reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dziwne może nie ten płyn lub chusteczki nawilżane. Ja moja podmywam wodą z płynem (typu hipp, bambino, babydream) nigdy nie było problemu, że coś szczypie czy ma coś czerwone. A jak już pojawiało się jakieś delikatne zaczerwienienie to zwykła mąka ziemiaczana dawała radę, ale jak piszę od pierwszych dni rozchylalismy i dokładnie przemywalismy na początku płatkami z wodą za każdym razem jak miła zmieniana pieluche i kąpiel.
Nawet pamiętam na szkole rodzenia jak zdałam zdziwiona pytanie położnej co do wycierania przy zmianie pieluchy i powiedziała dobitnie rozchylac nie bać się i dokładnie wycierać.
To może miła w domyśle żeby nie dopuścić do takiej sytuacji.
Oby więcej Was to niespotkalo.
Wiesz, to jeszcze zalezy od skory dziecka. Jedno bedzie caly dzien w jednym pampersie chodzilo i nic mu sie nie odparzy, a u drugiego po pol dnia juz będzie rozowe i piekace. Kiedys opiekowalam sie dziewczynka, rodzice na wakacje wybrali sie nad morze jak miala 1,5r. Jak juz wracali 6h w upale bez klimy to zadnemu do glowy nie przyszlo zeby dziecko z fotelika wypiac i zmienic pieluszke albo chociaz przewietrzyc. Grzecznie siedziala to jej nie ruszali, jak przyszłam do malej po 2 dniach to miala jedna wielka rane pod pieluszka :( goilo sie ze dwa tygodnie zanim zeszlo... Plakalam razem z nia jak musialam ja smarowac po tych ranach...

Weź naczyniowca z lux med. Na Czerwonych Makach przyjmuje dr. GOŃCZOWSKI. Jest specyficzny niektórzy mówią że nie miły, ale ma 40 lat doświadczenia i napewno coś poradzi.
Napewno Cię przyjmie, bez rejestracji jak pojedziesz w dniu w którym przyjmuje.
Jak to Ci się powiększa to nie czekaj.

Oooo @mama po raz trzeci też z Krakowa ? ;)))

Nie no impreza to swoje Ale chodzi mi o kościół. Na każdym chrzcie co byłam to była msza i W trakcie niej odbywał się chrzest A dzisiaj zajechaliamy do kościoła i tylko był sam chrzest bez mszy....

Może takie zwyczaje są w tamtych stronach .. Ale nie spotkałam się jeszcze z czymś takim

Wiesz, to jeszcze zalezy od skory dziecka. Jedno bedzie caly dzien w jednym pampersie chodzilo i nic mu sie nie odparzy, a u drugiego po pol dnia juz będzie rozowe i piekace. Kiedys opiekowalam sie dziewczynka, rodzice na wakacje wybrali sie nad morze jak miala 1,5r. Jak juz wracali 6h w upale bez klimy to zadnemu do glowy nie przyszlo zeby dziecko z fotelika wypiac i zmienic pieluszke albo chociaz przewietrzyc. Grzecznie siedziala to jej nie ruszali, jak przyszłam do malej po 2 dniach to miala jedna wielka rane pod pieluszka :( goilo sie ze dwa tygodnie zanim zeszlo... Plakalam razem z nia jak musialam ja smarowac po tych ranach...
Nie wyobrażam sobie trzymać tyle dziecka w pampersie i nawet tam nie zajrzeć. Dla mnie to brak wyobraźni.

reklama
Dzisiaj odzyłam po wczorajszym lezeniu jak worek. Przeszłam w parku krajobrazowym 5 km ale złapała nas burza z gradem. Wróciłam cała mokra i przewiana. :confused:

W czwartek kończę 6 miesiąc i zaczynam 7:happy:. Zauważyłam znaczy wzrost aptetu, czy ktoś też tak ma? Slyszlam że w 3 trymestrze, wzrasta zapotrzebowanie na kalorie ale mi się cały czas chce jeść:szok:

Mnie też ciągle się chce jeść , Bulgota w brzuchu mi ale na siłę nie umiem jeść . Dużo już przytyłam :((( uwaga !!!! 10,5 kg !!!

Noi standard , 23:15 ja leżę do spania na lewym boku a synek w pachwinach tam nisko gdzieś zaczyna mizianie i się rusza ...a dzień spokojny a noc przychodzi to on pływa sobie :-o

Pytanko , do Was ogólnie mało czuje ruchy w ciągu dnia, powiem to lekarzowi , a powinnam chyba bo nie chodzę nie stoję tylko dużo leżę że względu na szyjkę :(( hmmm a u Was ?

Łożysko z tyłu , 26+2 dziś

Do góry