reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No to chyba jest jasne jak slonce za kazda zapyta lekarza i zrobi co lekarz zaleca, a to ze ktos tam pyta o leukocyty czy cukrzyce czy jakies inne wyniki czy dolegliwosci to chyba tak zeby wiedziec czy ktos mial podobnie i co sie tam z tym sie zadzialo co pomoglo itp?!
To ze forum nie jest miejscem na konsultowanie wybikow badan to chyba nikomu nie trzeba pisac [emoji38]
Mysliscie ze ktoras z nas po takiej „konsultacji” wezmie sobie posty jako recepte na dolegliwosci i odpusci wizyte u lekarza bo jakas obca kobita z forum tez tak miala robila x i pomoglo ?! I to jeszcze w ciazy?! Jak kazda na siebie chucha i dmucha...
Czy ktos tu ma nas za takich tumanow ?! [emoji23][emoji23]

Dokładnie.....:) poza tym z lekarzami jest różnie.. jeden o czym zapomni..drugi cos przeoczy.... a tak dzieki forum ..wiecej można dopytac lekarza.... jestesmy my bardziej doinformowane dzieki sobie tu nawzajem jesteśmy....... nas tu tyle z podobnymi doswiadczeniami etc ja informowalam gina prywatnego o tych strzykawkach i o tym ze badanie musi byc zrobione przed zastrzykiem.... hehe

A dzieki dziewczynom z forum dowiedzialam sie ze noworodek mi kaszle co 2 minuty.... bo przegrzewam mieszkanie.... o czym pediatra na ostrym dyzuze mi nie mogl podpowiedziec.... mokrymi recznikami na kaloryferze i ziolami w garnku....dziecku bym nie zaszkodzila..a pomoglo..dziecko przestalo kaszlec w 3 h. ....kazda ma swoj rozum :)

reklama
Paracetamol jest ponoc "lagodniejszy" dla organizmu niz ibuprofem wiec mi sie wydaje ze powinno byc odwrotnie
Nie zgodzę się z tym .... co prawda ibuprofen to NLPZ i jest bardziej drażniący na żołądek , ale trudniej go przedawkować , a paracetamol jest łagodniejszy dla żołądka , ale działa bardzo toksycznie na wątrobę , przy przedawkowaniu dosłownie ja rozpuszcza..... dla tego u dzieci leki p gorączkowe stosuje się naprzemiennie paracetamol i ibuprofenem w odstępach ok 3 godzin ( w razie jak gorączka nie spada)

Nie zgodzę się z tym .... co prawda ibuprofen to NLPZ i jest bardziej drażniący na żołądek , ale trudniej go przedawkować , a paracetamol jest łagodniejszy dla żołądka , ale działa bardzo toksycznie na wątrobę , przy przedawkowaniu dosłownie ja rozpuszcza..... dla tego u dzieci leki p gorączkowe stosuje się naprzemiennie paracetamol i ibuprofenem w odstępach ok 3 godzin ( w razie jak gorączka nie spada)
No dlatego pisalam ponoc, bo pewnosci nie mialam i chcialam Ciebie oznaczyc, bo co ja tu bede gadac jak na sali jest lekarz [emoji3][emoji3][emoji23]

Kurcze jak oglądam wasze zdjęcia wyprawek i czytam posty to aż mnie zżera żeby też już kupować [emoji3] niestety przynajmniej miesiąc jeszcze siedzimy na jednym pokoju u rodziców zanim uda nam się ogarnąć budowę na tyle żeby móc się przeprowadzić.. a tu nie mam gdzie magazynować już haha [emoji23] a niby duży dom.. no cóż muszę jeszcze trochę się wstrzymać a póki co mam trochę ciuszkow od kuzynki i pojedyncze które sama kupilam. A ja chce już łóżeczko, wozeczek, leżaczek... Ehhh [emoji23]
Zazdroszczę przeprowadzki, my będziemy sie jeszcze "meczyc" u rodzicow gdzies z rok [emoji3][emoji3][emoji58]

Kurcze jak oglądam wasze zdjęcia wyprawek i czytam posty to aż mnie zżera żeby też już kupować [emoji3] niestety przynajmniej miesiąc jeszcze siedzimy na jednym pokoju u rodziców zanim uda nam się ogarnąć budowę na tyle żeby móc się przeprowadzić.. a tu nie mam gdzie magazynować już haha [emoji23] a niby duży dom.. no cóż muszę jeszcze trochę się wstrzymać a póki co mam trochę ciuszkow od kuzynki i pojedyncze które sama kupilam. A ja chce już łóżeczko, wozeczek, leżaczek... Ehhh [emoji23]
Bylam w takiej sytuacji i doskonale Cie rozumiem. Wszyscy naokoło sie pytali czy juz mam dla malego gotowe ubranka, wozek itd a ja na nich warczalam bo nie mogłam sie doczekac. My cala zawartosc kawalerki 40m2 zmiescilismy w jednym 7m2 pokoju i tam mieszkalismy pod koniec ciazy. Początki sa trudne jak wszystko na raz sie dzieje a czas goni ;)

Czyli jeśli akurat lekarza pod ręką nie będzie to lepiej zastosować np czopek z paracetamolu a jak nie da rady to za 3h z ibuprofenu?
To też do dorosłych się powinno stosować?

Czyli jeśli akurat lekarza pod ręką nie będzie to lepiej zastosować np czopek z paracetamolu a jak nie da rady to za 3h z ibuprofenu?
To też do dorosłych się powinno stosować?
Tak, dokładnie , plus chłodne okłady na okolice dużych naczyń czyli na pachwiny, brzuch, pod pachami ....Takie same są zalecenia zbijania gorączkę u dzieci i dorosłych, żeby mieszać leki, nie brac ciagle paracetamolu lub ciagle NLPZ właśnie żeby nie przedawkować

Przybijam piątkę bo u mnie to samo...w jednym pokoju u mamy a na budowie bejzel :(
Mąż zaczął malować ale nadal nie mamy kuchni, paneli na górze i schodów zamontowanych...Czasu coraz mniej. W sierpniu ma urlop i obiecuje że wszystko "się zrobi" że jeszcze "dużo czasu" ehhh

reklama
Do góry