Oczekujaca123
Fanka BB :)
Od pediatry i poloznej uzyskałam informacje, że chusta (nie pamiętam czy nosidelka Też, ale chyba tak) są dobre dopiero dla dzieci , które same siadają. Noszenie w tej chuscie to tak jak sadzenie dziecka na siłę, mimo, że powinno samo do tego dojść. Taka nauka siadania i trzymania dziecka w chuscie czy nosidełku/foteliku długi czas powoduje jakies problemy z poprawnym napinaniem mięśni i ogolnie kręgosłupem .Hej dziewczyny, ja swoją dwójkę szczepilam na obowiązkowe + pneumokoki. Teraz tez będę szczepić.
Czy któraś z Was może polecić mi jakieś dobre nosidło dla malucha? Ja trochę boje się chusty (nie jestem pewna czy ogarnęłabym to wiązanie) ale bardzo chciałabym jakieś dobre nosidło kupić. Czy dziecko można nosić w nosidle od początku czy później? A jak wyglada sprawa z lezaczkami? Czy polecacie jakieś modele?Doszły mnie słuchy ze w leżaczkach najlepiej dopiero od 3 mż. Jak któraś z Was się orientuje w temacie to proszę o info.
Ale doświadczenia nie mam. Wystarczy mi , że ostatnio widzialam dziewczynę z bardzo małym dzieciątkiem w chuscie na zakupach, dziecko bylo powyginanie w tej chuscie bardzo nienaturalnie i na pewno przy dłuższym noszeniu nie będzie to dla dziecka odpowiednie.