reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Haha u mnie dzień wygląd bardzo podobnie z tym, że główne zadanie dnia, zrobienie obiadu :-D
I spać się o wiele więcej. Niby kładę się, że przysne na chwile a budzę się po dwóch godzinach. Zabieram się do jedzenia i picia więc zaraz znowu najchętniej poszłabym spać. Spacer z psem. Woda. Książka. Spanie.

Echhh :-D
U mnie też ostatnio sen rządzi życiem. Od jakichs dwoch tygodni mąż zabiera malucha na dół a ja dalej śpię - co się wcześniej raczej nie zdarzało :D budzi mnie jak zaczyna się szykować do pracy. A od kilku dni dodatkowo biorę Małego na popołudniową drzemkę do góry do sypialni i też przysypiam [emoji23] aż się boję co będzie do czasu porodu...

reklama
Ja mam Franka, ale choć mąż wybierał a mi się nie podobało, to nie wyobrażam sobie rocznice teraz innego imienia dla niego :D no i Franuś bardzo ładnie brzmi :)
No mi sie podoba, bo w każdej wersji dobrze brzmi (jak dla mnie oczywiście) Franek, Franus jak i sam Franciszek kiedy będzie już starszy wydaje się ok.
Podobnie mamy z Leonem, Leonek, Leos, Leo... itp;)

Jak bylam na wizycie w 13+1 na prenatalnych to lekarz nie był w stanie stwierdzić jaka plec, bo dziecko nie chciało z nim s
Współpracować i najpierw spało a potem sie bokiem odwróciło. Za tydzień mam kolejne badanie polowkowe to. Będzie 20+1 to może coś mi lekarz powie.
Zazdroszczę już tym co wiedza, ale z drugiej strony 26lat temu tydzień przed porodem lekarka w 100% mowila mojej mamie , ze jestem chłopcem;p moze wtedy były inne sprzęty , ale teraz tak naprawde tez często sie to zdarza, więc i tak chyba w większość neutralnych rzeczy pojdziemy;)

To wybieranie imienia jest fajne :) ale tylko z mężem/partnerem bez udziału osób trzecich ;) bo katastrofa murowana
Oj tak, ostatnio na imieninach tesciowej 5osob zaczelo wymieniac imiona i mowic, oj nie to brzydkie tamto fatalne, oni tak przeciez nie nazwa dziecka, musi byc polskie, itd...a my siedzielismy obok...powiem Wam, ze teraz juz zadne mi sie nie podoba[emoji5] musze odczekac miesiac i na nowo sie zastanowic.

reklama
Hmm. 20+4 dziś i dalej cisza ... W sensie nie czuje ruchów synka... Kilka razy tylko było jakieś muśnięcie skrzydełek motylka... Ciekawe kiedy się u mnie zacznie... Tak 2 tygodnie myślę daje Sobie ale potem to już chyba na bank powinnam czuć... :confused::baffled:

#imie dla synka...help

Wasze typy :

1. Jan , Jaś , Janek , Jasiek ( typ męża i dla niego nie ma innego )

2. Wiktor , Wiktorek.

3. Filip , Filipek

Puki co te 3 się powtarzają... :-D:-D:-D
Ja mam Wiktorka i nic innego nie ,zaproponuje :D

Do góry