kilka ufff, zarodek w macicy! Jajo pełne! - super.
Maluch 4cm ale serca brak [emoji20] lekarz uspokajał, że serce powinno się pojawić do 5 centymetra, ale czasem pojawia się nawet jak dzidzia ma 7. W pon i we wtorek kazał zrobić bete i przysłać wyniki. Jak okaże się, że jest Ok to mam przyjść za dwa tygodnie. Ale chyba nie wytrzymam i w środę pójdę do innego lekarza. Może ten nie zobaczył serca, bo za słaby ma sprzęt... sama nie wiem.
Trochę się martwię [emoji20]
Jak u Was było w okolicy 8’tygodnia kochane ?
1521232575-d1a4ab9141f7ab6c-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz, chyb anie ma co tu porównywać. Każda ciąża jest inna i jeżeli lekarz mówi, że jest nadzieja, to trzeba się tego trzymać. Chyba, że są tu dziewczyny, które były w podobnej sytuacji... Ich doświadczenia mogą Ci faktycznie pomóc...

@Agne91 przyrost bety swiadczy o ciazy, mysle, ze dobrze cie pokierowal. Czasem nie widac serduszka od razu. U mnie jest spora roznica miedzy terminem z om a usg i tez robilam wlasnie bete by sprawdzic, czy ciaza sie rozwija.
@Mama po raz drugi wiem od ciazy z corka, gdy wyszly mi przeciwciala podczas badania krwi. Synek zmarl jak mial 6 miesiecy na niedroznosc jelit, w szpitalu podjerzewali sepse, a pare godzin pozniej bylo juz zapozno.

Ostatnia edycja:
Maluch 4cm ale serca brak [emoji20] lekarz uspokajał, że serce powinno się pojawić do 5 centymetra, ale czasem pojawia się nawet jak dzidzia ma 7. W pon i we wtorek kazał zrobić bete i przysłać wyniki.
Nie centymetry a milimetry! :) Czasami jeden dzień robi różnicę - w poniedziałek nie słychać, a we wtorek tak. Może Cię to uspokoi, że u mnie teraz pierwsze usg z tętnem było przy dziecku 8,5 mm, a tydzień wcześniej nie było nic widać. Mój lekarz ma super sprzęt usg. A lekarz coś mówił, że pomiar wskazuje na młodszą ciążę? Co do bety w 8tc, to skoro lekarz chce, zrób te badania, ale jeśli przyrost będzie mały, to się nie przeraź, bo HCG w pewnym momencie zwalnia a potem spada
progesterone-estrogen-hcg-during-pregnancy.jpg

reklama
Do góry