reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny czy Wy też czujecie jak Maluch się rozpycha ? Bo nie wiem czy to brzuch mi twardnieje w jednym miejscu czy Mały się przeciąga :errr:

Dziewczyny czy Wy też czujecie jak Maluch się rozpycha ? Bo nie wiem czy to brzuch mi twardnieje w jednym miejscu czy Mały się przeciąga :errr:
No pewnie ze sie przeciąga :) tym sie wlasnie roznia skurcze od uciskajacego dziecka. Skurcz obejmuje cala macice, a dziecko tam gdzie napiera tam twardnieje, mozliwe ze pupe tam wypina ;)

No pewnie ze sie przeciąga :) tym sie wlasnie roznia skurcze od uciskajacego dziecka. Skurcz obejmuje cala macice, a dziecko tam gdzie napiera tam twardnieje, mozliwe ze pupe tam wypina ;)

Uff ok bo się właśnie poprzeciągał trochę aż się wypukłość zrobiła i twardo. A jeszcze pół godziny temu kopał

Dziewczyny,a co z typ;owo aptekarskich zakupów? Jakieś witaminy trzeba? Może warto tez miec cos na gorączkę itd?
z tym jeszcze zdążysz, ja takie leki kupuję na bieżąco, bo się przeterminowują ;)
wystarczy wydatków przedporodowych ;p

Z witamin, to nie wiem jakie obecnie są zalecenia, kiedyś była witamina D i K czy tam samo K nie pamietam, dlatego poczekam na porady lekarza przy wypisie :)

Pampersy na początek wezme białe premium, pozniej stopniowo sprobuje przejsc na dady albo zielone pampy. Te białe mają taki bajer dla amatorów :)-D) ze jak jest cos nasikane to sie pasek taki barwi na zewnatrz pampersa, wtedy wiadomo czy zmieniac, czy nie. Polecam szczegolnie przy pierwszym dziecku a i dla tatusiow to jest bardzo łopatologiczne jak cos ;d

Dziewczyny,a co z typ;owo aptekarskich zakupów? Jakieś witaminy trzeba? Może warto tez miec cos na gorączkę itd?
Do szpitala nic sie nie bierze. Te kilka dni bez wit D dziecku nie zaszkodza, a pozniej w domu juz wiadomo ze sie daje. Na szczęście rodzimy w kraju "w miare" cywilizowanym i zadnych lekow sie do szpitala nie bierze, jak cos sie bedzie dzialo to zglaszasz i lekarz sprawdza i decyduje co i ile dac. Tak samo dla Ciebie leki tez dostaniesz jesli bedzie potrzeba :) jesli masz ochote to mozesz sobie herbatke na laktacje kupic w aptece i moim zdaniem to tyle ;)

reklama
Tak naprawdę to zalezy jak dlugo trzeba bedzie zostac. Ja bylam z malym tydzien, a pieluszek dziennie brudzil okolo 12, wiec takie zapasy to phi :D warto miec wszystkiego zapas w domu i zeby ktos dowozil w razie W;)
No ale ze zapas pieluszek? A skąd wiesz czy dziecka nie będą uczulaly?
Ja kupuję 3 małe paczki różnych i zobaczymy które najlepiej będą się sprawdzac przy drugim dziecku. W szpitalu już miałam po 10 z każdego rodzaju. I w dniu jak wychodziłam to tatuś miał za zadanie dokupić tych z których byłam najbardziej zadowolona.

Do góry