reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

To do mnie było pytanie o ta szyjkę ?

Pilades ja miałam dwie konizacje szyjki macicy z powodu komórek przedrakowych

Moja gin nigdy nie mówiła mi niczego na temat szyjki w sensie długości ale lekarz który prowadzi mi ciąży zrobił coś na zasadzie : ooo tutaj króciutka szyjka prawie jej nie ma [emoji23]
Powiedział ze od 14 tyg będziemy obserwować

reklama
Mojego 3 latka cos zlapalo w nocy...zwymiotowal wydzielina z nosa..a nie chorowal ostatnie 3 tygodnie.... boli go brzuch..glowa... noga... bylam u lekarza z nim..a jak wrocilam..to zwymiotowal jeszcze 2 razy..i goraczkibdostal 38,3... a kataru i kaszlu nic......
W przedszkilu szkarlatyna... mam nadzieje ze go nie wysypie......po 15 zaczelo sie poprawiac..zjadl.. goraczka juz zbita... i juz nie jest senny...
A przy szkarlatynie wymioty?
Crp robiłaś?
Zdrówka dla was...oby nic paskudnego się z tego nie wykluło.

My dzisiaj skończyliśmy antybola na anginę. Gardło zdrowe ale oddycha tylko przez buzię...nos niedrożny...
Pediatra sugeruje, że dopóki laryngolog nie wytnie migdała to tak to będzie wyglądać niestety.

usg wizyta 19.03

Zapytaj może jednak lekarza czy jest napewno wskazana taka wstrzemięźliwość ....bo jeśli są wskazania lekarskie to ok ale jeśli nie to mój lekarz np mówił żeby się nie ograniczać bo współżycie pomaga rozładować napięcie i pomaga dziecku i ciąży [emoji6]

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi lekarz zabronił seksu przy krwiaku, skurcze macicy mogą doprowadzić do krwawienia.

W poprzedniej ciąży miałam 5cmx3cm - donosiłam. Wchłonął się ok. 20 tygodnia, ale pozniej i tak musiałam leżeć az do porodu - bo robiły się kolejne. Pozytywne myślenie, duphaston i leżenie. Nic więcej :)
Krwawiłaś z tego powodu czy nie?
Na razie miałam cztery wizyty z krwiakiem i na każdej jest większy, ale ciagle mam nadzieje, ze w końcu sie podda :D miałam tylko dwa dni takie ciemnobrązowe dosyć spore plamienia, pozniej zero. Celibat oczywiście cały czas. A co do luteiny to id wczorajszej wizyty nie biorę (tylko duphaston) bo lekarz pokazał mi papiery, ze nie udowodniono, ze to pomaga na podtrzymanie, powiedział, ze równie dobrze placebo mogłabym dostawać. Lekarze to wiedza, pacjentki nie i przepisują, bo maja takie zalecenia. To samo sie tyczy duphastonu, ale to biorę 3razy dziennie.

No właśnie wiem, że noby jedno nie przeszkadza drugiemu ale jak wtedy gin.zasugerował wstrzymanie się z przytulankami to się stosowałam do zaleceń.

A stosujesz luteinęprzed czy po? No chyba, że podjęzykową masz :)

usg wizyta 19.03
Może wtedy powiedział żeby się wstrzymać bo często luteinę bierze się przy zagrożeniu....ja biorę bo kilka miesięcy się już staraliśmy i zaczęłam ją brać podczas cyklu na lepsze zagnieżdżenie zarodka i się udało [emoji4] ...wiec muszę już ja kontynuować do 12 tyg. Natomiast nie mam w sumie żadnych problemów podczas ciąży i nie jest ona zagrożona

Może wtedy powiedział żeby się wstrzymać bo często luteinę bierze się przy zagrożeniu....ja biorę bo kilka miesięcy się już staraliśmy i zaczęłam ją brać podczas cyklu na lepsze zagnieżdżenie zarodka i się udało [emoji4] ...wiec muszę już ja kontynuować do 12 tyg. Natomiast nie mam w sumie żadnych problemów podczas ciąży i nie jest ona zagrożona

Ja biore duphaston z tego samego powodu

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]

To do mnie było pytanie o ta szyjkę ?

Pilades ja miałam dwie konizacje szyjki macicy z powodu komórek przedrakowych

Moja gin nigdy nie mówiła mi niczego na temat szyjki w sensie długości ale lekarz który prowadzi mi ciąży zrobił coś na zasadzie : ooo tutaj króciutka szyjka prawie jej nie ma [emoji23]
Powiedział ze od 14 tyg będziemy obserwować

Tak do Ciebie, tylko mi się dziwnie wkleiło, bo właśnie przeszłam na aplikacje:). No to nieciekawe z tym stanem przedrakowym Wyszło Ci to z cytologii? HPV?

Trzymam kciuki, żeby szyjka się nie skracała!

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

@monami ja nie mam tyle odwagi,a również jestem smakoszem kawy i bardzo mi jej brakuje
Póki co boję się nawet z ziołami przesadzić...
Ja nie jestem kawoszem ale reż czytałam artykuł o coli i ciąży. I że dziecko już w brzuchu jest pobudzone. Więc lepiej naprawdę ograniczyć jej spożywanie do minimum lub w ogóle nie pić. Potem rodzą się dzieci które są bardzo wybuchowe i rozemocjonowane cały czas.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Tak do Ciebie, tylko mi się dziwnie wkleiło, bo właśnie przeszłam na aplikacje:). No to nieciekawe z tym stanem przedrakowym Wyszło Ci to z cytologii? HPV?

Trzymam kciuki, żeby szyjka się nie skracała!

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Najpierw w cytologii potem w kolposkopii z pobieranymi wycinkami CIN2/3 i hpv

Dzięki ! Czytałam bardzo dużo o ciąży po kolposkopii i często dziewczynom nic nie zakładano nawet tylko miały się oszczędzać i tyle. Chociaż ja nawet byłabym za szwem tak profilaktycznie[emoji23]

reklama
Do góry