monami
Fanka BB :)
To ruchliwe dziecko. Ale przynajmniej masz pewność, że wszystko jest ok.
Bardzo. Ale za to w nocy daje w spokoju spać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To ruchliwe dziecko. Ale przynajmniej masz pewność, że wszystko jest ok.
Witaj [emoji5]Cześć dziewczyny!
Jestem Ola, również mam termin porodu na październik. Bardzo żałuję, że dopiero teraz znalazłam to forum, bo widze, że tu się super wspieracie.
U mnie to samo. Po śniadaniu, później jak tatuś wróci z pracy i położy rękę na brzuchu i na wieczór. Czasem myślę że mnie rozerwie [emoji23] [emoji23]U mnie na odwrót dziecko rusza się jak szalone. Kilka razy dziennie nadchodzi taka pora ze przez godzinę moj brzuch przypomina fale dunaju , wypina pupę, rozciąga się, kopie, mam całkiem niezłe filmiki z tych jej wygibasów [emoji23] zazwyczaj rano, kolo południa i późnym wieczorem na takie godzinne harce.
To ja na razie nic nie kupuje, mam te swoja tkana, wiec zobaczymy jala będzie potrzeba...Można od początku właściwie.I na pewno nie elastykiem
Ja mam chustę tkana skośno krzyżowa i chustowalam jak Niko miał tydzień lub dwa sposobem na kangura, który jest dla noworodków.
Ogólnie chyba podpytalabym na grupie FB jakiegoś.dorqladce uwzględniając wiek wagę i ewentualne problemy dzidziusia (obniżone napięcie, wcześniactwo itd)
Nie ma co podziwiac, natura zdecydowała za mnie ja mam tylko wyzwanie zeby przezyc ciaze, a pozniej z trojka malych dzieci w domuO kurde, dwóch chłopaków to prawdziwe wyzwanie, podziwiam!
Moja też tak szaleje Tylko przez odwrotne ustawienie brzuch nie rusza się aż tak bardzoU mnie na odwrót dziecko rusza się jak szalone. Kilka razy dziennie nadchodzi taka pora ze przez godzinę moj brzuch przypomina fale dunaju , wypina pupę, rozciąga się, kopie, mam całkiem niezłe filmiki z tych jej wygibasów [emoji23] zazwyczaj rano, kolo południa i późnym wieczorem na takie godzinne harce.
A ten wynik to taki z badania mechanicznego? Mi ostatnio wyszły płytki krwi niskie i lekarka kazała zrobić badanie manualne i jest spora różnica. Mechanicznie 120, a manualnie już 140.Dziś robiłam badania i płytki krwi mam 110 wiec znowu mi zmalały :/
To może warto zrobić sobie to badanie płytek krwi manualnie? To koszt jakiś 10zł, próbkę krwi pobierają z palca i wyniki są już tego samego dnia.Tak zwykła morfologia. Jak byłam u hematologa to mi zlecił konkretnie płytki krwi cytrynian i było 108.
Kurczę ostatnio już miałam 140 a teraz spadły tak nisko :/