reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Helou :) milego dnia dziewczyny!

Niektore z Was byly zainteresowane kwestia magnezu, lekarz mi kazal do 12 tabletek dziennie ;) wiec chyba faktycznie można go brac bezpiecznie, jedyne na co zwrocil mi uwage, to ze nie powinno byc w nim b6 ani nic innego.
No ta rozbieżność jest odbijająca. Bo mój lekarz właśnie zalecał wyłącznie z B6 [emoji54][emoji54][emoji54]
O co chodzi? Aspekt Ty coś wspominałaś na ten temat? Dobrze pamiętam?

reklama
Nie, mam więcej niedużych ale ten jest największy i wylazl w ciągu ostatnich dwóch tygodni jest czerwono niebieski.

Ja już po wizycie u chirurga naczyniowego, bardzo konkretny gość. Mam kupić pończochy 1 stopień kompresji. Siedzieć w nich cały dzień :-( Jutro doopler kończyn dolnych i drugi bezwzględnie 4 miesiące po porodzie.
Do tego spacer miniumum godzina dziennie i basen. 3 litry wody, spać z nogami na poduszce.

Dziewczyny idzicie się z badać bo nieleczone żylaki mogą prowadzić do zakrzepicy, a to już poważna sprawka.
Mam też zrobić rezonans głowy, czy bóle głowy nie są od niedroznosci żył.
Ok dzieki za info!
Profilaktycznie i tak powrócę do basenu, który jakos odpuściłam w ciąży no i będę wlewać w siebie te hektolitry wody. Spytam mojego ginekologa 28go na wizycie o te zylaki/naczynka jesli to oleje to pójdę do rodzinnego.

Helou :) milego dnia dziewczyny!

Niektore z Was byly zainteresowane kwestia magnezu, lekarz mi kazal do 12 tabletek dziennie ;) wiec chyba faktycznie można go brac bezpiecznie, jedyne na co zwrocil mi uwage, to ze nie powinno byc w nim b6 ani nic innego.
Hmm praktycznie każdy magnez na rynku zawiera B6 bo ona pomaga się wchłaniać.
Polecił ci coś konkretnego?

Ok dzieki za info!
Profilaktycznie i tak powrócę do basenu, który jakos odpuściłam w ciąży no i będę wlewać w siebie te hektolitry wody. Spytam mojego ginekologa 28go na wizycie o te zylaki/naczynka jesli to oleje to pójdę do rodzinnego.
Zalezy czy masz zylaki czy tylko pajaczki na nogach. Ja w 1 ciazy mialam pajaczki, pod koniec całkiem sporo, po porodzie zniknely. Teraz pojawil mi jeden, w takiej sytuacji trzeba pilnowac czy sie nic wiecej nie dzieje. I tak jak pisala @Kocurek ruszac sie i odpoczywac z nogami na poduszce.

Jeśli w necie tak jest napisane to pewnie tak. Ja już tego niestety nie pamiętam, ale na.pewno jak podjęła zatrudnienie będąc w ciąży to ZUS będzie ją mocno kontrolował, więc powinna pracować jak najdłużej, żeby nie oskarżono jej o wyłudzenie swiadczen

Bodajze 3 mies od podpisania umowy jesli pojdziesz na l4 ciazowe kontrola murowana u pracodawcy takie maja zasady jesli pozniej to niekoniecznie. Kto to potrzebuje bo juz sie nie dokopientyle tych postow moge zapytac u zrodla [emoji6]

reklama
Hmm praktycznie każdy magnez na rynku zawiera B6 bo ona pomaga się wchłaniać.
Polecił ci coś konkretnego?
Tak, np asmag forte i druga nazwe ktorej nie pamiętam ;) w aptece jak zapytałam o magnez bez b6 to pani mi dala trzy do wyboru.
No przy 12 x dziennie to może tak. Mi zalecał 2x dziennie. Bardzo mi pomogło.
No nie 12x dziennie, tylko zaczynam od 3x1, jak wystarczy to przy tym zostaje, jak nie to zwiekszam dawki, maksymalnie 4x3, ale raczej nie bedzie takiej potrzeby :)

Do góry