reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Tak naprawdę to zalezy jak dlugo trzeba bedzie zostac. Ja bylam z malym tydzien, a pieluszek dziennie brudzil okolo 12, wiec takie zapasy to phi :D warto miec wszystkiego zapas w domu i zeby ktos dowozil w razie W;)
W domu to na pewno zapas będę mieć duży. W razie czego M będzie dowoził. Nie chcę też za dużo rzeczy brać do szpitala A później targać to z tymi zarazkami z powrotem do domu. A w naszej szpitalnej aptece to ceny Z KOSMISU.

Dobra idę nagotować bobu :-)
Ale ja zła jestem dzisiaj na jedną rzecz.
Kupiłam masło. No właśnie. Masło. Tak mi się wydawało że masło bo opakowanie identyko i tak fajnie się smarowało aż miło było i zdziwiona byłam. Cena .. jak masła !
Ja patrzę na opakowanie a to jakiś mix tłuszczów do smarowania :realmad:

Zła jestem na siebie bo zazwyczaj sprawdzam ale wczoraj na półśpiocha wkładałam do tego koszyka
:angry:
Haha, ja ostatnio kupilam pol litrowe mleko 3.2% bedac swiecie przekonana,ze to smietanka 32%. Jeszcze jaka bylam z siebie dumna,ze tak tanio [emoji14]

No ale ze zapas pieluszek? A skąd wiesz czy dziecka nie będą uczulaly?
Ja kupuję 3 małe paczki różnych i zobaczymy które najlepiej będą się sprawdzac przy drugim dziecku. W szpitalu już miałam po 10 z każdego rodzaju. I w dniu jak wychodziłam to tatuś miał za zadanie dokupić tych z których byłam najbardziej zadowolona.
Przeciez nie mowie o zapasie 200szt, tylko o innych malych opakowaniach ;) ale wiem ze moglo to zostac tak odebrane :p

Dziewczyny czy Wy też czujecie jak Maluch się rozpycha ? Bo nie wiem czy to brzuch mi twardnieje w jednym miejscu czy Mały się przeciąga :errr:
Mój Mały dzisiaj spokojny. Ale też się rozpycha. Nieraz to go czuje w całym brzuchu jak by chciał nogi i ręce rozprostować [emoji15] A wczoraj jak obserwowałam brzuch jak się tak wiginał to aż mi pępek przekrzywił [emoji2]

Ja dziś podjechalam na zakupy spożywcze, mówię pani przy kasie, że część zapłacę gotówką, a resztę kartą, a tu pyk: karta odrzucona. No ok, to wchodzę na konto, żeby sobie przelać szybciutko na konto główne więcej kasy, a tu na minusie 400 zl:errr:. Oddałam część rzeczy, ładnie przeprosiłam ludzi w kolejce (na szczęście byli wyrozumiali;)) i w domu sprawdzam o co chodzi. Okazało się, że hotel, w ktorym byliśmy we Wrocławiu dwa razy pobrał kasę za pobyt:mad:

Looooo :wściekła/y::eek: masakra

reklama
W domu to na pewno zapas będę mieć duży. W razie czego M będzie dowoził. Nie chcę też za dużo rzeczy brać do szpitala A później targać to z tymi zarazkami z powrotem do domu. A w naszej szpitalnej aptece to ceny Z KOSMISU.
Dużego zapasu pieluszek też nie warto robić (chyba ze od razu większy rozmiar) bo szybko moga okazac sie za male :D ja pampersow rozm 1 uzylam az dwie paczki i to te najmniejsze [emoji14] Z 2 też szybko wyszliśmy i dopiero przy rozm 3 zatrzymaliśmy się na troszkę dłużej :)

Do góry