reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja tylko wiem, że moja szyjka 3 tygodnie temu miala prawie 5 cm:/ w piątek mi tylko ginka zbadala i powiedzuala, że nadal twarda i zamknięta.
Od tygodnia sobie delikatnie ćwiczę:) dobrze mi z tym. A mój mały cały w kropkach, najgorsze plecy i brzuch. Trzyma się dzielnie , ale ostatnie dwie noce były ciężkie.

Aha czyli jak mówi twarda zamknięta tzn że miałaś tylko badanie ginekologiczne jak ja to mówię " paluszkami " a jak Ci zmierzyła te 5 cm to miałaś USG dopochwowo włożone ? Tak ? ( Przepraszam za bezpośrednie zwroty ) .

Ja chyba na wyraźne życzenie poproszę na następnej wizycie o USG dopochwowe żeby wdziec ile na konkretne moja szyjka cm ....

reklama
To ja już zgłupiałam ? To w końcu jaka jest dobra długość szyjki ? Lekarz mi mówił że min. 2,5 cm a jak ma 3,0 to jest super w ciąży...

U Was jakie opinie mają lekarze ? Ja szczerze jestem już w 23 TC a do tej pory nie wiem jaka mam długość konkretnie szyjki tylko ciągle słyszę o niej , że zamknięta ale że już już nie jest twarda niestety , tylko jakaś rozciągająca się ( biorę luteinę popochwowo od kilku dni, mam skurcze i twardnienie brzucha ) .

Moja ma 4,2
Nie stresuj się. Bądź pod opieką lekarza non stop. Stosuj się do zaleceń. Jak będziesz na wizycie poproś o pomiar szyjki, że chcesz wiedzieć jaką ma długość.

Byłam w lidlu i kupiłam sweterek dla Niuni [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] tylko większy bo 62. [emoji5]
20180604_104753_Film1.jpg

Załączniki

• 20180604_104753_Film1.jpg
    20180604_104753_Film1.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 432
Aha czyli jak mówi twarda zamknięta tzn że miałaś tylko badanie ginekologiczne jak ja to mówię " paluszkami " a jak Ci zmierzyła te 5 cm to miałaś USG dopochwowo włożone ? Tak ? ( Przepraszam za bezpośrednie zwroty ) .

Ja chyba na wyraźne życzenie poproszę na następnej wizycie o USG dopochwowe żeby wdziec ile na konkretne moja szyjka cm ....
Na badaniu polowkowym właśnie 3 tyg temu lekarz robil mi tez usg dopochwowo zeby zmierzyc dlugosc szyjki, stąd wiem. A ostatnio na wizycie tylko recznie pani doktor sprawdziła:)

hej dziewczyny, ja doświadczam od wczoraj bólu w odcinku krzyżowym, ćwiczenia pomagają na chwilę, macie jakieś sposoby? Myślałam o termoforze, amolu, czy można to stosować? W środę idę do mojego lekarza poproszę o jakąś poradę ale obecnie nie mogę siedzieć, stać ani chodzić. tylko leżenie zostaje :(

hej dziewczyny, ja doświadczam od wczoraj bólu w odcinku krzyżowym, ćwiczenia pomagają na chwilę, macie jakieś sposoby? Myślałam o termoforze, amolu, czy można to stosować? W środę idę do mojego lekarza poproszę o jakąś poradę ale obecnie nie mogę siedzieć, stać ani chodzić. tylko leżenie zostaje :(

Hmm:/ dobrze, że chociaż leżenie pomaga, choć to marne pocieszenie. Miałam bóle jakieś 2 tyg temu, polezalam ze dwa dni i jakoś samo przeszło:/

reklama
Do góry