reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny. Piszę w sprawie boi brzucha od jelit. Jestem już prawie pewna że twardnienie brzucha i klucie, u mnie jest od jelit. Nie mam co wykluczyć z diety bo naprawdę jest lekkostrawna, pije też dużo wody. Dzisiaj wzięłam czopek Evaqu, który nie przyniósł jakiejś rewelacji. Pytanie czy któraś z was stosowała Lakluloze, czy ona pomagala i czy nieuzależnia? Dzisiaj jeszcze zaczynam pić siemię lniane ale już tracę nadzieję, a boję się że wkoncu nabawie się hemoroidow. :-/
Beznadzieja, z góry dziękuję za rady od Was.
Sprobuj Colon C. Mi pomogl na jelita, zaparcia itp :)

reklama
Miao to one najniższa krajowa zarabiają ze ich nie stać gdy mają 80% pensji? Wątpię. Wg mnie to pracodawca nie powinien dopuszczać do tego ze chodzą do pracy i zarazaja. :/
Wydaje mi się, że najniższą krajową. Ich mężowie pewnie też. Jest to mała miejscowość, a bank też nie jest z tych dużych (mały bank spółdzielczy). Moja mama po 30 latach pracy zarabia tyle co ja na dzień dobry w Krakowie. A zarabiam bardzo mało jak na krakowskie warunki.

Witam w ten pochmurny dzień. W nocy po raz pierwszy czułam jak dzidziuś miał czkawke[emoji16]. Dziwne uczucie. Za każdym razem coś nowego odkrywam w tej ciąży [emoji4]. Z synem nie pamiętam czegoś takiego. Obczytalam neta i w 20 tc to już możliwe żeby odczuwać czkawke [emoji4].
Moja Wandzia jak była w brzuszku, to miała czkawkę w tych ostatnich miesiącach minimum 5 razy dziennie, każdego dnia :-) Najlepsze było to, że miała czkawkę nawet po tym jak mi wody odeszły. Po urodzeniu się też miała częste czkawki, ale była do nich przyzwyczajona i je olewała :-) Z czasem jej przeszły.

Widzisz Emol ja od września płacę ponad 2 tyś ZUS od zeszłego miesiąca 3 i tak analizuje to lepiej nie płacić nic bo to się nie opłaca jeśli odlozylabym to co zapłaciłam to najlepiej na tym wyszła. Przykre to ale nasz rząd robię wszystko żeby szerzyć patologie bo oni są lasi na 500 + 300+ i kisikowe czy jak tam to się nazywa. Ja chcąc świadomie przez przez ciążę to muszę za wszystko zapłacić i nawet leki nie są refundowane ale takiemu ojszczyplotowi to jeszcze ciepły posiłek się należy A jak znajoma ( ma knajpe) przyniesie chłodny to jeszcze zwyzywa. Wychowaja ciemny naród i będą i wiadomości od rana do wieczora puszczać i prac głowy. Oczywiście żeby zaraz nie przyszła fala hejtu są również normalne rodziny którym ta pomoc daje dużo ale śmiało stwierdzam że że ich mniej. Pracuje w handlu nie ma ludzi do pracy szukamy za 25 zł/h i każdy ma to w d...... Ja jak studiowalam dziennie i musiałam się sama utrzymać bo moja mama nie miała 500 + Nie miała też alimentów bo ojciec nie płacił tylko jakieś grosze na mnie i sióstre to pracowałam po szkole i w weekendy A moje stawki zaczynały się od 6 zł i człowiek się cieszysz że ma pracę A teraz po **** pracować jak na wszystko dostaje się od Państwa między innymi z nich podatków.... potrafię szanować pracę i robić ja dobrze A na co dzień spotykam się bez doświadczenia bez wiedzy ale 3,5 tyś chce zarabiać wolne weekendy itd szlak człowieka trafia.

Zasmuciłam trochę przy sobocie ale pora się pozbierać. Zapowiada się ładny dzień jadę z mężem na Wycieczke do Wrocławia ma któraś ochotę dołączyć? Uwielbiam to miejsce i obowiązkowego raz w roku jesteśmy. Cudownego dnia Wam życzę. [emoji9][emoji9][emoji9]
Doskonale Cię rozumiem. Też pracowałam w handlu. Cieszyłam się ze w ogóle pracuje i nie wykorzystują. Z doświadczeniem. A przychodzi taki debil po maturze i on chce 2 ty sie do ręki, brak doświadczenia, brak znajomości materiałów, wszystkie szkolenia ja musiałam robić. A jak zaszlam w ciążę to tylko patrzą gdzie indziej, bo on zarabia tyle samo co ja więc ja też mam targac wszystko tak jak oni. A gdy nie byłam i musiałam poprawiać po wszystkich bo robili na odpiernicz to jakoś nie pamiętają. Ludzie są teraz bardzo rozczeniowi, niestety :(

Lactuloza ma sporo zalet...
Aa no i oczywiście głównym przeciwwskazaniem jest nietolerancja laktozy.

Na nietolerancję laktozy jest Lactocontrol :-) Ja zużywam tego kilogramy, bo mam bardzo silną nietolerancję, a w ciąży mam ciągle ochotę na produkty mleczne. Nawet do głupiego duphastonu muszę wziąć Lactocontrol, bo ma laktozę w składzie, a ja reaguję nawet na minimalną ilość.

Dziewczyny. Piszę w sprawie boi brzucha od jelit. Jestem już prawie pewna że twardnienie brzucha i klucie, u mnie jest od jelit. Nie mam co wykluczyć z diety bo naprawdę jest lekkostrawna, pije też dużo wody. Dzisiaj wzięłam czopek Evaqu, który nie przyniósł jakiejś rewelacji. Pytanie czy któraś z was stosowała Lakluloze, czy ona pomagala i czy nieuzależnia? Dzisiaj jeszcze zaczynam pić siemię lniane ale już tracę nadzieję, a boję się że wkoncu nabawie się hemoroidow. :-/
Beznadzieja, z góry dziękuję za rady od Was.
Na noc gotowane siemie a rano woda i kiwi. Sprobuj. Na drugi dzien powinno ruszyc[emoji5] ale siemie bym wlaczyla przy takich problemach regularnie.

Dziewczyny. Piszę w sprawie boi brzucha od jelit.

Ja mam trochę głupi sposób, ale mi pomaga. Na wiele osób lekko przeczyszczająco działa ksylitol (jak nie jest się do niego przyzwyczajonym). Nie boli mnie zupełnie od niego brzuch, ale skutecznie mnie wygania do kibelka...

reklama
A jeśli się nie piję na codzień kawy to i kawy warto się napić. Mnie tam od kawy zawsze potem na kubeł ciągnie [emoji23][emoji23] [emoji38] a że ostatnio ciągle mam niskie ciśnienie i boki mnie głowa to wychodzi ze jedna w tygodniu piję. Efekt 100%

Do góry