reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
A takie pytanie... Kiedy się powinno zaczynać temat z lekarzem o porodzie ? Tz o metodzie porodu tj. CC ?
Już teraz w połowie czy później ? Jakoś inaczej wtedy lekarz prowadzi ciążę czy tak samo jak sn ? Hmmmm :confused:

1 . Aaaa zapomniałam , a np. pękające naczynka na nogach takie małe pajączki tj od obciążenia nóg , od tego że puchną ?

I zauważyłam że żylaki mam coraz bardziej widoczne na nogach ( u mnie mama ma problemy z żylakami to jest rodzinne ) .

2. Czy bolał Was kiedykolwiek pępek ? Tak nie bardzo ale np.wczoraj wieczorem i dziś rano mnie pobolewal nie wiem może skóra się rozciąga....

1 skurcz łydki ? Matko ja mam teraz od kwietnia powrót skurczy łydek w nocy głównie co kilka dni , wystarczy że mi noga zmarznie i ja wystawie z kołdry albo jak się przeciągam to już ciagnie. Miałam spokój z łydkami z rok spokojnie a teraz wróciło :o
Dziś lekarzowi będę o tym tłukła do głowy że 3*1 magnez to za mało dla mnie ....
No jeden :) nienawidzę tego. To u Ciebie zdecydowanie za mało magnezu. Właśnie też można poczytać jak brać ten magnez czy na czczo, w trakcie jedzenia lub z jakimi produktami zeby jak najlepiej sie wchłaniał. Też musze doczytać.

No jeden :) nienawidzę tego. To u Ciebie zdecydowanie za mało magnezu. Właśnie też można poczytać jak brać ten magnez czy na czczo, w trakcie jedzenia lub z jakimi produktami zeby jak najlepiej sie wchłaniał. Też musze doczytać.

Też tego nie lubię , boli okropnie , nawet na drugi dzień nam taka sztywna łydkę obolała , aż nie raz mam łzy w oczach bo nie chce puścić takie te głupie skurcze , często też mi te małe paluszki u stóp wykręca też !!!

1 . Aaaa zapomniałam , a np. pękające naczynka na nogach takie małe pajączki tj od obciążenia nóg , od tego że puchną ?

I zauważyłam że żylaki mam coraz bardziej widoczne na nogach ( u mnie mama ma problemy z żylakami to jest rodzinne ) .

2. Czy bolał Was kiedykolwiek pępek ? Tak nie bardzo ale np.wczoraj wieczorem i dziś rano mnie pobolewal nie wiem może skóra się rozciąga....
2. Mnie boli często, zwłaszcza blizna po laparoskopii. Pytałam ostatnio dr i sprawdzał czy tam przepukliny nie ma(wszystko ok) i stwierdził że takie uroki ciąży. Dodatkowo kazał nawilzac skórę.

Tak jak pisałam ja miałam usg na NFZ w 8 tc i będę miała w 22 więc niestety wg mnie powinno być ich więcej niż 2 :/ reszta to tylko dobra wola lekarza
Wiem Emol...dlatego napisałam że raczej większość z nas ma przy każdej wizycie usg. Po prostu szkoda ale słabo trafiłaś. Nie wyobrażam sobie zostać przy takim lekarzu. No ale każda z nas sama decyduje.

2. Mnie boli często, zwłaszcza blizna po laparoskopii. Pytałam ostatnio dr i sprawdzał czy tam przepukliny nie ma(wszystko ok) i stwierdził że takie uroki ciąży. Dodatkowo kazał nawilzac skórę.

Ja też smaruje pepek oliwka albo balsamem , teraz dopiero 2 raz mnie boli więc nie ma dramatu....

reklama
Ja właśnie siedzę w urzędzie, dowód rejestracyjny wyrobili w rekordowym czasie 11 dni, ale co z tego, jak w kolejce przede mną 16 osób...

Do góry