reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny!
Melduję że urlop w NL dobiega końca, dziś mamy samolot i w domu będziemy ok 21 ;)
U nas wszystko ok, młody w brzuszku szaleje, obkupiłam go na start ;)
Co nieco podglądałam co piszecie, ale u mnie działo się DUŻO, codziennie gdzieś, codziennie coś, aż w końcu spuchły mi stopy, to chyba znak od maluszka: "MATKA PRZYSTOPUJ W KOŃCU!"

Dziewczyny napiszecie dokładnie w którym tyg robicie tą glukozę? W 24 tyg. Tj 23 tydzień i ileś tam dni, czy w 25 tyg. Tj. 24 tydzień i ileś dni

Ja paznokcie u stop robię, i na pewno nie przestane. Mam niestety „stukniętego” jednego, ma uszkodzona macierz i jest tylko do połowy opuszka wiec robię i robić będę i moja mnie w P.... pocałować.
U rak mogę zrobić bezbarwna hybrydę EWENTUALNIE.
W P... To my ich będziemy mogły pocałować jeśli coś zacznie się dziać niedobrego w czasie porodu, a lekarze czy położne nie będą mogli tego stwierdzić przez pomalowane paznokcie. Przecież to nie widzimisie szpitala, tylko dla naszego i dziecka bezpieczeństwa ;)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do tych dziewczyn co chodzą na wesela w ciąży. Byłam już teraz na 3 w tym roku i mała tego dnia bardzo wariowala w brzuchu. Kopala mnie juz mocno przed wejsciem na sale. Staram się nie siedzieć cały czas w środku przy głośnej muzyce tylko co jakiś czas wychodzić porozmawiać z rodzinką na świeżym powietrzu. No i nie siedzimy do końca, po oczepinach wychodximy. Czy myslicie ze tą głośną muzyką można zaszkodzić dziecku ? Przed nami jeszcze jedno już ostatnie w lipcu...
Gdzieś ostatnio moja mam była na kursie i kobieta mówiła że najgorsze jest dla dziecka hałas w około 21-25 tc , że może powodować wady słuchu. Ale czy to prawda, nie wiem...

Dziewczyny napiszecie dokładnie w którym tyg robicie tą glukozę? W 24 tyg. Tj 23 tydzień i ileś tam dni, czy w 25 tyg. Tj. 24 tydzień i ileś dni
Ja i Ty mamy wpisany ten sam termin na pierwszej stronie, ale ja mialam OM 30 grudnia i wg OM mam juz 24 tyg skonczone. Ja dopuszczam mozliwosc, ze ciaza jest kilka dni mlodsza, ale oboje ginekolodzy kazali mi sie trzymac dat wg OM.

reklama
Do góry