reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Mi kazała brać nawet 6 tabletek, a skurcze wiazadel Ci przeszły po tych 3 tab. ? Mnie ostatnio złapał skurcz wiązadla i trzymał jakieś 3 minuty, bolało dość mocno.

Paradoksalnie najgorzej czuje jak długo siedzę, wiec pozostaje leżenie lub chodzenie. Przy chodzeniu macica się rusza i te wiązadla podobno delikatniej się rozciągają w ruchu.

A co do przekąsek, to ja jem po śniadaniu i po obiedzie owoce, zastępują mi słodycze chociaż wczoraj zjadłam 3 wściekłe słodkie ciasteczka.
Jem truskawki i jagody z jogurtem naturalnym albo gruszke z jabłkiem ewentualnie arbuza ale od niego robie się głodna :-) nic slodze, pije tylko wodę, rumianek i sok z cytrysow. Czasem kawę inke.

Miao: tak zrobię przed podróżą, wielka dawka magnezu i postój co godzinę aby rozruszam kręgosłup no i przerwa na siku :-)
Nie wiem za bardzo jak wygląda skurcz więzadła [emoji5] Mnie więzadła tak bolą przy każdym ruchu, że nie wpadłabym na to, że to może być jakiś skurcz (mam prawdopodobnie, tak jak w pierwszej ciąży, zapalenie więzadeł i będę mieć do końca ciąży). Więc jeśli chodzi o więzadła, to nie czuję żadnej różnicy po magnezie.

reklama
Wy coś jecie hihih :D ???
Albo pewnie mega zdrowo i ruch ruch ruch :rolleyes:
No własnie ja jem normalnie,tak jak jadłam przed ciążą,tyle tylko,że wyniki tarczycy i przysadki mam wreszcie lepsze i pani dr endo stwierdziła,że to dzieki temu nie przytyłam jeszcze nic :)
Chociaz wczoraj się ważyłam na swojej wadze i wydaje mi się,że jednak przytyłam,ale nie wiem jak waga reagowała wcześniej bo z zasady się nie ważę :D

Dzień dobry :)

Wy coś jecie hihih :D ???
Albo pewnie mega zdrowo i ruch ruch ruch :rolleyes:
Ja jestem ciagle głodna ale..... mam jeden problem w tej ciąży .... zjem na raz max dwie kanapki i więcej nie dam rady bo tak mi ciężko na żołądku i przeponie ze nie mogę oddychać.... muszę jeść bardzo malutkie porcje bo inaczej nie dam rady funkcjonować... a co do ruchu to hehe rano wstaje , wiozę syna do szkoły, wracam po 8, jem jakieś śniadanie i od razu mnie muli spowrotem do spania , wiec się kładę, wstaje tak ok 10, poobijam się do 14 , odbieram syna ze szkoły, i znowu mnie muli na spanie , wiec się kładę hahah i tak prawie non stop ... tyle z mojego ruchu:-D:-D:-D

Mam cichą nadzieję że u mnie to będzie do 65-69 kg i nie więcej. Nie chcę widzieć 7 z przodu :) a mega zadowolona bym była gdyby do 65 kg tylko dobiła.

Mam cichą nadzieję że u mnie to będzie do 65-69 kg i nie więcej. Nie chcę widzieć 7 z przodu :) a mega zadowolona bym była gdyby do 65 kg tylko dobiła.
Mi wczoraj pielęgniarka przy wazeniu mówiła, że trudniej zrzucić jak się przytyje mało niż jak ma się np kilkanaście kg na plusie, albo nawet więcej. Ze robiły z koleżankami takie statystyki przez rok i wypytywaly każda babkę po porodzie (chyba im się nudzi, ale ok) i wyszło, ze w 90% jej teoria się sprawdziła :D

Naprawdę, a z czego się bierze takie zapalenie? Nie da się nic z tym zrobić?
Skurcz, tak jak na lydce takie silne uczucie jakby ktoś Cię złapal i trzymal, w środku brzucha tzn. z boku brzucha.

Nie wiem za bardzo jak wygląda skurcz więzadła [emoji5] Mnie więzadła tak bolą przy każdym ruchu, że nie wpadłabym
to, że to może być jakiś skurcz (mam prawdopodobnie, tak jak w pierwszej ciąży, zapalenie więzadeł i będę mieć do końca ciąży). Więc jeśli chodzi o więzadła, to nie czuję żadnej różnicy po magnezie.

A u mnie waga po prostu rośnie i tyle. Teraz tak jest, w pierwszej ciąży też tak było. Jem normalnie, tak jak jadłam, wręcz mniej słodyczy na pewno, mniej mięsa i smazonego, a mimo to kg lecą w górę. W tamtej ciąży ruszalam sie bardzo dużo, w tej mam mało ruchu i nie widzę żadnej zależności, wtedy szybko tyłam i teraz szybko tyję. Ale szczerze mówiąc na razie mam to w pupie. Zacznę się martwić po, jak nie będę mogła zrzucić, bo i tak może być:/

Mi wczoraj pielęgniarka przy wazeniu mówiła, że trudniej zrzucić jak się przytyje mało niż jak ma się np kilkanaście kg na plusie, albo nawet więcej. Ze robiły z koleżankami takie statystyki przez rok i wypytywaly każda babkę po porodzie (chyba im się nudzi, ale ok) i wyszło, ze w 90% jej teoria się sprawdziła :D
Moze i cos w tym jest [emoji14] ja przytylam w pierwszej 30 i zrzucilam tak ze mialam 3 kg mniej niz przed ciaza, a siostra moja przytyla 13 i zostalo jej 5, ktorych nie mogla zwalczyc [emoji14]

Moze i cos w tym jest [emoji14] ja przytylam w pierwszej 30 i zrzucilam tak ze mialam 3 kg mniej niz przed ciaza, a siostra moja przytyla 13 i zostalo jej 5, ktorych nie mogla zwalczyc [emoji14]
Moja znajoma też w pierwszej 21kg i zarzuciła wszystko do 4 m-cy po porodzie a drugie dziecko 12kg na plusie i 4kg ma dalej więcej, a już ponad rok od porodu. Nie ogarniam :D

reklama
Do góry