reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Dostalam pake malych ciuszkow 56-62 od kolejnych znajomych, i znowu same pajace i bodziaki. Zero kaftanikow i 2 pary spodni, wiec chyba na poczatku faktycznie wszystko pajacami da sie zalatwic :) mam tego tyle, ze zastanawiam sie ile poprac i poprasowac, bo nie ma mozliwosci,ze wszystko uzyje i zmieszcze do komody:p mi to sie wydaje, ze ok 10zestawow by starczylo na poczatek...
Mam to samo, przedwczoraj dostałam dwa wielkie worki ciuchów. Posegregowalam rozmiarami, powybieralsam co mi się najbardziej podoba, zdecydowałam się na kilka z nich (bo już wcześniej dostałam kilka paczek ciuchów) i spakowalam dla dwóch znajomych które też w październiku rodzą. Chłop i tak jak zobaczy ile rzeczy mam to mi głowę urwie, ale wracam dopiero w niedzielę więc mogę jeszcze chwilę pocieszyć się życiem
:-)

reklama
ja do smyka nawet nie zaglądam, według mnie ceny KOSMOS, ostatnio byłam siostrą i więcej tam nie pójdziemy, ja polecałam ten sklep, myślałam że będzie cacy, a tu takie akcje.... ogólnie na innych grupach ciążowych tez go polecają...
W smyku wczoraj na prezent, kupiłam pieciopak body (bodów, kurde nie wiem jak się odmienia) za 20 PLN... Więc jak są wyprzedaże to nie tak drogo.

Co do dzieci, to dane mi było uczyć w wieku od 5 do 35 lat. I każde było inne. Gdyby miała zebrać ich w klasie, nawet tych w jednym roczniku to chyba nie potrafilabym ich nauczyć tego co chciałam/system wymaga. Kilka lat temu, kiedy zaczynałam pracować jako korepetytorka nienawidzilam tego, ale nie miałam cierpliwości, doświadczenia itp. Teraz mam szescioletnie doświadczenie, około 50 uczniów za sobą - 99% zadowolonych z zajęć ze mna, a przede wszystkim mam cierpliwość. Anielska cierpliwość. Mam też uczniów których po prostu nie lubię bo są niegrzeczni, rozwrzeszczani i mimo że zdolni tobą niby na złość dla mnie nie uczący się. I do takich ciężko mi było się przystosować, ale doszłam do wniosku że to przecież kasa, nie muszę ich lubić.
Dlatego wydaje mi się, że panie w przedszkolu też mogą tak podchodzić. Z jednej strony 100% zaangażowania w pracę, ale po pracy nie muszą nawet myśleć o tych dzoecoakach które krzyczą i których po prostu nie lubią.

Ja wyszłam na spacer z psem rodziców i prawie umarłam po 100 metrach... Z powrotem jak szłam siadałam już na każdym murku, co 2 metry i prawie na czworakach do domu wchodziłam. Poleżałam trochę i na szczęście od razu lepiej. Ciśnienie dzisiaj mam oczywiście 90/55... Piję teraz colę dla kofeiny, bo za bardzo mam rozwalony żołądek na kawkę.
Ja musialam usiasc przed schodami...zeby odpoczac....żeby potem wejść na gore z dziecmi... lezalam przez godzine w domu.....a dzieciom dalam zabawki od
Bartka zeby miec chwile spokoju:)

Od kilku godzin trzymaja mnie skurcze w nogach... i nie chca puscic... ( nie takie silne ataki ktore przechodza po minucie.. tylko taki skurcz bolący nawet jak leżę) wzielam 2 asparginy.. i nadal bola nogi

Rozumiem to świetnie. Mi jakby ktoś dał pistolet podczas porodu, to bym bez wahania strzeliła sobie w głowę... I teraz też jestem przeszczęśliwa, że będę mieć cc. Bez tej gwarancji bałam się w ogóle seks uprawiać.
Gdyby nie gwarancja cc.. mialabym tylko Tomka

Dzisiaj dzień faktycznie daje w kość.
U nas nie na czym oddychać :/
A jeszcze dwa Małe Szkraby Twoje pewnie też to odczuwają.
U nas nie ma słońca. Pogoda jak przed burzą. Tyle, że burzy brak. Echhh.

Wlasnie te szkraby tego nie odczuwaja.....
2 Wulkany energii....:) oni sie czuja świetnie..az za bardzo.....
Tylko ja zdycham..nie mam jak oddychac.....sasiadka zaproponowala ze bedzie mi przyprowadzac syna..bo nasi chlopcy i tak sie kumpluja... ale papiery bym musiala podpisac w przedszkolu... a jutro ostatni dzien idzie.i przerwa na caly sierpień...wiec juz szkoda zachodu....

Ja jak skończę karmic cycem to ide zrobic tatuaz
emoji3.png
emoji3.png

.....na cycu.? :)

reklama
Do góry