reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja już po badaniach polowkowych. Będziemy mieli chłopca. Waga w 20t1d 300g. Cieszę się jak wariatka bo tak się bałam przez tą moją cukrzycę ciążowa. Termin porodu bez zmian na 14.10.

Dwa pierwsze badania są refundowane przez NFZ za trzecie trzeba płacić. Wiem bo akurat te dwa miałam refundowane teraz A za kolejne muszę zapłacić. Zobacz załącznik 861429

Super ważne że zdrowy :rolleyes:

Hallo Hallo, jest tu jakas wegetarianka , która ma dzieci, albo ktora bedzie miala, ale jest dobrze obyta z tematem w żywieniu początkowym dziecka wegetarianskiego?
Mam kilka pytań.

Jesteśmy wegetarianami od 2 lat (jemy nabiał i ryby), wyniki badań polepszyly sie , czujemy się dobrze. Zwracamy uwagę na to co jemy, aby zawierało wszystkie potrzebne makrosklasniki witaminy itp, ale nie mam zielonego pojęcia jak to będzie z dzieckiem. Nie chcialabym zaszkodzić. Na Internecie są jakieś informacje, ale szukam bardziej informacji od kogos kto przeżył takie żywienie dziecka lub ewentualnie wie gdzie mogę nabyć jakas ksiazke lub sprawdzonr informacje w innej formie na ten temat.
Polecam forum wege dzieciak. Córka od września idzie do zerówki waldorfskiej, potem tam szkoła i u nich są tylko wege posiłki :) znajoma swoje dzieciaki od początku prowadzi wege i u nich super to działa :)

Hej. Ja dziewczyny jestem w szpitalu z powodu skurczy macicy. Mialam teraz trzeci taki epizod w maju, ze kilka dni czulam napinającą się macice a czasami też cały brzuch. Z dzieckiem jest wszystko dobrze i z szyjką też nic się nie dzieje. Mają dać mi magnez w kroplówce i domięśniowo leki rozkurczowe. Bo niestety takie skurcze jeszcze nie powinny mieć miejsca.
Ja akurat jestem z synem u mojej mamy, poszłam do lekarza pierwszego lepszego a on pracuje w szpitalu i mówi ze potrzyma mnie ze 2-3 dni wiec coz moglam zrobic jak sie tylko zgodzić. Leże w szpitalu w którym sie urodziłam :) Nic mnie nie boli ani nie krwawie i nie plamie. Ale czuje te spięcia. Jestem dobrej myśli ale oczywiście wolałabym tu nie być.
Dobrze, że się Tobą odpowiednio zajeli:) też miewam takie napinania, chociaż odkąd biorę regularnie magnez, to mam wrażenie, że jest lepiej. Tez muszę o tym powiedzieć w piątek swojej prowadzącej:/

reklama
A mnie się rzuciło na słonecznik. Kupuje sobie w lidlu kilka opakowań i dłubie.
I truskawki !! Z makaronem dzisiaj i jogurt naturalny. Pyszne są !
To możesz zjeśc moje czereśnie i truskawki bo mnie one kompletnie nie interesują. Tylko ten arbuz ciągle mnie kusi,ale dziecku nie będę żałowała :D

Do góry