reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Co do witamin dostałam zalecony mama dha, ale farmaceutka odradziła i zaleciła mi coś według niej lepszego - femibion

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja smarowałam się w pierwszej ciąży odkąd się dowiedziałam że w niej jestem olejem kokosowym i teraz też tak robię :) lepiej zacząć wcześniej bo skórę dobrze jest przygotować :)
Co do suplementów to w pierwszej ciąży lekarz mi polecił femibion no i teraz też od tego zaczęłam.

Wrocilam z wizyty na NFZ ale super starszą babke trafilam... szlam w ciemno... do najblizszej w okolicy.. o wszystko wypytala ..o poprzednie ciaze..
Serduszkojest i zarodek 6mm w 6 tc i 2 dniu, a przepisala mi z 10 badań do zrobienia, tylko do 10 tc musze zrobic zeby sie rozliczyla :)) ekstra, badala delikatnie i cytologie zrobila, zadowolona jestem !!!

Co do witamin dostałam zalecony mama dha, ale farmaceutka odradziła i zaleciła mi coś według niej lepszego - femibion

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

W czemu lepszy ?ja biorę teraz femibion ale lekarz zalecił właśnie mama dha i osobno jeszcze folik

W czemu lepszy ?ja biorę teraz femibion ale lekarz zalecił właśnie mama dha i osobno jeszcze folik

Powiedziała, że składem lepszy dla mam przed 12 tygodniem ciąży

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

Co do witamin to ja kwas foliowy i wit d. D miałam zawsze niedobory i te tanie, niekontrolowane suplementy nic nie zmianiały.
Mój fizjoterapeuta zalecił D ale dodatkowo z wit K.
Polecił Swansona i brałam od 10 000 i zmniejszał do 6000...Dopiero wtedy wyniki się poprawiły.
Później niestety to zaniedbałam i teraz wracam do brania na nowo. Jak będę w laboratorium na badaniach to i D sobie oznaczę.

Wizyta 19.03.18->czekamy
Tez polecam Swansona [emoji4]

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w poprzedniej ciąży trochę smarowałam brzuch Palmers i nie mam źadnego rozstepu ale to chyba raczej geny bo moja mama po trójce dzieci w tym bliźniakach też nie ma :biggrin2:
Co do badań,dostałam się na NFZ do swojego lekarza na szpital i napisał mi skierowanie na 14 badań wiec kasa zaoszczędzona. W luxmedzie taki zestaw w I trym kosztuje prawie 230 zł. Co prawda naczekalam się prawie 3 h ale warto było.
Co do objawów ciąży nie ma się co nakrecać, w poprzedniej ciąży oprócz bolącychpiersi na początku nie miałam żadnych objawów, tylko brzuch coraz większy był :p Teraz zaliczyłam już i mega mdłości i mega zmęczenie ze nie wiem jak się nazywam ,zobaczymy co jeszcze ;)
Dziewczyny cieszę się z Waszych udanych wizyt i trzymam kciuki za następne :-) :):-) :)

reklama
Do góry