reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
My też kupiliśmy Inglesine Trip jak córka wyrosła ze spacerówki z wózka 3w1. Wyrosła na kilogramy, bo jak miała 2,5 roku przekroczyła 15 kg, a większość wózków jest do 15. Inglesina na rynku polskim też jest zazwyczaj podawana jako do 15kg, bo w UE wszystkie wózki mają obowiązek być do tych 15. Nawet jak wózek jest produkowany na np. rynek amerykański i tam jest do 25 kg, to u nas nie będą się wychylać i podadzą 15, bo więcej nie muszą.

Nie wiem niestety dalej jaki wózek kupimy na początek. Mam po starszej Bugaboo Frog (poprzednik Cameleona). Ma chyba 15 lat i jest nie do zdarcia. Ale jest koszmarnie niski! Teraz chcę koniecznie wózek, do którego nie będę się musiała tak schylać, bo wtedy miałam koszmarne problemy z kręgosłupem... I znalazłam tylko Stokke Trailz, który opisują jako specjalnie podwyższony dla wygody rodziców. Ale kosztuje tyle co Bugaboo, czyli koszmarnie dużo. My za Bugaboo daliśmy tylko 1000zl z wszystkimi dodatkami. Za Stokke bym musiała dać sporo więcej, nawet za używany...

Znacie jakieś inne wózki z wysoko umiejscowioną gondolą?
A jaki masz wzrost i partner?
Ja mogę polecić riko brano natural. Ale jeśli oboje macie 180 i 200 to może być za niską. Ja mam 162 a mąż 180 i nie musieliśmy się schylac ( w porównaniu do wózka sąsiadki, bo u nich wysokość wózka z otwartym daszkiem, kończył się na wysokości mniej więcej zawiasu naszego daszka. Czyli był wyższy o ponad 40 cm.

Ja nigdy w życiu nic nie wyprawie w domu. Nawet jeśli byśmy się zdecydowali na chrzest to tylko w jakiejś knajpie [emoji23]

W dziecku będę wyprawiać urodziny tez w jakiś lokalach do tego przeznaczonych ale to dopiero jak będzie starsze ciut bo małemu nie będę wyprawiać , i tak nie będzie czaic bazy [emoji23]
Ale wg mnie 1 urodziny powinny być gdzieś uwietrznione z tortem. :) wiadomo że dziecko takiego lukru nie powinno jeść.
My robimy po prostu w ogrodzie, zamowie catering, zrobię tort owocowy (bez cukru) aby syn mogl zjeść. Ale właśnie niby on czaic nie będzie ze to są jego urodziny Ale rodzina też chce z Wami świętować bo to są jednak pierwsze urodziny :)

Podziwiam! Serio! U nas bylo 13 osob, 4 dzieci i ja wysiadam... Oczywiscie lodowka peka w szwach, bo jak zawsze za duzo wszystkiego, a i tak robilam malo, bo z doswiadczenia wiem, ze zawsze zostaje...
No ale.. jak mowilam, jak bede w kolejnej ciazy, to wszelkie imprezy robie w lokalu.

Myślałam ze to jakaś większa impreza :DD 13 osób to u nas na urodzinach i to przychodzą tylko nasi rodzice i młodsze rodzeństwo i dziadkowie [emoji85]
Byle wigilia to jest ponad 30 osób. I to jest dopiero masakra ... już sobie zaczynam pluć w brodę za ten wielki salon który budujemy :d

To mnie olsnilyscie, zawsze myslalam ze gadanie o zwyklej parasolce [emoji23][emoji23]
Co do tych wozkow, to nie podobaja mi sie [emoji3] moze i funkcjonalne ale pięknościa nie grzesza
Jak się dowiedziałam o ciąży to od razu zmieniłam wózek na parasolke. Bo jak mam osobno składać stelaż, osobno siedzisko i z ledwoscia mieściło się to w bagażniku (nie mówiąc o wadze 13 kg) a parasolka co składasz jedna ręka, w drugiej trzymasz bobasa, waży 6-8 kg i można wszędzie przetransportować dziecko Bo jest po prostu mniejsza. To wtedy już nie liczy się piękność tylko funkcjonalność. Tym bardziej jak kolejne dziecko w drodze więc nie masz siły targach takiej stodoły :)
Ps. tak wygląda moja parasolka i uważam że wcale mega brzydko nie wygląda.
IMG_20180511_150533.jpg

Załączniki

• IMG_20180511_150533.jpg
    IMG_20180511_150533.jpg
    63,7 KB · Wyświetleń: 297
Ale wg mnie 1 urodziny powinny być gdzieś uwietrznione z tortem. :) wiadomo że dziecko takiego lukru nie powinno jeść.
My robimy po prostu w ogrodzie, zamowie catering, zrobię tort owocowy (bez cukru) aby syn mogl zjeść. Ale właśnie niby on czaic nie będzie ze to są jego urodziny Ale rodzina też chce z Wami świętować bo to są jednak pierwsze urodziny :)
Zgadzam się :) może pamiętać nie będzie ale za kilka lat obejrzy zdjęcia/film z imprezy i zobaczy siebie, mamę, tatę, rodzinę. Tak właśnie uwieczniala chwile moja mama - i jestem za to wdzięczna bo mam piękna pamiątkę - cała rodzina razem, również prababcia i pradziadek których już nie ma.

Jak się dowiedziałam o ciąży to od razu zmieniłam wózek na parasolke. Bo jak mam osobno składać stelaż, osobno siedzisko i z ledwoscia mieściło się to w bagażniku (nie mówiąc o wadze 13 kg) a parasolka co składasz jedna ręka, w drugiej trzymasz bobasa, waży 6-8 kg i można wszędzie przetransportować dziecko Bo jest po prostu mniejsza. To wtedy już nie liczy się piękność tylko funkcjonalność. Tym bardziej jak kolejne dziecko w drodze więc nie masz siły targach takiej stodoły :)
Ps. tak wygląda moja parasolka i uważam że wcale mega brzydko nie wygląda. Zobacz załącznik 858769
Zwracam honor, bo Twoja jest faktycznie ładna. Moze za malo widzialam [emoji3] te dotychczasowe mi sie nie podobały

reklama
Sandra ale nasze cybexy to też typ parasolki [emoji16] a przecież Ci się podobają.
Tak? Hehe, dobrze wiedziec [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] to nie podobają mi sie te parasolki co maja podwójne kolka z przodu (z tylu nie pamietam), ktos ich fote niedawno tu dodał. Te sa brzydkie oczywiście wg mnie [emoji3]

Do góry