reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Chustę można używać od urodzenia w zasadzie.Trzeba umieć tylko związać aby dziecko miało pozycję fizjologiczna.
Ja mojego chustaszka nosiłam ok 30 minut.Zeby obiad zrobic :)
Moj sie na poczatku nie pozwalał, pierwszy raz probowalam chyba jak mial cos kolo 2 msc. Odpuscilam na jakis czas, pozniej probowalismy jak trzymal glowke sam, tez nie byl zachwycony. Dopiero kolo 5 msc docenil chuste i bardzo sie cieszyl jak zobaczyl ze ja wyciagam i bedzie noszony :) a mnie to ogromnie ulatwilo zycie.

Chustę można używać od urodzenia w zasadzie.Trzeba umieć tylko związać aby dziecko miało pozycję fizjologiczna.
Ja mojego chustaszka nosiłam ok 30 minut.Zeby obiad zrobic :)
Nie wiem, nie mam doświadczenia, ale taka informacje uzyskałam od położnej i pediatry (w oddzielnym czasie, więc nie mówiły tego samego razem) widzialam tez jak to dziecko w tej chuscie w sklepie wygląda i nnie to przerazilo;p
Pewnie 30minut dziecku krzywdy nie wyrządzi ;)

Nie każde BabyBjorn.jest ok.Wiele z nich to wisiadla a nie nosidła ergonomiczne - dziecko wisi w nich na kroczu.
Jeśli w ogole na zdjęciu jakiegokolwiek nosidełka zobaczycie że dziecko jest przodem do świata i wiszą mu nóżki to możecie ten produkt skreślić.Zrobi więcej szkody niż pozytku
Ja to bardziej o leżaczku tej firmy myslalam ;) I o tym pisalam

W drodze do pracy.
O Borze Szumiący ja nie jestem w stanie nie jeść tak długo!
W pierwszej ciazy musialam jeść bardzo regularnie od samego poczatku. Budzilam sie w nocy 2-3 i musiałam koniecznie cos zjesc bo nie bylam w stanie zasnac. Sniadanie najpozniej o 7, w sumie jadlam 7-8 posilkow dziennie. A wyjście na badania bylo poprzedzone katorga! Najczesciej tej nocy przed badaniami nie spalam, po prostu z glodu ;) na szczęście regularne jedzenie sprawilo ze tylko 9 kg przytylam...

Leżaczek ok. U nas będzie FP po braciach.Co zabawne każdy z chłopaków zupełnie inne funkcje w nim lubił.

Właśnie pękłam sobie paznokieć u stopy.Auc...
Mi ostatnio odpadł, dobrze, że w najmniejszym palcu. Musiałam się kiedyś uderzyć, ale to było dawno, ale pamiętam bol okropny:(

Ten leżaczek z babybjorn jest mega drogi, ale mały wiec mozna go wszedzie zabrać no i na długo wystarczy(nie wiem jak inne) no i żeby się dziecko pobujalo to musi się poruszać wiec tez jest jakaś aktywność.

Chociaż ja na początek to raczej nie będę za takimi nowinkami , spróbuje radzić sobie bez tego ;)

Hej dziewczyny. Ja od czwartku na podkieleckiej wsi u mamy. Dlatego odezwalam się może ze dwa razy. Dziś wracam w Pieniny. Z jednej strony się cieszę, bo za ukochanym się stesknilam ale z drugiej strony to było mi tu przyjemnie i błogo kiedy nie musiałam nic kompletnie robić a całe dnie ze starymi znajomymi super rodzinką spedzalam. W sobotę albo niedzielę wyruszamy na podbój północnej Italii. Mam nadzieję że obędzie się bez niespodzianek. Życzę wam miłego dnia i idę się pakować [emoji9]

reklama
Nie, mam więcej niedużych ale ten jest największy i wylazl w ciągu ostatnich dwóch tygodni jest czerwono niebieski.

Ja już po wizycie u chirurga naczyniowego, bardzo konkretny gość. Mam kupić pończochy 1 stopień kompresji. Siedzieć w nich cały dzień :-( Jutro doopler kończyn dolnych i drugi bezwzględnie 4 miesiące po porodzie.
Do tego spacer miniumum godzina dziennie i basen. 3 litry wody, spać z nogami na poduszce.

Dziewczyny idzicie się zbadać bo nieleczone żylaki mogą prowadzić do zakrzepicy, a to już poważna sprawka.
Mam też zrobić rezonans głowy, czy bóle głowy nie są od niedroznosci żył. Profilaktycznie, ale podeszli poważnie, jestem zaskoczona.

A masz tylko ten zylak, który widac na zdjęciu ?
Kurde ja też mam takie naczynka bardziej w 3 miejscach kolo siebie od dłuższego czasu , ale to olalam :(

Do góry