reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dobra dziewczyny, mam pytanie, tylko się nie smiejcie, bo na prawdę nie wiem [emoji14]
Czy któraś może mi opisać jakie to uczucie mieć zgagę?
Nigdy nie miałam.
Odczuwa się to jako palenie w przełyku? Klatce piersiowej? Gardle?
Kurde wszyscy się ze mnie śmieją, a ja serio nigdy tego nie doświadczyłam [emoji14]

Dla mnie to tez nie jest śmieszne, bo też tego uczucia nie znam. :) Wszyscy mi mówią, że" jakbyś miała to byś wiedziała". Tego nie da się z niczym pomyślic podobno.

Jeśli chodzi o zgage to pomogą wykluczenie czarnej herbaty, która powoduje że soki trawienne gestnieją no i bardzo małe porcje i powolne jedzenie, aby uniknąć polykania powietrza. Ja w miałam raz w ciąży ale sama sobie dowalilam bo zjadłam grzanki z pesto i było tak przyprawione że prawie płakałam, tak mnie przełyk palił. Teraz bardzo pilnuje co jem. 2 jogurty naturalne obowiązkowo codziennie.

Dziewczyny ja juz po prenatalnych :)

Z dzidzia wszystko w porzadku, rozwija sie prawidlowo, wazy 290g, juz pewne ze dziewczynka [emoji1] wiec jak bedziecie miec czas mozecie dopisac do listy jaka płeć :) na badaniu jak nigdy spala, ale to dobrze bo lekarz mogl sobie spokojnie wszystko pomierzyc :)
Lozysko tez okey, wysoko, daleko od szyjki.
Odetchnelam, jestem spokojniesza i bardzo szczesliwa :) Zobacz załącznik 860407
Gratulacje [emoji5][emoji5]

A pytanie z innej beczki

Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?

Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Ale wiesz cholesterol nie bierze się tylko z obiadu mięsnego. Czy jesz dużo sera żółtego? Wysokoprzetworzone wyroby?

Jeśli chodzi o zgage to pomogą wykluczenie czarnej herbaty, która powoduje że soki trawienne gestnieją no i bardzo małe porcje i powolne jedzenie, aby uniknąć polykania powietrza. Ja w miałam raz w ciąży ale sama sobie dowalilam bo zjadłam grzanki z pesto i było tak przyprawione że prawie płakałam, tak mnie przełyk palił. Teraz bardzo pilnuje co jem. 2 jogurty naturalne obowiązkowo codziennie.
Nie u każdego działa to samo,ja gdybym zjadla jogurt czy w ogóle coś mlecznego to pali ogniem piekielnym. Po prostu trzeba to przetrwać i liczyć,że po ciąży ustanie

reklama
Dobra dziewczyny, mam pytanie, tylko się nie smiejcie, bo na prawdę nie wiem [emoji14]
Czy któraś może mi opisać jakie to uczucie mieć zgagę?
Nigdy nie miałam.
Odczuwa się to jako palenie w przełyku? Klatce piersiowej? Gardle?
Kurde wszyscy się ze mnie śmieją, a ja serio nigdy tego nie doświadczyłam [emoji14]
Ja dopiero teraz w ciąży mam. Wszystko co wcześniej myślałam że jest zgagą było nie wiem czym i fajne. Dla mnie to takie palenie, z chęcią rzygania i żołądek mnie przy tym boli.

Do góry