reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Udalo mi sie umowic na 2 wizyty na nfz
Jedna za 20 min.. powiem prosto z mostu o co mi chodzi....lekarka ma kiepskie opinie..wiec nie zalezy mi na stalym kontakcie..ale moze pojdzie na układ wypisywania skierowan... zobaczymy
Druga wizyta za 20ni ... z polecenia 8 marca... i tambbym nawiazala wspolprace po porodzie

Dziewczyny, z ciekawości - jakie suplementy zalacają wasi lekarze? W pierwszej ciąży brałam femibion, teraz niestety musiałam zmienić lekarkę i ona poleca mi pregna plus - że lepszy skład. Nie wiem w sumie co kupić.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Ja na razie biorę femibion 1 ale
Mój gin zalecił brać dha mama + folik. Wiec jak skończę femibion to kupuje.

A co do smarowania się to ja od zawsze po kąpieli smaruje całe ciało oliwka i teraz zamieszać to kontynuować i tyle ;)

Dziewczyny, z ciekawości - jakie suplementy zalacają wasi lekarze? W pierwszej ciąży brałam femibion, teraz niestety musiałam zmienić lekarkę i ona poleca mi pregna plus - że lepszy skład. Nie wiem w sumie co kupić.

Ja na razie biorę femibion 1 ale
Mój gin zalecił brać dha mama + folik. Wiec jak skończę femibion to kupuje.

A co do smarowania się to ja od zawsze po kąpieli smaruje całe ciało oliwka i teraz zamieszać to kontynuować i tyle ;)

A pytanie do doświadczonych mam [emoji5]️ smarowalyście czymś brzuszki w poprzednich ciążach? Mam skórę ze skłonnościami do rozstępów i chcialabym cos skutecznego juz zacząć stosować. Któraś poleca coś sprawdzonego?

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie chce oczywiscie straszyc, powiem jak bylo u mnie. Smarowalam w tamtej ciazy od samego poczatku, a rozstepy i tak mialam i to duze :p Na brzuchu, udach, tylku i piersiach. Wiec mysle, ze sklonnosc do rozstepow ma tu najwieksze znaczenie, a nawilzanie skory nie zaszkodzi.

W poprzedniej ciazy bralam mama DHA i w tej tez stawiam na nie :)

Czy tylko ja czuje sie jak bym miala menpauze?? :p Takie uderzenia goraca mam, ze az mnie to denerwuje :/

U mnie endo i gin polecaja kupowac osobno witaminy i te najbardziej potrzebne. Suplementy nie sa przez nikogo badane i tak naprawde nie wiadomo co w nich jest. Nawet gdzies artykul o tym czytalam

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny macie problemy z zębami? Ogólnie jestem pod stałą kontrola od ponad roku, bo noszę aparat. Ale od jakiegoś czasu bolą mnie zęby, mam odczucie jakby mi się ruszały, jak coś jem to bolą. 6tc
A od roku ogląda cię tylko ortodonta czy też lekarz zachowawczy? Często orto.nie widzi próchnicy bo onnie jest od tego.
Może na mocniejsze łuki przeszła bo taki etap leczenia i stąd ten dyskomfort?
Generalnie podobno w ciąży łatwiej idzie leczenie bo rozluźniają nam się wszystkie więzadła i zęby łatwiej przestawiać.
Przynajmniej tak moja szefowa twierdzi :)

Wizyta 19.03.18->czekamy

Ja polecam Palmer's. Po pierwszej ciąży nie mam ani jednego rozstępu. Przytyłam wtedy ok 15 kg. Po porodzie tez czymś tej firmy smarowałam aby brzuch znikł :) Ale uwaga ma dość mocny specyficzny zapach, niby kakao ale jednak. A na piersi Oillan.
Mi w pierwszej Palmersa oliwka uratowała brzuch od rozstępów.
Teraz zakupiłam ten balsam i nie mogę tego zapachu znieść. Leży I czeka aż mnie mdłości opuszczą....może wtedy będzie lepiej.
Za to moja koleżanka uwielbia ten zapach :)

Wizyta 19.03.18->czekamy

Co do witamin to ja kwas foliowy i wit d. D miałam zawsze niedobory i te tanie, niekontrolowane suplementy nic nie zmianiały.
Mój fizjoterapeuta zalecił D ale dodatkowo z wit K.
Polecił Swansona i brałam od 10 000 i zmniejszał do 6000...Dopiero wtedy wyniki się poprawiły.
Później niestety to zaniedbałam i teraz wracam do brania na nowo. Jak będę w laboratorium na badaniach to i D sobie oznaczę.

Wizyta 19.03.18->czekamy

reklama
A pytanie do doświadczonych mam [emoji5]️ smarowalyście czymś brzuszki w poprzednich ciążach? Mam skórę ze skłonnościami do rozstępów i chcialabym cos skutecznego juz zacząć stosować. Któraś poleca coś sprawdzonego?

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Biooil ;)

Do góry