reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A ja mam pytanie z innej beczki. Ma któraś z Was pieska który do momentu pojawienia się dziecka byl jedynym oczkiem w głowie? Ja mam taką sytuację, nie mówię że mój pies jest jakoś strasznie rozpieszczony, ale bardzo dużo czasu i serca mu poświęcamy. Jesli któraś miała taką sytuację- jak przygotowalyscie pupila na pojawienie się malucha?
Ja mam kota, który w sumie jest bardzo z nami zzyty i tez mam obawy jak to będzie jak pojawi się dziecko :(

reklama
Zobacz załącznik 859919 Patrzcie jak się wczoraj oblowilam :)
U mnie jest taki sklep kik i w nim są teraz przeceny zimowych rzeczy i tak buty z 20zł po 4zł kupiłam a kombinezon z 60zl za 20zl:-p
Tylko mnie wczoraj wkurzyli bo był jeszcze jeden taki typowo zimowy ale ktoś urwał metke i mi go nie sprzedali :no2: już wcześniej go widziałam ale nie wiedziałam czy chłopak czy dziewczynka a teraz jak zajechalam to był ostatni a też by pewnie ze 20zł tylko kosztował:no2:
A i oczywiście reklamówka ubranek w ciucholandzie :tak:
U mnie w pepco tez taka wyprzedaż zimowych ciuchów tylko czekam aż we wtorek poznam plec i lecę cos kupowac ;) obok jest tez kik, ale jakos nie wpadłam na to , zeby zobaczyc jakie mają przeceny ;p

@aspekt

Wózek hmm dobre pytanie , pierw były na oku te droższe teraz schodzimy coraz taniej , stanęło na 3 chyba , bebetto holand , adamex barletta , camarelo carera , hmm te 2 ostatnie mają dużą 85 gondole , a adamex ma najmniejsza wagę jest lekki... Puki co na tym stanęło....
Hehe dwa pierwsze typy tak jak u mnie. Bebetto Holland troche lżejszy niż barletta ale z mniejsza gondola

!!!!!!!!!!!!WAŻNE!!!!!!!!!!

Dziewczyny właśnie napisała mama 7 msc synka z innego forum, że od niedawna jej synek nosi ubranka z pepco i dostał uczulenia. Bo tak kupowała w smyku i hm okazało, że po każdym założeniu czegoś z pepco miał czerwoną, wysypana skórkę. [emoji33][emoji33][emoji33]Była z wysypka u pediatry i potwierdzila, że już wielu rodziców przychodzi do niej i mówi o uczuleniach na ciuszki z pepco. Informuje i przestrzegam, żeby może nie kupować tam tylko dołożyć parę złoty i kupić gdzie indziej.

Eee no lekki adamex , przecież porównałam wagę na net ok 13 kg ma adamex a bebetto holand ok 14 kg ... Aż to muszę sprawdzić hihihi zaciekawilas mnie :cool2:
Hmm dziwne ja porównywalam wage adamex i bebetto i bebetto ok 13.2 A adamex niecałe 15. Pani w sklepie tez mowila, ze adamex nie poleca bo jest cięższy. Ja mieszkam na 3pietrxe. Najpierw była wersja ze bede wynosiła sama.gondole a teraz już chyba nic nie będę wnosila;p chyba że będę wiedziała z a kilka dni nie będziemy wychodzić.

Plus maluszek to juz jest od 16 kg w górę.
Dla mnie ciężki bo koleżanka ma x-landera to 9 kg bez dzieciaczka.
Pewnie,że są różne-dla mnie 13 kg pusty wozek+dziecko podnieść to duzo. Są i oczywiście cięższe. Ja wybralam afamex bo jest wagowo pośredni,ale i nie jest drogi. Nie bardzo mogę pozwolić sobie na pojazd za 2000 zl:/
Planujesz kupic nowy ? Ja poluje na uzywany adamex lub bebetto dosc sporo jest w mojej okolicy niektóre nawet na gwarancji

reklama
Ja w temacie bo córka alergik i np wyszło nam silne uczulenie na kota. A że kota mamy, tak jak i psy, a oddawanie nie wchodzi w grę to szukaliśmy i drazylismy temat. I tak skończyło się na myciu kociastego :D co wieczór przemywam go taka rękawica specjalną na mokro, alergeny są w ten sposób ściągane i jest ich o wiele mniej. Objawy alergii właściwie całkiem minęły
Dobrze, ze jest jakiś sposób. U nas wszyscy pytali co zrobimy z kotem po urodzeniu dziecka jelsi bede zazdrosny... No i zawsze mowilam, ze damy sobie radę. Nie widzę możliwości oddania przez taka głupotę. Wszystko da się wypracować jak sie chce. Pozniej znow zaczęły się pytania co zrobimy jak wyjdzie dziecku alergia i tu juz nie byłam tak mądra tylko zaczęłam się martwić bo myslalam, że wtedy nie da sie nic zrobić:(

Do góry