reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

@Otoona gratuluję! Ja mam dopiero za tydzień wizyte i też się zastanawiam czy nie pójść w międzyczasie do kogoś innego na sprawdzenie....bonie wytrzymam :/
@msue kurcze....moża nospa na początek a jak nie przejdzie to szpital albo lekarz? Podobno to nic wielkiego jak troszkę pobolewa ale taki ból jest niepokojący :/

reklama
Olka 90, przy prawidłowej tarczycy taki powinnaś mieć wynik dlatego że dziecko w pierwszym trymestrze potrzebuje hormonów tarczycy dlatego zabiera z twojej, jeśli jeszcze się podniesie to lekarz może przepisać mała dawkę hormonów aby nie zabrakło dla Ciebie i dla dziecka.
Dzięki, uspokoiłaś mnie bo się zastanawiałam czy to jest Ok ;)

Ja mam 14 marca to podobnie :) a konsultowałaś teraz wyniki tsh? Ja odebrałam dziś wynik 2,28 a w grudniu było 1,78... i się zastanawiam czy to Ok o_O
Tsh nie konsultowalam bo wydaje mi się że mam w miarę dobre wyniki. Pytałam o ten mój nieszczęsny wynik glukozy ( poniedziałek 140) a w kolejnych dniach rano na czczo mam między 75 a 85- mierzone glukometrem. Okazuje się że niepotrzebnie poprzedniego dnia ( niedziela) po 18 zjadłam 2 pomarańcze i cukierki bo to mogło zaburzyc wynik i trzeba go powtórzyć ale mam trzymać się z daleka od słodyczy, żeby znów nie było takiej jazdy.

ny0z5ax.png

@Otoona gratuluję! Ja mam dopiero za tydzień wizyte i też się zastanawiam czy nie pójść w międzyczasie do kogoś innego na sprawdzenie....bonie wytrzymam :/
@msue kurcze....moża nospa na początek a jak nie przejdzie to szpital albo lekarz? Podobno to nic wielkiego jak troszkę pobolewa ale taki ból jest niepokojący :/
Ja miałam wątpliwości czy iść czy nie iść do innego. W ogóle to cud że o godzinie 12 recepcjonista jeszcze mnie zapisała do tego gina. Teraz jednak wiem że dobrze zrobiłam bo mogę iść spać spokojnie A tak znów bym przerabiala te czarne scenariusze. Ja jestem bardziej sfiksowana bo poprzednią ciążę poronilam z dnia na dzień dlatego wolę iść i sprawdzić. Zresztą okazało się że ten lekarz zna mojego gina bo powiedział AAAA chodzi Pani do tomeczka. Znam tomeczka [emoji14]

ny0z5ax.png

@Otoona na wizycie byłam tydzień temu w czwartek a następna mam w piatek za tydzień i też nie wiem czy jesl pójdę w międzyczasie i znów USG to może będzie tego juz za dużo. Czekam aż bąbel bedzie większy i mam zamiar uzbroić się w detektor żeby nasłuchiwac serduszka :D

@Otoona na wizycie byłam tydzień temu w czwartek a następna mam w piatek za tydzień i też nie wiem czy jesl pójdę w międzyczasie i znów USG to może będzie tego juz za dużo. Czekam aż bąbel bedzie większy i mam zamiar uzbroić się w detektor żeby nasłuchiwac serduszka :D
Ja też chcę kupić detektor, nawet ten dzisiejszy lekarz mi to zasugerował [emoji4]. Człowiek zawsze by był spokojniejszy [emoji4]. Mam już jeden na oku.

ny0z5ax.png

@Otoona pokaż link :cool2: a nie mówił Ci lekarz może od którego tygodnia zacząć nasłuchiwać żeby się zbyt wczesnie nie nakręcać? Ja juz serduszko swojego Maluszka słyszałam na pierwszej wizycie i bardzo chcę posłuchać znów :rofl2:

@Otoona pokaż link :cool2: a nie mówił Ci lekarz może od którego tygodnia zacząć nasłuchiwać żeby się zbyt wczesnie nie nakręcać? Ja juz serduszko swojego Maluszka słyszałam na pierwszej wizycie i bardzo chcę posłuchać znów :rofl2:
Czytałam że można już po 12 tc tylko na początku jest ciężko znaleźć. A lekarz mi powiedział że wg niego najlepiej ok 20 tc. Zapytałam też czy częste słuchanie szkodzi dziecku a on powiedział że nie to tak jak z ktg.

Link do: DETEKTOR TĘTNA PŁODU JUMPER 100 S6 - MEGA ZESTAW !

ny0z5ax.png

reklama
Do góry