reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Cześć wszystkim,
Mi ostatnio doskwiera ból w pachwinach ( taki jakbym cwiczyla robienie szpagatu) to normalne? Ma tak któraś z Was?

reklama
No właśnie mnie to denerwuje , bo co lekarz co blog na necie czy artykuły to piszą co innego . Tu też u Was dziewczyny różnie lekarze mówią jedną panikuje że ma krotka ok 3 cm u lekarz też karze się oszczędzać i leżeć , gdzie inny lekarz mówi że 3 cm to jest super. :eek: bez sensu nie na jakis naukowych konkretnych przedziałów jeśli chodzi o szyjkę... Ehhh i dlatego tak się tym przejmujemy....
Myślę że to wszystko zależy od wieku ciąży. W 36 tc 25mm to Noe ma czym się przejmować Ale w taka w 20tc to jest za krótka. Bo z wiekiem ciąży, dziecko będzie coraz bardziej napierac na szynkę i będzie się skracala. Więc jesli w 20 tc 3 cm można uznać ze w 30 będzie ok 2 cm i dlatego każą się oszczędzać. A w 35 to już będzie mega krótka...

Jeśli Cię to pocieszy, mój brat będąc dzieckiem sobie kiedyś "wbił" przednie stałe zęby z powrotem w dziąsła (przewrócił się na twarz na barierkę) i wyrosły mu z powrotem na nowo po jakimś czasie, bez komplikacji :)

Dentysta tylko zalecał płukanki szałwią.

pocieszajace, narazie nie panikuje, jak to dentystka powiedziala, najwazniejsze, ze sa jeszcze w fazie wzrostu. i oby na strachu sie tylko skonczylo

a ja dzis zaszalalam w lumpku, powinnam miec zakaz, do lidla tez sie wybieram, az boje sie patrzec na te sweterki teraz. a mialam nic nie kupowac, mialam taki plan narazie! aaaa! matka, zakupoholiczka.

Czesc, ja od piątku mam katar. W piatek jeszcze bylo spoko ale od soboty już gorzej. robie inhalacje z amolu, pije herbaty z cytryną lub wodę z cytryna bo upały nie sprzyjają gorącym napojom. Biorę Wit C. Macie jeszcze jakieś sposoby na katar ? Chyba klimatyzację mi ten katar zafundowały bo raczej mnie nie przerosło nigdzue w tych upalach

Zakupy bobasowe... nie kupuję bo mam dostać sporo ubranek, więc nie chce kupować aby się zagracic. Dostanę pake to wtedy będę szaleć. :)

Ja połówkowe w środę i tak jak do tej pory bardziej czekałam na wesele siostry, które odbyło się w sobotę ;) tak teraz zaczynam przeżywać USG ;) a to dlatego bo jeszcze płci nie znam... Mam nadzieję, że się ujawni kto tam mieszka i będę mogła sobie troszkę wyprawkę podszykowac :D

Czesc, ja od piątku mam katar. W piatek jeszcze bylo spoko ale od soboty już gorzej. robie inhalacje z amolu, pije herbaty z cytryną lub wodę z cytryna bo upały nie sprzyjają gorącym napojom. Biorę Wit C. Macie jeszcze jakieś sposoby na katar ? Chyba klimatyzację mi ten katar zafundowały bo raczej mnie nie przerosło nigdzue w tych upalach
Jeśli masz zatkany nos to polecam wasabi, przeczyszcza nos jak nic [emoji12] Np. na kanapce z białym serkiem. Chociaż pewnie nie każdy lubi takie ostre ;)

reklama
Do góry