reklama
alina89
Fanka BB :)
Wiadomo, lepiej zapobiegać... życzę, żeby skończyło się na zwykłej obserwacji bez żadnych przygódHej. Ja dziewczyny jestem w szpitalu z powodu skurczy macicy. Mialam teraz trzeci taki epizod w maju, ze kilka dni czulam napinającą się macice a czasami też cały brzuch. Z dzieckiem jest wszystko dobrze i z szyjką też nic się nie dzieje. Mają dać mi magnez w kroplówce i domięśniowo leki rozkurczowe. Bo niestety takie skurcze jeszcze nie powinny mieć miejsca.
Ja akurat jestem z synem u mojej mamy, poszłam do lekarza pierwszego lepszego a on pracuje w szpitalu i mówi ze potrzyma mnie ze 2-3 dni wiec coz moglam zrobic jak sie tylko zgodzić. Leże w szpitalu w którym sie urodziłam Nic mnie nie boli ani nie krwawie i nie plamie. Ale czuje te spięcia. Jestem dobrej myśli ale oczywiście wolałabym tu nie być.
sandralevv93
Dupki [emoji3][emoji23] to zaplace, kto bogatemu zabroni [emoji41][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Ale to trzecie właśnie nie jest refundowane. Bez względu na to czy miałaś 1 czy nie na NFZ [emoji53]
okruszek.emi
bardzo szczęśliwa mamusia
Zwykle wizyty jak najbardziej mogą być wyłącznie na NFZ, ja tak mam. I przy każdej wizycie mam usg raz w miesiącu. A teraz od 24 tygodnia będę częściej miała te spotkania.O nieee a ja się już cieszyłam, że w końcu będę miała coś z funduszu jak tu za wszystko muszę płacić
Ech popytam u mnie w przychodni, ale coś jak znam życie pewnie się nie uda...
Ale kontrolne wizyty u ginekologa normalnie mogą być na nfz czy też jest jakiś limit?
sandralevv93
Ja nie bede sie chwalic po czym u mnie jest twardy brzuch [emoji23][emoji23][emoji6] i skurcze, ale przechodziTen twardy brzuch czasem to nie jest nic groźnego. Macica się przygotowuje do porodu i występują skurcze. U mnie tez tak jest
sandralevv93
Ja wczoraj robilam pseudo kurczak chicken burger [emoji3][emoji23][emoji173]A u mnie dziś na obiad domowe burgery z cukinii Zobacz załącznik 861630
W Polsce zawsze używałam bułki grahamki, ale tutaj to już zdobycie takiej zwykłej graniczy z cudem [emoji14]
okruszek.emi
bardzo szczęśliwa mamusia
No dupki to za mało powiedziane [emoji34]Dupki [emoji3][emoji23] to zaplace, kto bogatemu zabroni [emoji41][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Zobacz załącznik 861393 dziewczyny niemąż mi się dziś oświadczył na malutkiej ukrytej między skałami płazy do której dopłynęliśmy morzem ;D
Oooo super gratulacje
reklama
Pilades
Hej. Ja jestem weganką, mój mąż je głownie to co ja przygotuje, mięso od czasu do czasu jak ma okazje. Jeżeli chodzi o syna to nie je mięsa w zasadzie od urodzenia (chodź kilka razy w życiu jadł), z nabiału je tylko żółty ser i naturalne masło, ma alergie na mleko ale te dwa produkty moze jeść. Ryby je sporadycznie. Jego dieta to warzywa, kasze, strączki czasem jajka i oczywiście owoce. Nie jemy słodyczy oraz jakiegoś wysoko przetworzonego jedzenia, unikamy białej mąki. Syn (3 latek) wyniki ma bardzo dobre. Morfologie, żelazo, wapń i fosfor na odpowiednim poziomie.Hallo Hallo, jest tu jakas wegetarianka , która ma dzieci, albo ktora bedzie miala, ale jest dobrze obyta z tematem w żywieniu początkowym dziecka wegetarianskiego?
Mam kilka pytań.
Jesteśmy wegetarianami od 2 lat (jemy nabiał i ryby), wyniki badań polepszyly sie , czujemy się dobrze. Zwracamy uwagę na to co jemy, aby zawierało wszystkie potrzebne makrosklasniki witaminy itp, ale nie mam zielonego pojęcia jak to będzie z dzieckiem. Nie chcialabym zaszkodzić. Na Internecie są jakieś informacje, ale szukam bardziej informacji od kogos kto przeżył takie żywienie dziecka lub ewentualnie wie gdzie mogę nabyć jakas ksiazke lub sprawdzonr informacje w innej formie na ten temat.
Jeżeli wy jecie ryby, nabiał i jaja o zupełnie nie masz sie czym martwić
P.s. niedługo syn idzie do przedszkola, wybrałam takie przedszkole gdzie nie podaje sie dzieciom mleka, cukru, białej mąki i czerwonego mięsa. Cześć posiłków jest wegetariańska, a cześć zawiera drób i ryby. Mogłam dla niego wybrać dietę wege ale stwierdziłam że niech je co reszta. A za to w domu bede gotować już tylko roślinnie