reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja kupowałam auto z ceną 900 zł na umowie, więc mnie to nie dotyczyło :D ale na pewno znajdziesz na necie, coś kojarzę 2 tygodnie? Ale nie chce wprowadzić w błąd
Pamiętam, ze moje 1sze auto tez kupiłam z kwotą 900zl na umowie, bo od znajomego. Poszłam do urzędu a Pani stwierdziła, ze ich wartość na umowie nie interesuje oni wyliczyli ze te auto ma wartość rynkowa 4tys i od tego musiałam zapłacić podatek. Przy drugim aucie bylo tak samo...
Trzecie juz kupiłam za 16tys ale przez znajomego z komisu to na szczęście nic nie musiałam zapłacić ;p

Dokładnie,poza tym może byc wózek z duża ale ultra lekką gondolą. Ja gdybym miała targać wózek na x pietro to chyba bym przemyślała wciąganie go w ogóle na góre :/
No tak, ja akurat mam gdzie zostawić bo mamy takie mini pomieszczenia bo dawnej ubikacji na samym parterze w kamienicy, ale np.moi sąsiedzi juz takiego nie mają , więc muszą wnosić wozek na 3pietro, bo przeciez nie zostawia go na dole po 1. Nigdy nie wiadomo czy sobie go ktoś nie "pożyczy", mimo ze sąsiedzi fajni i zaufani to przecież zdarza się, ze różni ludzie przechodzą przez klatkę. A po 2. Nie zawsze ba klatce jest miejsce , zeby zostawić wozek i innym nie przeszkadzać.

Ja mojego 4 latka nie biorę uważam że jest za mały, on wie że w brzuchu jest dzidziuś i mam wrażenie że jak powiedziałabym że zobaczy dzidziusia to on chciałby takiego jak na filmach czy zdjęciach. Nie wiem czy jest w stanie wyobrazić sobie ze te czarno-białe plamki to na monitorze to dziecko. Później będzie się bał że taki dziwny dzidziuś z mamy brzucha wyjdzie ;)
No mojemu 9 latkowi naprawdę długo muszę tłumaczyć ze zdjęć co gdzie jest. Nieraz to jest ładnie widoczne wiadomo...nie ma problemu...ale czasem coś z bliska, to nie jest takie oczywiste. No jemu trudno się dopatrzyć. On już uświadomiony jest z racji wieku...więc akurat o to że inne jest na usg, a inne po urodzeniu to się nie martwię...no ale to duża różnica wieku [emoji6]

Mój tez nie cierpiał mówił na nie szczury i twierdził ze nie będzie z takim małym szczurem na dwór wychodził a teraz świata nie widzi poza nim ;P
Mój mąż nie chciał kota , ale jakos tgp namówiłam i tak to od 3lat mamy Beczolka (ktory "beczy") i w sumie to nie rozstaja się w domu na krok ;p zawsze kot musi być przy naszym mężu, śpi, budzi go do pracy i czeka pod drzwiami jak już pora powrotu [emoji14]

Planujesz kupic nowy ? Ja poluje na uzywany adamex lub bebetto dosc sporo jest w mojej okolicy niektóre nawet na gwarancji
Ja już wózek mam :) Koleżanka kupiładla synka,okazało się,że do auta jej nie wchodzi i odkupiłam od niej nowy pojazd za pieniądze jak za uzywany :) Nawet koła nie pobrudzone;)
ja mam neonex alfa,w spacerach po pokoju sprawdza się super:cool2:nie jest też mega cięzki,ale carbon to to też nie jest. Sama z wnoszeniem na któreś piętro na pewno bym się nie porywała

Witam ,

Część z nas jest już po USG polowkowym , umawialyscie się już na USG w 3 trymestrze między 28-32 TC ?

Ja tak... ale znowu mi ustalili za wczesnie moim zdaniem , 28+6 z om i 29+6 z USG , boooo ledwo jakiś termin mi znaleźli bo to okres wakacji akurat i jedni lekarze na urlopie drudzy wracają i zamieszanie z terminami , a nie chce iść gdzie indziej bo mam dobrego lekarza i dobry sprzęt tam u nich ...
A w ktorym mialas drugie prenatalne? Ja będę miała 20+1

!!!!!!!!!!!!WAŻNE!!!!!!!!!!

Dziewczyny właśnie napisała mama 7 msc synka z innego forum, że od niedawna jej synek nosi ubranka z pepco i dostał uczulenia. Bo tak kupowała w smyku i hm okazało, że po każdym założeniu czegoś z pepco miał czerwoną, wysypana skórkę. [emoji33][emoji33][emoji33]Była z wysypka u pediatry i potwierdzila, że już wielu rodziców przychodzi do niej i mówi o uczuleniach na ciuszki z pepco. Informuje i przestrzegam, żeby może nie kupować tam tylko dołożyć parę złoty i kupić gdzie indziej.
ja tez o tym słyszałam. Ponoć w pepco jest napisane 100% bawełna,ale to bawełna któregoś gatunku i te ich barwinki podobno nie są zbyt ekstra.

A pytanie z innej beczki

Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?

Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Hmm ja nie miałam nawet badania. Cholesterol

reklama
Dziwne... u mnie wliczono dodatki za nocki (nie było ich wiele, le jednak zawsze cos) plus premie półroczne, roczne a nawet trzynastke.. wiec nie wiem jak to możliwe, ze jedni wliczają A inni nie

Moja koleżanka też dostaje na zwolnieniu więcej niż jak by pracowała bo wlicza się jej wszystko [emoji854] ona sama nie wiedziała i prawie pół ciąży pracowała...A teraz się śmieje, że mogła iść na zwolnienie szybciej...Ale też nie wiem jak to możliwe.

Do góry