reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No ale chyba nie powinnam podejmowac tej decyzji sama moze isc do innego lekarza i skonsultowac zobaczyc co powie inny?
Mialam tak zrobic ale plamienia ustaly bylo juz ok ale teraz jak wrocily znow sie martwie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Skonsultuj to. Dobrze że plamienia się nie rozkręciły.

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy

reklama
Mamisia myślałam właśnie ze miałam to włączone. Ale od razu zaznaczylam że chce decydować o oznaczeniach

Pysia też nie mogłam doczekać się spacerów. Latem czy wiosna to super ale zimą i ze musisz siebie ubrać, dziecko i tak znosić do wózka itd nie mówić ze zimno. :) a później to trz na mieć oczy dookoła głowy :)

Osoby które szanują swoją prywatność, albo miały przykre sytuacje ze ktoś wypaplal a potem trzeba było to odkrecac rozumieją moje zdenerwowanie. To że wsztsko ok z moją ciąża to i tak nie oznacza że można się nią chwalić. Nie mówiąc o tym ze. Robi to bez zgody mojej czy męża. On zadzwonił do niej o 23 żeby usunęła post bo sobie nie życzy. Więc mam nadzieję że zostanie usunięty jak będzie miała czas z rana.
Lekarz mi powiedział że mam młodego synka i wie że to ociazenie, noszenie i ze mam oszczędnie zajmować się synem aby nie poronic. Tyle powiedział, ale czy coś tam widział i nie chciał mnie denerwować czy po prostu profilaktycznie powiedział. Nie wiem. Ale na pewno to nie będzie tak spokojna ciąża co pierwsza bo muszę latać za młodym.

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Moja tesciowa na poczatku drugiego miesiaca mojej drugiej ciazy oglosila to w Douglasie gdzie obydwie jestesmy stalymi klientkami ... przychodze kiedys na zakupy a tam gratulacje od odbcych kobit ... moje zdenerwowanie bylo nie do opisania bo sami powiedzielismy rodzicom i tylko rodzicom tak wczesnie bo wyjezdzalismy w bardzo daleka podroz wiec chcielismy zeby w zwiazku z tym wiedzieli.

Tez nie mam fb i moi znajomi maja zakaz wrzucania zdjec moich i mojej rodziny takze ja rozumiem i zrobilabym o to niezla awanture

No chyba nie bardzo mnie zrozumialas. Nie wiesz co to prywatność na fb? Ja mam kilka zdjęć na krzyż a ona wstawia zdjęcia mojego syna i info o mojej drugiej ciąży. Uważam że to nie na miejscu tym bardziej że przy pierwszej ciąży mówiłam ze nie chce aby takie rzeczy były w internecie. Bo to moje życie. Jak chce się pochwalić to niech dzwoni telefonicznie albo niech się spotka z koleżankami. A nie ze ona jest nauczycielką i terapeutka i ma w znajomych swoich uczniów, swoich podopiecznych. Nie mówić ze oznaczyla mnie i widzą też to moi znajomi. A javpochodze z małej miejscowości i wiem że jakby się dowiedziały o mojej ciąży osoby tam mieszkajacych to będą ploty i to nie miłe. A wiem że moja babcia tam mieszkająca będzie się przejmowac. Więc mam nadzieję że rozumiesz moje zdenerwowanie.

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Już dobrze dobrze . Może to dziwnie zabrzmi Ale ja się nie chwaliłam jeszcze nikomu oprócz Was. Odwlekam ten moment.
Czekam aż szczęśliwie zakończy się 1 trymestr.
Mi teraz potrzebny jest spokój. To mój czas.

Moja tesciowa na poczatku drugiego miesiaca mojej drugiej ciazy oglosila to w Douglasie gdzie obydwie jestesmy stalymi klientkami ... przychodze kiedys na zakupy a tam gratulacje od odbcych kobit ... moje zdenerwowanie bylo nie do opisania bo sami powiedzielismy rodzicom i tylko rodzicom tak wczesnie bo wyjezdzalismy w bardzo daleka podroz wiec chcielismy zeby w zwiazku z tym wiedzieli.

Tez nie mam fb i moi znajomi maja zakaz wrzucania zdjec moich i mojej rodziny takze ja rozumiem i zrobilabym o to niezla awanture

Ach te Babcie. Jakby rozum przysłoniło. Jakby same zapomniały jaki to strach i wyczekiwanie żeby wszystko dobrze było.

