reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dobra dziewczyny, mam pytanie, tylko się nie smiejcie, bo na prawdę nie wiem [emoji14]
Czy któraś może mi opisać jakie to uczucie mieć zgagę?
Nigdy nie miałam.
Odczuwa się to jako palenie w przełyku? Klatce piersiowej? Gardle?
Kurde wszyscy się ze mnie śmieją, a ja serio nigdy tego nie doświadczyłam [emoji14]
Też się kiedyś zastanawiałam jakie to uczucie dopóki nie doświadczyłam :D w każdej ciazy niestety mam, na szczescie tylko w ciazy. Ja to odczuwam jako palenie w przełyku, sięga prawie gardła ale nigdy nie dosiega, jak mocno dokucza, zazwyczaj w ostatnim miesiącu, to mam wrażenie że zaraz mi coś wyjdzie z tego przełyku :D zjadłam spaghetti i właśnie jej doświadczam [emoji23]

Dziewczyny ja juz po prenatalnych :)

Z dzidzia wszystko w porzadku, rozwija sie prawidlowo, wazy 290g, juz pewne ze dziewczynka [emoji1] wiec jak bedziecie miec czas mozecie dopisac do listy jaka płeć :) na badaniu jak nigdy spala, ale to dobrze bo lekarz mogl sobie spokojnie wszystko pomierzyc :)
Lozysko tez okey, wysoko, daleko od szyjki.
Odetchnelam, jestem spokojniesza i bardzo szczesliwa :) Zobacz załącznik 860407
Jaka spokojna,super!
Dobra dziewczyny, mam pytanie, tylko się nie smiejcie, bo na prawdę nie wiem [emoji14]
Nigdy nie miałam.
Kurde wszyscy się ze mnie śmieją, a ja serio nigdy tego nie doświadczyłam [emoji14]
Łoj,nie jest mi wcale do śmiechu :p Mnie zgaga meczy już długo w tej ciązy. To takie palące uczucie w klatce. Czujesz,jakbys proszku do pieczenia zeżarła,albo coś kwaśniego. Nie da się tego pomylic z czymś innym,tak jak skurczy porodowych :D

Nigdy nie miałam.
Jak Cie bedzie palic w przelyku to bedziesz wiedziala, ze to zgaga [emoji23]

Dziewczyny ja juz po prenatalnych :)

Z dzidzia wszystko w porzadku, rozwija sie prawidlowo, wazy 290g, juz pewne ze dziewczynka [emoji1] wiec jak bedziecie miec czas mozecie dopisac do listy jaka płeć :) na badaniu jak nigdy spala, ale to dobrze bo lekarz mogl sobie spokojnie wszystko pomierzyc :)
Lozysko tez okey, wysoko, daleko od szyjki.
Odetchnelam, jestem spokojniesza i bardzo szczesliwa :) Zobacz załącznik 860407

Super gratulacje grunt że zdrowa córeczka :rolleyes:

Termin porodu wg. OM 20.10 . Połówkowe dopiero 12.06 z racji tego że nie było wcześniej wolnego terminu, wypadnie to na 21+3 wg.OM , a wg USG 22+3. Płci jeszcze niestety nie znamy ;)

Aha rozumiem no różnie z tymi terminami bywa :) ja płeć dopiero na polowkowych poznałam :-D

reklama
Do góry