reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Paracetamol jest ponoc "lagodniejszy" dla organizmu niz ibuprofem wiec mi sie wydaje ze powinno byc odwrotnie
Czytam, że

Paracetamol jest lekiem, który znosi odczuwanie bólu, natomiast ibuprofen jest substancją, która ma dodatkowe działanie centralne, czyli działa tam, gdzie powstaje stan zapalny.

Do 3 msc zycia tylko paracetamol

Jak gardlo ucho i goraczka to ibuprofen

Gdy bol brzucha i goraczka...Stosujemy paracetamol zawsze, gdy dolegliwość związana jest z problemami żołądkowo-jelitowymi. W takiej sytuacji, zwłaszcza gdy towarzyszą temu biegunka i wymioty, bardzo łatwo w odwodnionym organizmie o uszkodzenie nerek.

Ospa...tylko paracetamol..

Czasem mama ma większą wiedzę na konkretny temat i dobór leków niż nie jeden lekarz. Bo Ci jak w każdej branży są różni. Ja mam znajomego co ledwo skończył studia medyczne, ledwo zrobił specjalizację z interny i sam jak się napije to mówi, że jakby miał zawał czy coś to nie chciałby do siebie trafić. Ja jestem za tym aby czytać i weryfikować też wiedzę lekarza, konsultowac itp. Bo to nie jest jakaś nieomylna wybitna grupa społeczna.

Ale oczywiście nie jestem za doradzanie komuś leków czy własną interpretacja badań. Bo to zawsze wymaga konsultacji, tylko właśnie czasami jedna nie wystarcza.

..
Tak, bo znam przypadki gdzie Pani idzie do lekarza z gotową diagnoza wyczytaną z internetu, albo mowi „ a bo w szpitalu w Leśnej Gorze to inaczej doktÓr mówił”
Nie, nie zmyślam. Taka jest świadomość ludzi niestety ;)
Mamy nie są najlepszymi doktorami - serio :D jestem daleka od tego, jak się na czymś nie znam to wole przemilczeć, a nie puszczać famę dalej w świat :)

Do niej trzeba materacyk? Ja się zastanawiam nad dostawką chicco ale są dosyć drogie, wydają się za to bardzo mięciutkie i przyjemne. Ja chcę mieć dziecko przy lozku no i kółka obowiązkowe.
Tez myslalam o chicco, ale duzo drozsze sa. Ten klups to drewniane lozeczko, tylko,ze male, ze zdejmowanym bokiem, wiec materac jest potrzebny, ja chce kupic zwykly piankowy, widzialam, ze po 30-50zl ze sa.
klups_piccolo_due_d.jpg

Załączniki

• klups_piccolo_due_d.jpg
    klups_piccolo_due_d.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 251
Kurcze jak oglądam wasze zdjęcia wyprawek i czytam posty to aż mnie zżera żeby też już kupować [emoji3] niestety przynajmniej miesiąc jeszcze siedzimy na jednym pokoju u rodziców zanim uda nam się ogarnąć budowę na tyle żeby móc się przeprowadzić.. a tu nie mam gdzie magazynować już haha [emoji23] a niby duży dom.. no cóż muszę jeszcze trochę się wstrzymać a póki co mam trochę ciuszkow od kuzynki i pojedyncze które sama kupilam. A ja chce już łóżeczko, wozeczek, leżaczek... Ehhh [emoji23]

reklama
Zwrocilabym uwage.... nie po to czyszcze podloge jak mam dzieci co rekami buzie klada na panelach..zeby ktos syf mi do domu wnosil.. ..i z nieumytymi rękoma podejsc bym nie dała do noworodka..
. nawet moje maluchy myja rece jak z dworu czy przedszkola przyjdą...
A to dziewczyny co remonty i przeprowadzki maja. .uwazajcie na takie położne.. ciekawe czy za brak lozeczka jakies konsekwencje moga byc ?? No chyba nie.....

Ona sporządzała jakiś raport , to chyba ląduje w Mops czy GOPS.Nie wiem nie znam się.Rece kazałam jej umyć i ogrzać.Podloge jakoś strawilam.
Mojemu mężowi bardzo nie przypadła do gustu.

Do góry