reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No dobrze. Żeby Cię uspokoić. Mama mojego Męża zmarła. Ciężko chorowała. Nigdy Jej nie poznałam.
Chciałabym mieć Teściową i taki problem :-)
Nie popieram tego co zrobiła ale.. Ona się po prostu cieszy. Nie wkurzaj się na mnie.
Ja po prostu nie wiem co to znaczy Teściowa. ...
No chyba nie bardzo mnie zrozumialas. Nie wiesz co to prywatność na fb? Ja mam kilka zdjęć na krzyż a ona wstawia zdjęcia mojego syna i info o mojej drugiej ciąży. Uważam że to nie na miejscu tym bardziej że przy pierwszej ciąży mówiłam ze nie chce aby takie rzeczy były w internecie. Bo to moje życie. Jak chce się pochwalić to niech dzwoni telefonicznie albo niech się spotka z koleżankami. A nie ze ona jest nauczycielką i terapeutka i ma w znajomych swoich uczniów, swoich podopiecznych. Nie mówić ze oznaczyla mnie i widzą też to moi znajomi. A javpochodze z małej miejscowości i wiem że jakby się dowiedziały o mojej ciąży osoby tam mieszkajacych to będą ploty i to nie miłe. A wiem że moja babcia tam mieszkająca będzie się przejmowac. Więc mam nadzieję że rozumiesz moje zdenerwowanie.

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

reklama
Dziewczyny wkurzylam się trochę. Jestem osobą młodą i młoda mama. Mogłabym wrzucać zdjęcia z ciąży i z rozwoju synka na fb ale tego nie robię bo wiem że moi znajomi mają inne zainteresowania niż dzieci i mnie też by denerwowalo pisanie, robienie zdjęć dziecka czy wstawianie zdjęć z brzuszkiem i usg. Po prostu cenię prywatność. I tak jak w pierwszej ciąży, tak teraz chciałam aby nikt nie wiedział z fb. Spotkam się to powiem albo zauważy dziecko. A moja teściowa oznaczyla mnie i się chwali zdjęciami syna i z opisem ze czekamy na rodzeństwo dla arturka. No jak się wkurzylam. Bo moje podejście się nie zmieniło i do tej ciąży więc nie rozumiem jej zachowania ze nawet nie zapytała się czy może poinformować cały świat o naszej intymnej rzeczy. Zablokowalam post i siebie odznaczylam. Mam nadzieję ze to wystarczy. -.- mężowi kazalam aby porozmawial że swoją mama -.-

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png
Uważam że tesciowa powinna najpierw zapytać się Ciebie o zdanie a nie robić coś za Twoimi plecami. Wiadomo że nie każdy chce się chwalić ciąża od razu. Mój tesciu w poprzedniej ciąży bez mojej wiedzy rozpowiedzial że jestem w ciąży. Byłam wściekła. Najgorsze że 2 tyg później poronilam i kto mnie zapytał jak ciąża to musiałam to odkręcac. Chyba dostał nauczkę bo teraz wiedzą razem z teściową ale nie wyrywa się do obwieszczania radosnej nowiny.

3jgx3e3k1gesq4j4.png

A badałaś może poziom progesteronu?
Wielu lekarzy przepisuje ten lek na plamienia, na wyrównanie progesteronu albo poprostu na podtrzymanie ciąży. Ma wiele zastosowań. Ja biorę 2x1 żeby torbiel mi sie wchłoneła.

Nie badałam lekarz nic mi nie zlecił ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na pierwszym usg wyszlo rozwarstwienie kosmowki i krwiak i plamilam na brazowo 2 tyg przed wizyta potem spokoj i od 2-3 dni znow na wieczor najwiecej takie rozwodnione brazowe ... moj gin dal mi recepte na duphaston ale mowil zeby wykupic jakby byly plamienia krwia czerwona ... postanowilam mu zaufac choc gdzie nie cZytam to najakiekolwiek plamienia dziewczyny biora duphaston nie wiem co robic powinnam isc do innego lekarza ??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Co lekarz to inne postępowanie.
Jednak przy krwiaku, problemie z kosmówką i plamieniach dla świętego spokoju wykupiłabym dupka. Tylko jeśli zaczniesz brać to później trzeba kontynuować, nie można odstawić z dnia na dzień.

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy

Emol ja Cię rozumiem w 100% bardzo cenię sobie prywatność. Nie mam FB moi znajomi mają, więc na imprezach zawsze unikam zdjęć bo wszysvy wiedza ze sobie nie życzę wrzucania z moja osoba na FB.

Mamisia myślałam właśnie ze miałam to włączone. Ale od razu zaznaczylam że chce decydować o oznaczeniach

Pysia też nie mogłam doczekać się spacerów. Latem czy wiosna to super ale zimą i ze musisz siebie ubrać, dziecko i tak znosić do wózka itd nie mówić ze zimno. :) a później to trz na mieć oczy dookoła głowy :)

Osoby które szanują swoją prywatność, albo miały przykre sytuacje ze ktoś wypaplal a potem trzeba było to odkrecac rozumieją moje zdenerwowanie. To że wsztsko ok z moją ciąża to i tak nie oznacza że można się nią chwalić. Nie mówiąc o tym ze. Robi to bez zgody mojej czy męża. On zadzwonił do niej o 23 żeby usunęła post bo sobie nie życzy. Więc mam nadzieję że zostanie usunięty jak będzie miała czas z rana.
Lekarz mi powiedział że mam młodego synka i wie że to ociazenie, noszenie i ze mam oszczędnie zajmować się synem aby nie poronic. Tyle powiedział, ale czy coś tam widział i nie chciał mnie denerwować czy po prostu profilaktycznie powiedział. Nie wiem. Ale na pewno to nie będzie tak spokojna ciąża co pierwsza bo muszę latać za młodym.

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Emol ja Cię rozumiem w 100% bardzo cenię sobie prywatność. Nie mam FB moi znajomi mają, więc na imprezach zawsze unikam zdjęć bo wszysvy wiedza ze sobie nie życzę wrzucania z moja osoba na FB.
No właśnie ja też szanuję znajomych którzy nie chcą być na fotkach na fb
Kiedyś 12letnia siostrzenica męża zamieściła kilkanaście zdjęć naszego dziecka....oj szybko je usuwała tak mnie wkurzyła. Wytłumaczyliśmy jej wtedy żeby zbyt pochopnie nie wrzucała do sieci informacji o sobie i o rodzinie.

Co lekarz to inne postępowanie.
Jednak przy krwiaku, problemie z kosmówką i plamieniach dla świętego spokoju wykupiłabym dupka. Tylko jeśli zaczniesz brać to później trzeba kontynuować, nie można odstawić z dnia na dzień.

No ale chyba nie powinnam podejmowac tej decyzji sama moze isc do innego lekarza i skonsultowac zobaczyc co powie inny?
Mialam tak zrobic ale plamienia ustaly bylo juz ok ale teraz jak wrocily znow sie martwie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzisiaj w Biedronce kasjerka mi mówiła, że za tydz.mają podwójną obsadę w sobotę bo ludzie robią zakupy jakby wojna nadchodziła. Obiecałam sobiena tygodniu ogarnąć zapasy i menu na niedzielę.

A w kinie Greya "zaliczyłam".
To już tradycja, że z koleżanką i siorą odwiedzamy małe, lokalne kino...żeby nie zamknęli :)

Jak wrażenia po filmie[emoji14]? Byłam z mężem ale Dla niego to meczarnia [emoji14].

3jgx3e3k1gesq4j4.png

Do góry