Ja nie wrzucam zdjęć na Facebooka i tez bym sobie nie życzyła żeby ktoś informował o mojej ciąży w taki spokój ale jest takie magiczne zdanie - nie mów jeszcze nikomu. I zazwyczaj działa ;)
Lepiej za wczasu to powiedzieć niż potem się denerwować. Takie jest moje zdanie.
Jeśli ktoś nie uprzedzi ze sobie nie życzy rozgłaszania to cóż .... nie można mieć pretensji. A jeśli to powiedział przy 1 ciąży to nic dziwnego ze ktoś najzwyczajniej w świecie zapomniał

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mamisia myślałam właśnie ze miałam to włączone. Ale od razu zaznaczylam że chce decydować o oznaczeniach

Pysia też nie mogłam doczekać się spacerów. Latem czy wiosna to super ale zimą i ze musisz siebie ubrać, dziecko i tak znosić do wózka itd nie mówić ze zimno. :) a później to trz na mieć oczy dookoła głowy :)

Osoby które szanują swoją prywatność, albo miały przykre sytuacje ze ktoś wypaplal a potem trzeba było to odkrecac rozumieją moje zdenerwowanie. To że wsztsko ok z moją ciąża to i tak nie oznacza że można się nią chwalić. Nie mówiąc o tym ze. Robi to bez zgody mojej czy męża. On zadzwonił do niej o 23 żeby usunęła post bo sobie nie życzy. Więc mam nadzieję że zostanie usunięty jak będzie miała czas z rana.
Lekarz mi powiedział że mam młodego synka i wie że to ociazenie, noszenie i ze mam oszczędnie zajmować się synem aby nie poronic. Tyle powiedział, ale czy coś tam widział i nie chciał mnie denerwować czy po prostu profilaktycznie powiedział. Nie wiem. Ale na pewno to nie będzie tak spokojna ciąża co pierwsza bo muszę latać za młodym.

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Ja Cie rozumiem, mi bylo glupio odkrecac mowiac samym rodzicom, ze ciaze stracilismy... a na wieksza skale sobie tego nie wyobrazam... tak czy inaczej nie miala prawa tak postapic, daj znac czy usunela posta..

Ciezko sie oszczedzac w drugiej ciazy majac malucha do opieki... latwo powiedziec ale trudniej zrobic... bo jednak kapiel jak nie ma meza 3 wieczory z rzedu ..to musisz samemu wykapac... wyjac z kapueli... ja w 7 miesiacu skurczy dostawalam... ale udalo sie donosic do końca..... teraz z kolei bede biegac za 3 latkiem i 1 rocznym ... i najbardziej martwi mnie jak tym razem zareaguje moja blizna...ta w srodku po 2 cesarkach niedawno robionych... 2015 i 2017 rok mam nadzirje ze mi tam blizna wewnatrz nie peknie....

Na pierwszym usg wyszlo rozwarstwienie kosmowki i krwiak i plamilam na brazowo 2 tyg przed wizyta potem spokoj i od 2-3 dni znow na wieczor najwiecej takie rozwodnione brazowe ... moj gin dal mi recepte na duphaston ale mowil zeby wykupic jakby byly plamienia krwia czerwona ... postanowilam mu zaufac choc gdzie nie cZytam to najakiekolwiek plamienia dziewczyny biora duphaston nie wiem co robic powinnam isc do innego lekarza ??

Hej.jestem z wrzesniowek.ale czasami Was podczytuje. Uważam,że już powinnaś brać duphaston wiadomo lekarzem nie jestem.ale mój przepisał mi go na wszelki wypadek na podtrzymanie (nie jestem po poronieniu żadnym)ale długo starałam się o to żeby zajsc. Mam tez sklonnosc do torbieli więc też ten lek pomaga. Od razu jak to usłyszał zwiększył mi dawkę duphastonu. Jakiekolwiek krwawienie plamienie bez względu czy jest to brązowe czy różowe jest powodem żeby ten Dufaston brać. Jeżeli masz możliwość skontaktuj się z innym lekarzem.

c55f0dw4ay49a7ki.png

reklama
Ja nie wrzucam zdjęć na Facebooka i tez bym sobie nie życzyła żeby ktoś informował o mojej ciąży w taki spokój ale jest takie magiczne zdanie - nie mów jeszcze nikomu. I zazwyczaj działa ;)
Lepiej za wczasu to powiedzieć niż potem się denerwować. Takie jest moje zdanie.
Jeśli ktoś nie uprzedzi ze sobie nie życzy rozgłaszania to cóż .... nie można mieć pretensji. A jeśli to powiedział przy 1 ciąży to nic dziwnego ze ktoś najzwyczajniej w świecie zapomniał

Ale ja urodziłam 7 miesięcy temu i przypominalam na początku ciąży i na końcu ciąży więc myślę że pół roku to raczej powinno się pamiętać. A pozatym jak nie pamiętasz to sprawdzasz czy matka czy ojciec dziecka cokolwiek na ten temat pisali albo jeszcze lepiej po prostu się zapytać. :)

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Do góry