reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Tak jestem Rh Minus a mąż plus :-/Wcześniej tak było. Ale teraz zalecenia są jak zachodzie że przyjmuje się między 28 a 30tc, z uwagi na możliwe mikrouszkodzenia łożyska w ostatnich tygodnia. Nie zaszkodzi, jeśli dziecko będzie mieć grupę krwi po matce a pomoże jak po ojcu. Po porodzie jak dziecko będzie plusowe to dają jeszcze raz ale mniejszą dawkę. Do tej pory zastrzyk kosztował prawie 300zl ale od stycznia jest refundacja - podobno imuglobulina zalega w szpitalach i dlatego, bo mało jest wskazań do podania po porodzie. Jak się uda to wezmę w szpitalu, moja lekarka mi to załatwia.

Ja mam Brh -
Maz ma Arh +

Dziecko jsk mialo plus to tez w tylek zastrzyk po porodzie :/

A grupe krwi plodu to wy teraz sprawdzacie ?? Czy zastrzyk to juz profilaktycznie sie bierze......

reklama
Ja mam Brh -
Maz ma Arh +

Dziecko jsk mialo plus to tez w tylek zastrzyk po porodzie :/

A grupe krwi plodu to wy teraz sprawdzacie ?? Czy zastrzyk to juz profilaktycznie sie bierze......
Na NFZ od początku tego roku dostaje się za darmo profilaktycznie immunoglobulinę między 28 a 30 tygodniem ciąży. Zalecana jest dla wszystkich kobiet w ciąży, które mają Rh -

Ja na 1 prenataln6ch mialam z przodu wysoko.a 4 tyg poznirj na bliznie po cc....niestety nisko... i mam jeszcze 8 tyg zeby sie podnioslo.... chce wyczaic kiedu u wiekszosci z was sie podniesie, a kiedy tracic nadzieję....
Ja w 12mialam bardzo nisko, ryzyko przodujacego, w 20juz bylo wysoko na przedniej scianie.

Hmm. 20+4 dziś i dalej cisza ... W sensie nie czuje ruchów synka... Kilka razy tylko było jakieś muśnięcie skrzydełek motylka... Ciekawe kiedy się u mnie zacznie... Tak 2 tygodnie myślę daje Sobie ale potem to już chyba na bank powinnam czuć... :confused::baffled:

#imie dla synka...help

Wasze typy :

1. Jan , Jaś , Janek , Jasiek ( typ męża i dla niego nie ma innego )

2. Wiktor , Wiktorek.

3. Filip , Filipek

Puki co te 3 się powtarzają... :-D:-D:-D

1,3,2 :)

reklama
Do góry