reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Hejka.. nie bylo mnie ze 2 dni :)
Z ciążą u mnie okey..ale teraz mam nerwy z ekipa remontowa....
Sufit podwieszany ma nierownosci i 2 pekniecia.... mamy 2 mniejsze uszkodzenia w panelach w salonie i zdarta kawalkiem tapete ktora sami kiedys kladlismy, ktorej nie ma juz w sprzedaży, w 2 miejscach przewiercone kable i plamki bialej farby na balkonie na posadzce czego bie idzie domyc...... jutro maja ostateczny termin
(kolejny ostateczny) zeby zakonczyc totalnie remont aale wiem ze sie juz nie wyrobia.... normalnie im nie zapłacę...odstapie od umowy......tylko kamien dobrze mam na scianie polozony, ale za tyle usterek ..i dyskonfort zycia ciagnacy sie w nieskończoność......zla jestem... pytam na ktora jutro beda, bo roboty to tu jest na caly dzien jak chca sie wyrobic.... to uslyszalam ze na 12
.. no i zobaczymy co i jak??? Moze sami chca zrezygnowac, bo robota od tygodnia juz im sie nie kalkuluje
Polecam Ci taki środek,daje radę nawet z silikonem. Ale oczywiście Ty i dzieci z dala od niego,oddaj go w ręce męza. Nam go własnie ekipa zostawiłą po remoncie gdybyśmy jeszcze cos znaleźli.

Link do: Fila PS87 silny środek czyszczący do gresu 1 L - Preparaty czyszczące - DomRustykalny.pl

reklama
Cześ Dziewczyny! Chciałam się przywitać i dołączyć do grona październikowych mam :)

Mam na imię Kasia, mam 30 lat i jestem z Krakowa.
Spodziewam się dziewczynki, termin porodu z OM to 27.10, z ostatniego usg wychodziło na 2.11-ale najpewniej będzie to jednak koniec października gdyż będzie to cesarskie cięcie.
To będzie moja druga pociecha-w domku mam już małą rozrabiakę Karolinkę z września 2016.

Jak tylko znajdę wolną chwilkę to postatam się nadrobić wątki-a jest tego trochę ;) Może do końca tygodnia się uda :D
Hej witaj, to prawie identycznie do mnie. Termin mam na 26.10., i tez bedzie cesarka tez nosze dziewczynke i mam.w domkusprawie z wrzesnia 2016. Hehe
A jak sie czujesz?

Dowiedzialam sie ze do postawy chorobowego nie wlicza sie u mnie premia roczna i wynagrodzenie za dyzury po godzinach pracy, ktore stanowily czasem 1/3calej kasy w miesiacu. Kurde, czasem lepiej wychodzi jak sie jest biednym, wtedy cos moze dadza...a tak to tylko zabieraja jak ktos sobie zapracowal...sluchajcie, liczyla ktoras ile kosztuje miesiecznie utrzymanie dziecka, tak srednio? Wiem,ze u kazdego inaczej...nie mysle tu tez o wyprawce, tylko pozniej. Musimy przemyslec, czy brac kredyt na dom, czy potem nam starczy na wykonczenie, jakos to wszystko obliczyc. Poki co szykuje kawalerke na przyjecie Franka [emoji16]
Dziwne... u mnie wliczono dodatki za nocki (nie było ich wiele, le jednak zawsze cos) plus premie półroczne, roczne a nawet trzynastke.. wiec nie wiem jak to możliwe, ze jedni wliczają A inni nie

Ja już po wizycie, faktycznie lekarz troche mnie uspokoił, dostalam euthyrox 50 i za 4tyg mam zrobić badania kontrolne i będzie wiadomo czy pomaga ;)
U mnie tsh po miesiącu właśnie brania euthyroxu spadło do 1,5 z 2,9 i lekarz powiedział, że za pewne po ciąży go odstawimy i w sumie tyle :) Ty miałaś trochę wyższy ode mnie, dlatego dawka 50 ale myślę, że to wystarczy :)

Vihrea jeśli pierwsze dziecko i nie macie ubranek to będzie ok 1000 be zależności gdzie będziecie kupować ubranka) jeśli jakieś tam macie w spadku i jeśli będziesz karmić piersią to tyle co na pieluchy i higiena. Jeśli na mm to już więcej. U mnie tak wychodziło 500 zł, teraz młody mniej je mm a za to normalne jedzenie, mniej sika w pieluchy więc rzadziej się zmienia, z ubranek tak nie wyrasta więc też ok 500 zł.
500zl ? Ja nie wiem ile w tym prawdy, sle każda znajoma mama mówiła mi, ze dziecko to raczej niewielki wydatek
Wiadomo ubranko trzeba kupic, pieluchy tez. Ale czy faktycznie aż tyle ? Tzn ja nie mam dzieci i nie wiem czy to.malo czy dużo, zdecydowałam sie na dziecko nie patrząc ile kosztuje, ale te 500 to trochę zawyzone mi sie wydaje, ale pewnie wyjdzie w praktyce ;p

reklama
Mój pierwszy bukiet na dzień mamy i stalowa róża na pamiątkę wykuta przez mojego męża [emoji7][emoji7][emoji7]
IMG_20180526_083136.jpg

Załączniki

• IMG_20180526_083136.jpg
    IMG_20180526_083136.jpg
    90,4 KB · Wyświetleń: 271
Do góry