reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

U mnie lekarz, polozna i w szpitalu sie zawsze pytaja ktory tydzien skonczony, czyli wychodzi, ze 35. Ja tak licze i nie rozumiem po co liczyc inaczej niz lekarze :) najlepiej mowic wlasnie ktory tc i ktory dzien i wtedy nie ma niejasnosci.
Mój lekarz liczy tak jak Twój, czyli ja mam jeszcze 33 tc (33+5), a w szpitalu, w którym rodziłam pierworodnego i bed rodzić drugiego, to stwierdziliby, że to 34 :)

reklama
Moj lekarz tez liczy skończone tygodnie ale ja sobie liczę inaczej [emoji6]jakoś mi z tym lepiej psychicznie[emoji16]swoja droga ciekawe czemu w aplikacje na telefonie liczą tydzień do przodu tak jak my [emoji6]

jutro mam ostatnia wizytę u lekarza prowadzącego , także będę wiedziała na czym stoję. Obstawiam, że gin ustali już konkretny termin cc ale zobaczymy jak to będzie

Mój lekarz liczy tak jak Twój, czyli ja mam jeszcze 33 tc (33+5), a w szpitalu, w którym rodziłam pierworodnego i bed rodzić drugiego, to stwierdziliby, że to 34 :)
Moja gin też tak liczy. U niej ważny jest dokladnie tydzień i dzień. Ale jak mnie się ktoś pyta to mówię 35 tydzień. Dokładnie 34+3. [emoji5] A Ty masz chyba najpóźniej termin z nas na forum prawda? 30 październik? To będziemy razem tu kiblować i czytać o nie swoich porodach zanim na nas przyjdzie czas [emoji6] [emoji5]

Moja gin też tak liczy. U niej ważny jest dokladnie tydzień i dzień. Ale jak mnie się ktoś pyta to mówię 35 tydzień. Dokładnie 34+3. [emoji5] A Ty masz chyba najpóźniej termin z nas na forum prawda? 30 październik? To będziemy razem tu kiblować i czytać o nie swoich porodach zanim na nas przyjdzie czas [emoji6] [emoji5]
Dokładnie :D niektóre maluchy już będą miesiąc lub nawet dwa kończyć a ja dopiero na porodowce [emoji14]

Moj lekarz tez liczy skończone tygodnie ale ja sobie liczę inaczej [emoji6]jakoś mi z tym lepiej psychicznie[emoji16]swoja droga ciekawe czemu w aplikacje na telefonie liczą tydzień do przodu tak jak my [emoji6]

jutro mam ostatnia wizytę u lekarza prowadzącego , także będę wiedziała na czym stoję. Obstawiam, że gin ustali już konkretny termin cc ale zobaczymy jak to będzie
Daj znać po wizycie :) Na kiedy masz term?

Dziś lenistwoooo... Wy też dziewczyny macie taaaki apetyt jak ja ;)

Ostatnia edycja:
Daj znać po wizycie :) Na kiedy masz term?

Dziś lenistwoooo... Wy też dziewczyny macie taaaki apetyt jak ja ;)
Według okresu na 5 października [emoji4] z tego co mówił lekarz cc robi zawsze mniej więcej tydzień przed terminem.
Jeszcze do końca nie wiem czy będzie to cc ale obstawiam, że tak . Jutro wszystko się okaże więc dam znać [emoji4]

Ja mam olbrzymi apetyt [emoji6]ciągle bym coś jadła..waga niby stoi w miejscu. Nie wiem skąd u mnie takie zapotrzebowanie kaloryczne ostatnio [emoji6]

Według okresu na 5 października [emoji4] z tego co mówił lekarz cc robi zawsze mniej więcej tydzień przed terminem.
Jeszcze do końca nie wiem czy będzie to cc ale obstawiam, że tak . Jutro wszystko się okaże więc dam znać [emoji4]

Ja mam olbrzymi apetyt [emoji6]ciągle bym coś jadła..waga niby stoi w miejscu. Nie wiem skąd u mnie takie zapotrzebowanie kaloryczne ostatnio [emoji6]
No jak to skąd ;) Dzidziak ciągnie...Teraz przybiera najwięcej, nawet do 220g tygodniowo.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry