reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny tak pisalyscie o psiakach i owczarkach to się moim pochwalę. Aktualnie jest kilka dni po operacji kolana, bo jakieś zwyrodnienie miał i wet powiedział że najlepiej jak jeszcze roku nie ma (w sierpniu skończy). Czeka go prawdopodobnie operacja usunięcia jajek, bo jedno nie wyszło a to powoduje raka i tak ze dwa trzy miesiące kazał wet czekać czy coś się z jajem ruszy. Na zdjęciu z kotem co w Wielkanoc chorował, już dobrze z nim ale jeszcze profilaktycznie raz w tygodniu jakieś specjalne tabletki bierze.
20180525_093028.jpg

Załączniki

• 20180525_093028.jpg
    20180525_093028.jpg
    70,4 KB · Wyświetleń: 345
reklama
Tak ser żółty lubię i dużo jem .
Moja siostra, miłośniczka serów w ogole (także bialego) też ma za duży cholesterol. Dostała dietę i właśnie z zakazem serów i np masła (teraz używa takiego specjalnego właśnie na cholesterol - często reklamowane ale nie pamiętam nazwy).

Dobra dziewczyny, mam pytanie, tylko się nie smiejcie, bo na prawdę nie wiem [emoji14]
Czy któraś może mi opisać jakie to uczucie mieć zgagę?
Nigdy nie miałam.
Odczuwa się to jako palenie w przełyku? Klatce piersiowej? Gardle?
Kurde wszyscy się ze mnie śmieją, a ja serio nigdy tego nie doświadczyłam [emoji14]
Dokładnie, takie pieczenie w przełyku.

Dziewczyny ja juz po prenatalnych :)

Z dzidzia wszystko w porzadku, rozwija sie prawidlowo, wazy 290g, juz pewne ze dziewczynka [emoji1] wiec jak bedziecie miec czas mozecie dopisac do listy jaka płeć :) na badaniu jak nigdy spala, ale to dobrze bo lekarz mogl sobie spokojnie wszystko pomierzyc :)
Lozysko tez okey, wysoko, daleko od szyjki.
Odetchnelam, jestem spokojniesza i bardzo szczesliwa :) Zobacz załącznik 860407
Super, gratulacje:)

Moja mama miała zbyt duży poziom cholesterolu wiem że w diecie miała ograniczyć produkty pochodzenia zwierzęcego mięso, sery, jaja, tłuszcz a także cukier i słodycze. Więcej warzyw miala jeść do każdego posilku.

Moja siostra, miłośniczka serów w ogole (także bialego) też ma za duży cholesterol. Dostała dietę i właśnie z zakazem serów i np masła (teraz używa takiego specjalnego właśnie na cholesterol - często reklamowane ale nie pamiętam nazwy).
Ja jem duzo tego i cholesterol ok, moj tata z tych grubszych i tez cholesterol ok. Poza tym cholesterol nie jest jakis tam super zly, wcale nie powoduje miażdżycy czy innych cudów z zylami wiec nie ma sie tak nim co przejmować :)

Ja już jestem po dniu mamy :) było bardzo sympatycznie występy dzieci, grill, zabawy itp. Oczywiście poplakalam się jak synek występował :) inne mamy były bardzo twarde ale mnie to zawsze rozczulaja takie sytuacje, jeszcze mój synek jak recytowal czy śpiewał patrzył mi prosto w oczy i nie sposób było ukryć wzruszenie :)

reklama
A jeszcze co do zgagi to na sam koniec tamtej ciąży miałam tylko wtedy, gdy leżałam na lewym boku:/ jak się przekrecalam to bylo ok:)

Do góry