reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja kupowałam auto z ceną 900 zł na umowie, więc mnie to nie dotyczyło :D ale na pewno znajdziesz na necie, coś kojarzę 2 tygodnie? Ale nie chce wprowadzić w błąd
Pamiętam, ze moje 1sze auto tez kupiłam z kwotą 900zl na umowie, bo od znajomego. Poszłam do urzędu a Pani stwierdziła, ze ich wartość na umowie nie interesuje oni wyliczyli ze te auto ma wartość rynkowa 4tys i od tego musiałam zapłacić podatek. Przy drugim aucie bylo tak samo...
Trzecie juz kupiłam za 16tys ale przez znajomego z komisu to na szczęście nic nie musiałam zapłacić ;p

Dokładnie,poza tym może byc wózek z duża ale ultra lekką gondolą. Ja gdybym miała targać wózek na x pietro to chyba bym przemyślała wciąganie go w ogóle na góre :/
No tak, ja akurat mam gdzie zostawić bo mamy takie mini pomieszczenia bo dawnej ubikacji na samym parterze w kamienicy, ale np.moi sąsiedzi juz takiego nie mają , więc muszą wnosić wozek na 3pietro, bo przeciez nie zostawia go na dole po 1. Nigdy nie wiadomo czy sobie go ktoś nie "pożyczy", mimo ze sąsiedzi fajni i zaufani to przecież zdarza się, ze różni ludzie przechodzą przez klatkę. A po 2. Nie zawsze ba klatce jest miejsce , zeby zostawić wozek i innym nie przeszkadzać.

Ja mojego 4 latka nie biorę uważam że jest za mały, on wie że w brzuchu jest dzidziuś i mam wrażenie że jak powiedziałabym że zobaczy dzidziusia to on chciałby takiego jak na filmach czy zdjęciach. Nie wiem czy jest w stanie wyobrazić sobie ze te czarno-białe plamki to na monitorze to dziecko. Później będzie się bał że taki dziwny dzidziuś z mamy brzucha wyjdzie ;)
No mojemu 9 latkowi naprawdę długo muszę tłumaczyć ze zdjęć co gdzie jest. Nieraz to jest ładnie widoczne wiadomo...nie ma problemu...ale czasem coś z bliska, to nie jest takie oczywiste. No jemu trudno się dopatrzyć. On już uświadomiony jest z racji wieku...więc akurat o to że inne jest na usg, a inne po urodzeniu to się nie martwię...no ale to duża różnica wieku [emoji6]

Mój tez nie cierpiał mówił na nie szczury i twierdził ze nie będzie z takim małym szczurem na dwór wychodził a teraz świata nie widzi poza nim ;P
Mój mąż nie chciał kota , ale jakos tgp namówiłam i tak to od 3lat mamy Beczolka (ktory "beczy") i w sumie to nie rozstaja się w domu na krok ;p zawsze kot musi być przy naszym mężu, śpi, budzi go do pracy i czeka pod drzwiami jak już pora powrotu [emoji14]

Planujesz kupic nowy ? Ja poluje na uzywany adamex lub bebetto dosc sporo jest w mojej okolicy niektóre nawet na gwarancji
Ja już wózek mam :) Koleżanka kupiładla synka,okazało się,że do auta jej nie wchodzi i odkupiłam od niej nowy pojazd za pieniądze jak za uzywany :) Nawet koła nie pobrudzone;)
ja mam neonex alfa,w spacerach po pokoju sprawdza się super:cool2:nie jest też mega cięzki,ale carbon to to też nie jest. Sama z wnoszeniem na któreś piętro na pewno bym się nie porywała

Witam ,

Część z nas jest już po USG polowkowym , umawialyscie się już na USG w 3 trymestrze między 28-32 TC ?

Ja tak... ale znowu mi ustalili za wczesnie moim zdaniem , 28+6 z om i 29+6 z USG , boooo ledwo jakiś termin mi znaleźli bo to okres wakacji akurat i jedni lekarze na urlopie drudzy wracają i zamieszanie z terminami , a nie chce iść gdzie indziej bo mam dobrego lekarza i dobry sprzęt tam u nich ...
A w ktorym mialas drugie prenatalne? Ja będę miała 20+1

!!!!!!!!!!!!WAŻNE!!!!!!!!!!

Dziewczyny właśnie napisała mama 7 msc synka z innego forum, że od niedawna jej synek nosi ubranka z pepco i dostał uczulenia. Bo tak kupowała w smyku i hm okazało, że po każdym założeniu czegoś z pepco miał czerwoną, wysypana skórkę. [emoji33][emoji33][emoji33]Była z wysypka u pediatry i potwierdzila, że już wielu rodziców przychodzi do niej i mówi o uczuleniach na ciuszki z pepco. Informuje i przestrzegam, żeby może nie kupować tam tylko dołożyć parę złoty i kupić gdzie indziej.
ja tez o tym słyszałam. Ponoć w pepco jest napisane 100% bawełna,ale to bawełna któregoś gatunku i te ich barwinki podobno nie są zbyt ekstra.

A pytanie z innej beczki

Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?

Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Hmm ja nie miałam nawet badania. Cholesterol

reklama
Dziwne... u mnie wliczono dodatki za nocki (nie było ich wiele, le jednak zawsze cos) plus premie półroczne, roczne a nawet trzynastke.. wiec nie wiem jak to możliwe, ze jedni wliczają A inni nie

Moja koleżanka też dostaje na zwolnieniu więcej niż jak by pracowała bo wlicza się jej wszystko [emoji854] ona sama nie wiedziała i prawie pół ciąży pracowała...A teraz się śmieje, że mogła iść na zwolnienie szybciej...Ale też nie wiem jak to możliwe.

Do góry