reklama
Szalona 29
Moderatorka
Udalo mi sie umowic na 2 wizyty na nfz
Jedna za 20 min.. powiem prosto z mostu o co mi chodzi....lekarka ma kiepskie opinie..wiec nie zalezy mi na stalym kontakcie..ale moze pojdzie na układ wypisywania skierowan... zobaczymy
Druga wizyta za 20ni ... z polecenia 8 marca... i tambbym nawiazala wspolprace po porodzie
Jedna za 20 min.. powiem prosto z mostu o co mi chodzi....lekarka ma kiepskie opinie..wiec nie zalezy mi na stalym kontakcie..ale moze pojdzie na układ wypisywania skierowan... zobaczymy
Druga wizyta za 20ni ... z polecenia 8 marca... i tambbym nawiazala wspolprace po porodzie
monami
Fanka BB :)
Dziewczyny, z ciekawości - jakie suplementy zalacają wasi lekarze? W pierwszej ciąży brałam femibion, teraz niestety musiałam zmienić lekarkę i ona poleca mi pregna plus - że lepszy skład. Nie wiem w sumie co kupić.
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Ja na razie biorę femibion 1 ale
Mój gin zalecił brać dha mama + folik. Wiec jak skończę femibion to kupuje.
A co do smarowania się to ja od zawsze po kąpieli smaruje całe ciało oliwka i teraz zamieszać to kontynuować i tyle
monami
Dziewczyny, z ciekawości - jakie suplementy zalacają wasi lekarze? W pierwszej ciąży brałam femibion, teraz niestety musiałam zmienić lekarkę i ona poleca mi pregna plus - że lepszy skład. Nie wiem w sumie co kupić.
Ja na razie biorę femibion 1 ale
Mój gin zalecił brać dha mama + folik. Wiec jak skończę femibion to kupuje.
A co do smarowania się to ja od zawsze po kąpieli smaruje całe ciało oliwka i teraz zamieszać to kontynuować i tyle
Igorowelove
Moderatorka
A pytanie do doświadczonych mam [emoji5]️ smarowalyście czymś brzuszki w poprzednich ciążach? Mam skórę ze skłonnościami do rozstępów i chcialabym cos skutecznego juz zacząć stosować. Któraś poleca coś sprawdzonego?
Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie chce oczywiscie straszyc, powiem jak bylo u mnie. Smarowalam w tamtej ciazy od samego poczatku, a rozstepy i tak mialam i to duze Na brzuchu, udach, tylku i piersiach. Wiec mysle, ze sklonnosc do rozstepow ma tu najwieksze znaczenie, a nawilzanie skory nie zaszkodzi.
W poprzedniej ciazy bralam mama DHA i w tej tez stawiam na nie
Czy tylko ja czuje sie jak bym miala menpauze?? Takie uderzenia goraca mam, ze az mnie to denerwuje :/
sandralevv93
U mnie endo i gin polecaja kupowac osobno witaminy i te najbardziej potrzebne. Suplementy nie sa przez nikogo badane i tak naprawde nie wiadomo co w nich jest. Nawet gdzies artykul o tym czytalamDziewczyny, z ciekawości - jakie suplementy zalacają wasi lekarze? W pierwszej ciąży brałam femibion, teraz niestety musiałam zmienić lekarkę i ona poleca mi pregna plus - że lepszy skład. Nie wiem w sumie co kupić.
Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Mamisia83
A od roku ogląda cię tylko ortodonta czy też lekarz zachowawczy? Często orto.nie widzi próchnicy bo onnie jest od tego.Dziewczyny macie problemy z zębami? Ogólnie jestem pod stałą kontrola od ponad roku, bo noszę aparat. Ale od jakiegoś czasu bolą mnie zęby, mam odczucie jakby mi się ruszały, jak coś jem to bolą. 6tc
Może na mocniejsze łuki przeszła bo taki etap leczenia i stąd ten dyskomfort?
Generalnie podobno w ciąży łatwiej idzie leczenie bo rozluźniają nam się wszystkie więzadła i zęby łatwiej przestawiać.
Przynajmniej tak moja szefowa twierdzi
Wizyta 19.03.18->czekamy
Mamisia83
Mi w pierwszej Palmersa oliwka uratowała brzuch od rozstępów.Ja polecam Palmer's. Po pierwszej ciąży nie mam ani jednego rozstępu. Przytyłam wtedy ok 15 kg. Po porodzie tez czymś tej firmy smarowałam aby brzuch znikł Ale uwaga ma dość mocny specyficzny zapach, niby kakao ale jednak. A na piersi Oillan.
Teraz zakupiłam ten balsam i nie mogę tego zapachu znieść. Leży I czeka aż mnie mdłości opuszczą....może wtedy będzie lepiej.
Za to moja koleżanka uwielbia ten zapach
Wizyta 19.03.18->czekamy
Mamisia83
Co do witamin to ja kwas foliowy i wit d. D miałam zawsze niedobory i te tanie, niekontrolowane suplementy nic nie zmianiały.
Mój fizjoterapeuta zalecił D ale dodatkowo z wit K.
Polecił Swansona i brałam od 10 000 i zmniejszał do 6000...Dopiero wtedy wyniki się poprawiły.
Później niestety to zaniedbałam i teraz wracam do brania na nowo. Jak będę w laboratorium na badaniach to i D sobie oznaczę.
Wizyta 19.03.18->czekamy
Mój fizjoterapeuta zalecił D ale dodatkowo z wit K.
Polecił Swansona i brałam od 10 000 i zmniejszał do 6000...Dopiero wtedy wyniki się poprawiły.
Później niestety to zaniedbałam i teraz wracam do brania na nowo. Jak będę w laboratorium na badaniach to i D sobie oznaczę.
Wizyta 19.03.18->czekamy
reklama
BiooilA pytanie do doświadczonych mam [emoji5]️ smarowalyście czymś brzuszki w poprzednich ciążach? Mam skórę ze skłonnościami do rozstępów i chcialabym cos skutecznego juz zacząć stosować. Któraś poleca coś sprawdzonego?
Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom