reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
@Kocurek
Jak Ty dajesz radę?Ja bym się zapłakała pijąc rumianek itd.
U mnie waga nadal stoi.Moze kg w górę poszło...

W pierwszej ciazy przybralam 12, w drugiej ok 7-8.Mam nadzieje ze teraz nie przekrocze tych 8 kg tez.

Dzis mam wizyte na 10ta. Takze. powolenku sie zbieram...

Powodzenia na wizycie :-)

Ja uwielbiam rumianek :-) pije jeden dziennie już od lat. Wcześniej piłam jeszcze mięte ale teraz mam po niej zgage.
Wiem że niektórych zapach rumianku odrzuca, tak jak mnie siemię lniane - uważam je za straszny szłam i nie jestem wstanie wypić. U mnie 4.5 na plusie w 21+5.
Mysle że nie najgorzej. Chociaż pewnie wkrótce zacznę się coraz bardziej powiększać :-)

Dziewczyny, zapisałam się dzisiaj do szkoly rodzenia, jedynej jaką znalazłam na nfz jest nowoutworzona prowadzona przez położną i bardzo blisko mnie. Bardzo się cieszę bo wszędzie w szpitalach lub prywatnie od 400zl w górę. Zajęcia ruszą końcem czerwca. Do tego może uda się podać mi imuglobuline na nfz w 28tc więc zaoszczędzenie 300zl. Niesamowite, że wkoncu nfz za mnie za coś zaplaci :-)

@Kocurek
Jak Ty dajesz radę?Ja bym się zapłakała pijąc rumianek itd.
U mnie waga nadal stoi.Moze kg w górę poszło...

W pierwszej ciazy przybralam 12, w drugiej ok 7-8.Mam nadzieje ze teraz nie przekrocze
tych 8 kg tez.

Dzis mam wizyte na 10ta. Takze. powolenku sie zbieram...

U mnie 21tydz i 0.5kg na plusie. Wiecej juz jesc nie moge, caly czas czuje sie pelna, mam wrazenie, ze wszystko jest tam w brzuchu tak poupychane, ze mniej sie miesci jedzonka[emoji6] wydaje mi sie ze przy wiekszej nadwadze.jest wieksza.motywacja do zrzucenia, moze dlatego szybciej sie chudnie [emoji14] wszystkie osoby ktore znam i byly szczuple przed ciaza sa dalej szczuple.

@Kocurek

ja wlasnie nie jestem fanka rumianku.

Jestes RHujemna?
Ja dostawalam jedynie immunoglobuline po porodzie nr 2 i amniopunkcji. Pierwszy syn ma grupe ARh- jak ja. Drugi jest dodatni, ale nigdy nie mialam zadnych klopotow ani problemow.

@Kocurek

Jestes RHujemna?
Ja dostawalam jedynie immunoglobuline po porodzie nr 2 i amniopunkcji. Pierwszy syn ma grupe ARh- jak ja. Drugi jest dodatni, ale nigdy nie mialam zadnych klopotow ani problemow.
O kurcze mam coś ze wzrokiem przeczytałam R Hujemna i myślę o co chodzi :errr: no pekam ze śmiechu sama z siebie:laugh2::laugh2::laugh2:

Tak jestem Rh Minus a mąż plus :-/Wcześniej tak było. Ale teraz zalecenia są jak zachodzie że przyjmuje się między 28 a 30tc, z uwagi na możliwe mikrouszkodzenia łożyska w ostatnich tygodnia. Nie zaszkodzi, jeśli dziecko będzie mieć grupę krwi po matce a pomoże jak po ojcu. Po porodzie jak dziecko będzie plusowe to dają jeszcze raz ale mniejszą dawkę. Do tej pory zastrzyk kosztował prawie 300zl ale od stycznia jest refundacja - podobno imuglobulina zalega w szpitalach i dlatego, bo mało jest wskazań do podania po porodzie. Jak się uda to wezmę w szpitalu, moja lekarka mi to załatwia.

@Kocurek

Jestes RHujemna?

reklama
Mi kazała brać nawet 6 tabletek, a skurcze wiazadel Ci przeszły po tych 3 tab. ? Mnie ostatnio złapał skurcz wiązadla i trzymał jakieś 3 minuty, bolało dość mocno.

Paradoksalnie najgorzej czuje jak długo siedzę, wiec pozostaje leżenie lub chodzenie. Przy chodzeniu macica się rusza i te wiązadla podobno delikatniej się rozciągają w ruchu.

A co do przekąsek, to ja jem po śniadaniu i po obiedzie owoce, zastępują mi słodycze chociaż wczoraj zjadłam 3 wściekłe słodkie ciasteczka.
Jem truskawki i jagody z jogurtem naturalnym albo gruszke z jabłkiem ewentualnie arbuza ale od niego robie się głodna :-) nic slodze, pije tylko wodę, rumianek i sok z cytrysow. Czasem kawę inke.

Miao: tak zrobię przed podróżą, wielka dawka magnezu i postój co godzinę aby rozruszam kręgosłup no i przerwa na siku :-)

Tak po dawce 3*1 przeszło mi te więzadła / pachwiny ale juZ długo łykam ponad mc...

Hmm też się biorę za owoce... Różne mixy dobry pomysł :rolleyes:

Do góry