Pollyannap
Fanka BB :)
wow! serio... dziwne.U nas nie wypisza dziecka ze szpitala jesli nie przyniesiesz podbitej kratki do szpitala, że dziecko jest zgloszone do przychodni.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wow! serio... dziwne.U nas nie wypisza dziecka ze szpitala jesli nie przyniesiesz podbitej kratki do szpitala, że dziecko jest zgloszone do przychodni.
Nie walczyliśmy Z Nimi, kazali przynieść to mąż przyniósł. Mówili że jest potrzebne do wypisu. Tak było 4 lata temu a Teraz to zobaczymywow! serio... dziwne.
A nawet 2x w roku kalendarzowym możesz zmienić przychodnię bezpłatnie.Dziewczyny, wszystkie Macie wybrana polożna. Jak się zapisywałyście do przychodni ( nieważne ile lat temu) to wybieralyscie lekarza 1 kontaktu, pielegniarke srodowiskowa oraz polożna. Jeśli nie był to swiadomy wybor to podsunięto Was taka deklaracje do podpisu. Oczywiście W kazdej chwili można zmienić ktoraś z tych osób lub przychodnie. Raz w roku bezplatnie a potem sie Chyba za to płaci.
Dokładnie. Moja siostra pracuje w przychodni i można bez problemu zmieniać. Dziecko może być w innej niż rodzice i położną też można wybrać inną. U nas jest położna rejonowa, której podlegają pacjentki z danego regionu ale nie trzeba jej brać jeśli ma się np. Swoją ze szkoły rodzenia.A nawet 2x w roku kalendarzowym możesz zmienić przychodnię bezpłatnie.
Dla nas 36. Lekarze liczą skończone tygodnie, więc dka nich 35.Dziewczyny, dziś mam 35tc+1.... to 36 już czy jak to się ma?
Rozumiem, dzięki.Dla nas 36. Lekarze liczą skończone tygodnie, więc dka nich 35.
Tak. Ja tak licze ale nie każdy tak liczy [emoji5]Dziewczyny, dziś mam 35tc+1.... to 36 już czy jak to się ma?
Wiesz... ciężarna zawsze woli być do "przodu"Tak. Ja tak licze ale nie każdy tak liczy [emoji5]
U mnie lekarz, polozna i w szpitalu sie zawsze pytaja ktory tydzien skonczony, czyli wychodzi, ze 35. Ja tak licze i nie rozumiem po co liczyc inaczej niz lekarze najlepiej mowic wlasnie ktory tc i ktory dzien i wtedy nie ma niejasnosci.Dziewczyny, dziś mam 35tc+1.... to 36 już czy jak to się ma?