reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ważne żeby zgłosić się wcześniej ze skierowaniem, szpital albo przychodnia nie wszędzie mają na stanie i powiedzieć kiedy chce się przyjść. Można telefonicznie. Tylko musi być zaświadczenie i skierowanie do podania. Plus aktualne badania że nie stwierdzono przeciwciał w krwi.

O dzieki. Widzisz niby cos tam wiem, a jednak ucze sie caly czas. Niby trzecia ciaza a znowcos nowego.

U mnie początek 19 tc i +3 na plusie. Coś z tą teorią położnych może być... W pierwszej ciąży przytyłam 11kg i 3 mi zostało :/

Hmm. 20+4 dziś i dalej cisza ... W sensie nie czuje ruchów synka... Kilka razy tylko było jakieś muśnięcie skrzydełek motylka... Ciekawe kiedy się u mnie zacznie... Tak 2 tygodnie myślę daje Sobie ale potem to już chyba na bank powinnam czuć... :confused::baffled:

#imie dla synka...help

Wasze typy :

1. Jan , Jaś , Janek , Jasiek ( typ męża i dla niego nie ma innego )

2. Wiktor , Wiktorek.

3. Filip , Filipek

Puki co te 3 się powtarzają... :-D:-D:-D

Chyba bym brała Wiktora, ale u mnie odpadają imiona, które są mega popularne, a Jaś i Filip takie są. Więc to jedyny argument :)
Hmm. 20+4 dziś i dalej cisza ... W sensie nie czuje ruchów synka... Kilka razy tylko było jakieś muśnięcie skrzydełek motylka... Ciekawe kiedy się u mnie zacznie... Tak 2 tygodnie myślę daje Sobie ale potem to już chyba na bank powinnam czuć... :confused::baffled:

#imie dla synka...help

Wasze typy :

2. Wiktor , Wiktorek.

3. Filip , Filipek

#imie dla synka...help

Wasze typy :

2. Wiktor , Wiktorek.

3. Filip , Filipek

Ja z tych 3 wybrałabym Wiktora.

#imie dla synka...help

Wasze typy :

2. Wiktor , Wiktorek.

3. Filip , Filipek

U mnie wszystkie odpadaja wlasnie podobnie jak u NaturalnejMamy za popularnosc.
Ladne jest Filip ale u mnie mnóstwo Filipow biega.
Wiktora tez od zawsze chcialam ale przeszlo mi.

Jas, popularny i nie lubie "starych" imion :)

A Wasze chłopaki mają już imiona ? Może coś ktoś rzuci ? Wiem każdy ma inny gust rozumiem i szanuje , ale nie wiedziałam że taki będzie problem u Nas z imieniem ...

Trochę mnie zainspirowałyście tymi kilogramami...
Sprawdziłam, że w pierwszej startowałam z 59kg w 20t miałam 62kg
Teraz start 58kg a w 20t mam 64kg.
Czyli dwa razy więcej mnie przybyło niż wtedy :/
W pierwszej ciąży dobiłam do 72kg oby teraz nie było więcej...muszę zacząć się pilnować chociaż nie podjadam jakoś za dużo i codziennie w pracy w ruchu więc chyba nic więcej nie mogę zrobić w tym temacie :(

reklama
Moj synek jest nadal bezimienny bo nastawialismy się że będzie Marzenką.
Pozniej podobało mi się Karol i Filip ale to pierwsze odpada bo nie pasuje do nazwiska a drugie jest bardzo popularne.

A Wasze chłopaki mają już imiona ? Może coś ktoś rzuci ? Wiem każdy ma inny gust rozumiem i szanuje , ale nie wiedziałam że taki będzie problem u Nas z imieniem ...

Do góry