Miao
Fanka BB :)
Nie wiem za bardzo jak wygląda skurcz więzadła [emoji5] Mnie więzadła tak bolą przy każdym ruchu, że nie wpadłabym na to, że to może być jakiś skurcz (mam prawdopodobnie, tak jak w pierwszej ciąży, zapalenie więzadeł i będę mieć do końca ciąży). Więc jeśli chodzi o więzadła, to nie czuję żadnej różnicy po magnezie.Mi kazała brać nawet 6 tabletek, a skurcze wiazadel Ci przeszły po tych 3 tab. ? Mnie ostatnio złapał skurcz wiązadla i trzymał jakieś 3 minuty, bolało dość mocno.
Paradoksalnie najgorzej czuje jak długo siedzę, wiec pozostaje leżenie lub chodzenie. Przy chodzeniu macica się rusza i te wiązadla podobno delikatniej się rozciągają w ruchu.
A co do przekąsek, to ja jem po śniadaniu i po obiedzie owoce, zastępują mi słodycze chociaż wczoraj zjadłam 3 wściekłe słodkie ciasteczka.
Jem truskawki i jagody z jogurtem naturalnym albo gruszke z jabłkiem ewentualnie arbuza ale od niego robie się głodna :-) nic slodze, pije tylko wodę, rumianek i sok z cytrysow. Czasem kawę inke.
Miao: tak zrobię przed podróżą, wielka dawka magnezu i postój co godzinę aby rozruszam kręgosłup no i przerwa na siku :-)